Poprawiny

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Czy ktoś z Was planuje zaprosić na poprawiny osoby, które z różnych względów nie "załapały się" na wesele? Ponieważ część gości przyjezdnych nie ma zamiaru zostać na drugi dzień, chciałabym w ich miejsce na poprawiny zaprosić dalszych znajomych, których nie mogłam ze względów finansowych zaprosić na wesele. W zasadzie będzie to druga impreza - zespół gra do 22.00 (to sobota).
Słyszałam, że tak się robi, ale boję się, że ludzie mogliby się obrazić...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Poprawiny

Tak, my tak robimy. Na poprawiny zapraszamy znajomych którzy ze wzgledów finansowych nie "załapią" się na wesele, na wesele zapraszamy tylko najblizsze grono przyjaciół. Sama byłam zaproszona na takie poprawiny (bez wesela) i było to dla mnie bardzo miłe:)

WITAJ MY TEŻ MAMY ZAMIAR TAK ZROBIĆ BO JAKBYM CHCIAŁA ZAPROSIĆ WSZYSTKICH TO NA WESELE ZBIERAŁABYM CHYBA Z 10 LAT KASĘ.POZDRAWIAM

My też tak robimy!!

Dzięki dziewczyny, uspokoiłyście mnie, bo już się bałam, że popełnię jakąś megaśną gafę:)
Zapraszacie ustnie?

ja robiłam sama zaproszenia i zawiadomienia i na części zawiadomień zaprosiłam na uroczyste poprawiny dnia nastepnego w ogrodzie(bo w ogrodzie będziemy je organizować)

My tez zapraszamy zanjomych na poprawiny!!!

Inne tematy z forum

Nauki przedmałżeńskie (3 odpowiedzi)

Czy wie ktoś gdzie w Wejherowie będa w najbliższym czasie nauki przedmałżeńskie (2025)