Porażka
Dotychczas korzystałem z telewizji przez satelitę i było wszystko OK. Jak w domu zamontowali światłowód i podłączyli szybki internet to skorzystałem z usług Vectry. internet działa prawidłowo, nieco wolniej niż deklarują ale OK. Ponieważ mają również telewizję, a cena pakietu (najwyższego) była podobna to postanowiłem zmienić na Vectrę i tu zaczęły się schody. Na infolinii dowiedziałem się, że korzystają z bliźniaczej nagrywarki jak miałem poprzednio i to uśpiło moją czujność. Poprzednia działał idealnie, układ kanałów, funkcjonalność bardzo dobra. Wszystko działało intuicyjnie, bardzo sprawnie. Natomiast po uruchomieniu telewizji Vectra to jedna porażka. Po podłączeniu pyta się jaka jakość, wybieramy Full HD a mamy listę programów we wszystkich wersjach, analog, FullHD. EPG to jedna porażka. Przewija się strasznie wolno, co w połączeniu do zdublowanych programów działa strasznie. Programy są pogrupowane w kilka list, ale w takim podglądzie można tylko przewijać po nazwach, bez mozliwości sprawdzenia co jest nadawane. Inna opcja EPG to przewijanie z informacją co jest nadawane, ale tylko na zasadzie kanał góra, kanał dół. Porażka. Nie polecam!!!