Poradnictwo w Matemblewie

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Czy ktos moze mial tam poradnictwo lub bedzie mial?
My juz niedlugo wlasnie tam zaczynamy ale slyszalam,ze babka p.Ania jest bardzo fajna.Czy ktom moze wie jak to tam wyglada?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Poradnictwo w Matemblewie

ooo, tego niewiem jak z poradnictwem ale mam tam slub i jezeli chodzi o cala reszte to jest bardzo fajnie;)bardzo fajni ksieza i siostry, fajna atmosferka panuje ogolnie wiec mysle ze i poradnictwo tez si:)

Tak,wiem ze ksieza sa fajni,jak na razie poznalam tylko proboszcza i ks.Zbyszka.Byli bardzo mili.Tylko na nauki skierowal nas do katedry a sluszalam,ze tam jest niezbyt ciekawie.Mnie nie chodzi tylko o odbebnienie nauk bo to bez sensu ,jak juz mamy chodzic to chcialabym cos z nich wyniesc.No zobaczymy,zaczynamy nauki w przyszlym tygodniu a slub 2 czerwca.Niezle mamy tempo nie?Aaa,no i poradnictwo jeszcze zostalo.
Inny proboszcz to by nas pewnie juz dawno wyrzucil ale ks.Wiesiek jest naprawde spoko i chwala mu za to:)
A Wy kiedy macie slub Jolga?

15.09.07 ale jeszcze nie ustalaismy ktory ksiadz nam bedzie odprawial msze a wam? a jak robicie z wystrojeniem kosciola? siostry czy firma?

Wiesz co,mnie jest w sumie obojetne kto nam bedzie udzielal slubu bo podobno wszyscy ksieza sa tam fajni.
Ostatnio jak spisywalismy protokol to pytalam ksiedza jak wyglada z wystrojem kosciola.Powiedzial,ze siostry stroja standardowo jak na kazdym slubie i nic sie za to nie placi.No chyba,ze chcielibysmy cos szczegolnego to wtedy sami.Ale mysle,ze nie ma takiej potrzeby,bynajmniej nam na tym nie zalezy.
Na pewno siostry zrobia ladnie:)

a mysmy rozmawiali z siostrami i dala nam nr. tel do drugiej pary ktora ma w tym dniu i siostra nam mowila jak to mniej wiecej wyglada ze stroja lawki krzesla itd. no i kaska pol na pol z ta druga para (co łaska)

No nie wiem,ja rozmawialam z proboszczem i mowil,ze to juz jest jakby wliczone.A placiliscie juz ksiedzu?A mowil Wam o organiscie?

nie placilismy jeszcze za wczesnie...a co z organista? bo ja mam gitary i laske ktora bedzie spiewala a organiste chce tylko do mendelsona

Z organista podobno jest tak ze on i tak bedzie bo chyba raczej musi byc mimo,ze masz swoj zespol,wiesz on zawsze sie przyda chocby na "O Stworzycielu Duchu przyjdz".My bedziemu miec 3 skrzypaczki.
Dlatego tez pytalam ksiedza jak to bedzie wygladalo i on na to ,ze organista widzi w ksiedze kiedy sa sluby i i tak przychodzi a swiadkowie przed msza maja mu najwyzej zaniesc jakas ofiare i tyle.

no to spoko:) ja i tak poprosze o nr. tel do niego zeby bylo pewne ze on bedzie

A mieliscie juz nauki?

ach, my oboje nie jestesmy z tej parafii i nauki mamy u mnie na mazurach(tzn stamtad pochodze) i mam tam zaprzyjaznonego ksiedza;)

Tzn.teraz mieszkacie na Mazurach tak?
My tez nie jestesmy z tej parafii a do tego proboszcz z mojej parafii robil nam problemy zeby dac nam zezwolenie ale na szczescie dostalismy bez zadnego problemu z parafii mojego Mariusza.

nie taraz w gdansku, ale moj ł jest z gdyni a ja z mazur ale kupilismy mieszkanko w gdansku

Aha,no to super.
Bardzo ladna date wybraliscie na slub:)

;)

Miałam ślub w Matemblewie,siostry bardzo ładnie stroiły kościół, nic za to nie płaciłam tylko musiałam dostarczyć kwiatki:) Moge pokazać na zdjęciu jak to wyglądało

joanka to przeslij mi plis na maila ale nic nie mowily " co laska"? bo nam tak siostra powiedziala ale i tak bysmy dali wkoncu sie naparcuja...

joanka wyslalam maila

joanka przeslij mi prosze ta dekoracje kosciola w matemblewie;)

ok postaram się jakies fajnie zdjęcie znaleźć

Siostry ładnie układają kwiaty. Poza tym w kościele są stojaki ze świecami i można poprosić,żeby siostry je ustawiły obok klęczników.

joanka bardzo slicznie dziekuje za foteczki;) pozdrawiam cieplo i milej niedzieli;)

dziękuję, wzajemnie:)

joanka napisał(a):

> Miałam ślub w Matemblewie,siostry bardzo ładnie stroiły
> kościół, nic za to nie płaciłam tylko musiałam dostarczyć
> kwiatki:) Moge pokazać na zdjęciu jak to wyglądało
>
>
Joanka ,a ile wyniosly Cie te kwiatki jelsi mozna wiedziec?Skladalas sie na nie z druga para?Kiedy mialas slub?

nie było drugiego ślubu w tym dniu
kościół jest spory,więc trzeba było dużo kwiatów kupić,z tego,co pamiętam,to wyniosło nas wszystko ok 350zł
zostało zrobionych sześć dużych bukietów wokół ołtarza
oraz zostały przystrojone ławki i klęcznik
kwiaty były kupowane na giełdzie