Poród Swissmed 2

Zakładam nowy wątek. Link do poprzedniego:

http://forum.trojmiasto.pl/Porod-Swissmed-t112206,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Poród Swissmed 2

również dołączam się do pytania: "do dziewczyn po SN w Swiss medzie - czy znieczulenie zewnątrzoponowe było stosowane po wielkich waszych prośbach czy było stosowane jako standardowa procedura ?"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

moj maz zaczal wlasnie panikowac...i pytal mnie czy musi wplacic zaliczke zeby zarezerwowac termin...ale przeciez jeszcze nie wiadomo czy mnie zakwalifikuja do porodu... tego boje sie najbardziej... ze w ostatnim momencie powiedza mi, ze nie moge tam rodzic :( i co wtedy? jaki inny szpital?

żadnej zaliczki sie nie płaci, opłata musi byc dokonana do momentu wypisu ze szpitala, mój mąż akurat płacił gotówką na oddziale, położna wypisuje kwitek potwierdzający wpłate, ale można tez dokonac przelewu na ich konto i tylko przedstawic dokument z banku.

dziewczyny a ja mam pytanie odnosnie platnosci.. czy wplaca sie zaliczke przed porodem? czy wszystko po...to znaczy po porodzie ale przed wypisem?

Przylaczam sie do pytania ;)

do dziewczyn po SN w Swiss medzie - czy znieczulenie zewnątrzoponowe było stosowane po wielkich waszych prośbach czy było stosowane jako standardowa procedura ?

Nataluś dzięki, to ja pytałam.

Przed porodem myślałam, że w swissie po 2 dobach wypychają coby było miejsce dla kolejnej pacjentki ale nie, mnie wypisali 9 dnia (poród wywoływany+po cc).

KAMYK1, w SR w Swissie mówili nam że 2-3 dni po SN, 4-5 po CC. Ja wyszłam po CC po 3 dobach, bo ze mną i córą wszystko było OK, a pobyt w szpitalu (nawet takim) był dla mnie ciężkim przeżyciem w chwilach gdy musiałam zostać bez męża.

po sn nie wiem,ale ja po cc leżałam tylko 2 doby.stwierdzili że jeśli wszystko ok ze mną i dzidzią to mogą wypisac.oczywiście gdybym chciała to mogła bym leżec dłużej.ale gdzie nie jest lepiej niż w domku:)

Dziewczyny a ile sie zostaje w swiss po sn? ile dni ?

KKaja- dziękuję bardzo za odpowiedź

Dziewczyny- któraś wcześniej pytała z jakim lekarzem załatwiałam cesarkę- ostatnio na ktg oglądałam swoją kartę i tam pieczątka była dr Karaś... Także chyba ten lekarz bo zawsze na tego samego trafiam. Ostatnio przyjęła mnie taka pani doktor też bardzo miła, także myślę że obojętnie na kogo się trafi będzie oki. Powodzenia:)

Iza
na ktg cos tam im się nie podobało z tętnem.potem zmierzyli cisnienie,było wysokie,opuchnięte nogi i ból głowy i zobaczyli mój wynik moczu.stwierdzili że mam stan przedrzucawkowy,gestoze i dlatego była szybsza akcja z cc

Gratulujemy synusia !!

Ja w dniu wypisu dostałam walizeczkę kartonową z próbkami kosmetyków, materiałami o karmieniu, gazetami, wodą mineralną dla dzieci, naklejką do auta, łyżeczką i chyba jeszcze łańcuszkiem do smoczka. Do tego dostałam jeszcze siateczkę z kosmetykami.
W SR w Swissie też dostaliśmy walizeczkę tej samej firmy ("Bobas" czy coś takiego), ale z nieco innymi gadżetami, tzn. proszek Jelp, płyn Lovela, gazety, próbki herbatek, kremów na rozstępy, kosmetyków dla dziecka.
Koleżanka mówiła, że w Szpitalu Wojewódzkim nie dali jej nic, a u gina coś dostała, ja za to nic nie dostałam u gina ;P
Prawdę mówiąc, jak zobaczyłam co dostaja mamy w Niemczech, to nasze paczki się nie umywają ;P

Mam pytanie czy w Swissie tez dostaje sie paczke dla dziecka tak jak to jest w państwowych szpitalach ?? Chodzi mi o taki kartonik z probkami , gazetkami itp. Ciekawa jestem czy w swissie tez cos daja :)

jakie nieprawidłowości dokładnie miałaś na KTG?
u mnie na jednym strasznie wysoką akcję serca dziecko miało i skakało mocniej ... ale na kolejnych 4 było wszystko w porządku

kkaja gratuluje :0 Natalus powodzenia zycze i trzymam kciuki :)

Gratuluje:)

Ja w środę wczoraj byłam na ostatnim ktg i już ostatecznie w przyszłą środę na 7.30 rano mam przyjechać na cesarkę. Także myślę że w sobotę mnie już wypuszczą i dam Wam znać co i jak:)

Witam.Rodziłam w Swiss 20 kwietnia przez cc.urodził sie nam synuś-dodam że mamy teraz trzech muszkieterów,he he.Opieka super,ubranka,pieluchy,chusteczki,kosmetyki dla dziecka,wszystko mają.leżalam na sali sama,było jedno łozko.chyba akurat taki mi się trafił pokój.w sali telewizor,dostęp do internetu,łazienka.nawet wkłady(duże podpaski) poporodowe są.jedzenie super,środki przeciwbólowe kiedy tylko sobie życzysz,mleko w razie potrzeby dokarmienia też przyniosą.jestem mega zadowolona i nie żałuję ani grosza.tymbardziej że pojawił się u mnie niespodziewany problem na ostatnim ktg i już zostałam na cięcie.w pore zauważyli i dzięki temu mój synek i ja jesteśmy cali i zdrowi :))

Inne tematy z forum

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

Wrzucanie fotek - ktok po kroku ver.2.0 (47 odpowiedzi)

Jako, że imageshack się zepsuło, wersja z innym hostingiem: 1. Wchodzimy na fotoo.pl...