Poród Swissmed 2

Zakładam nowy wątek. Link do poprzedniego:

http://forum.trojmiasto.pl/Porod-Swissmed-t112206,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Poród Swissmed 2

a tak :) spotkalam , uroczy pan doktor, troche nawet byl przy koncowce mojego porodu, super pomocny ;)

dr Adam Szulc w środe

Kamyk ja mam porod w srode nie wiesz kto wtedy ma dyzur?

Dziwie sie ze dr Chmielewski dostal taka opinie... jest moim lekarzem od 15 lat chyba i ciaze prowadzil mi rewelacyjnie, wrecz uratowal mojego maluszka na poczatku podajac odpowiednia ilosc luteiny bo mialam na granicy poronienia progesteron... nie wiem jaki ma stosunek do cc, ale napewno robi wszystko aby maluszkowi sie nigdy nic zlego nie moglo stac...naprawde dziwnie sie ze taki byl scenariusz porodu naszej forumowiczki. Ja kolejne dziecko chcialabym rodzic z dr Chmielewskim i strasznie sie ciesze ze akurat z nim udalo mi sie rodzic przez przypadek w swiss... bo akurat w czwartek jest i w czwartek rodzilam ;)))

hej dziewczyny
ja też zamierzam rodzić w swissmedzie, mam termin na 5 lipca. zamierzam rodzić sn ze znieczuleniem, na pewno dam znać jak było.
ola, ja też tak miałam jakiś tydzień temu - mocne bóle krzyża, rwanie na dole, częste bóle przepowiadające itp. potem mi przeszło i teraz kompletna cisza. jakoś teraz mi się wydaję że tą ciążę przenoszę, zobaczymy.
bardzo się zdziwiłam negatywnymi opiniami o dr Chmielewskim, prowadził moje dwie ciąże, bardzo go sobie chwalę. choć w sumie nie znam go od strony cc bo u mnie to nigdy nie wchodziło w rachubę.

ciekawa jestem czy ja sie spotkam z ktoras forumowiczka :) :) jak co to 21.07 od 7:30 zapraszam na wspolny porod hahahahaha :)

zielonakonieczynko, może się spotkamy któż to wie, nie znamy dnia ani godziny:) a moje objawy mogą trwać może i dwa tygodnie, oby do niedzieli, a potem mogę jechać na żywioł. pozdrawiam

ola, ja to Ci zazdroszczę takich objawów, bo u mnie nic, zero na ktg, a tydzień do terminu. ciśnienie też miewam takie wysokie, ale to jest jeszcze norma, lekarz kazał się niepokoić jak przekroczy 140/90. Trzymam kciuki za wesele :)

karolla, było nijak w sumie, bo nic się nie dzieje :( zero skurczy na ktg. Musze w następnym tygodniu pojechać na test oksy, żeby sprawdzić w jakim stanie jest łożysko.

hej dziewczyny, czuję że to już blisko, niby termin za 11 dni, ale jakoś się czuję beznadziejnie... czy wy też tak miałyście? mam bóle z krzyża, rwie mnie tam na dole.. a najgorzej jest wieczorem przed snem i rano..aż mam łzy w oczach taki ból... ciekawe czy tak będzie do końca terminu... brzuch mi się wypina... niby na ktg widać skurcze ale ja ich tak nie rozpoznaję... mam do swiss 70km mam nadzieje ze zdarze:) w sobote mam plan iść na wesele do przyjaciółki, ale czy tam dotre....??? w pon do swiss na kontrole... no i czy miałyście też taki wysoki puls mam 95? ciśnienie w normie 130/89???? trochę wysoki chyba sama nie wiem

daj znac jak bylo :) :) ja jade we wtorek do pana doktorka sie pokazac i po kolejne zwolnienie...ostatnie... :)

ja się wybieram dzisiaj na ktg, został mi równo tydzień do terminu, zobaczymy co powiedzą....

współczuję takiego porodu naciao ale pomyśl sobie,że w państwowym męczą właściwie nagminnie kobietki zanim zdecydują sie na cesarkę, takich opini jest multum.Wydaje mi sie więc,że mogłoby ci być jeszcze gożej w państwowym. A ze znieczuleniem to wiem,ze czasem w swissie nie dają za chętnie- bo taka prawda,ze po tym różnoie moze być ze skurczami. Mi nie chcieli dać znieczulenia bo niby było za późno-8cm ale normalnie zarządałam, jakby sie nie zgodzili to by i tak musieli podać mi coś na uspokojenie:) więc nie mieli wyjścia. Dlatego,ze szłam z nastawieniem na znieczulenie tak silinym,że nie było nie damy:) ale ja miałam mimo tego łatwy i małobolesny poród ale porównując z porodem pierwszym w państwowym- który też był w porządku i ze znieczuleniem (w sumie zapłaciłam w tym państwowym za co sie tylko dało,żeby mieć zoo i osobny pokój z mężem ok 1000 zł) to i tak u ważam,ze swiss jest wart swojej ceny.

Ja tak czytam opinię, oglądałam zdjęcia i mimo 50 km. drogi chyba zdecyduję się na Swiss. W moim szpitalu też ponoć nie jest źle, ale brak znieczulenia mnie przeraża, nie chcę rodzić bez znieczulenia. P za tym mały oddział, cisza, spokój, godne traktowanie. Jak słyszę o obchodach i całym konsylium, badaniu przy studentach itd, to aż się odechciewa. Ja miałam w swiss co prawda usuwanie martwej ciąży, ale z opieki i potraktowania byłam bardzo zadowolona, pierwszy raz spotkałam się, żeby pielęgniarka pukała do drzwi, czasem zachowywali się wręcz nadgorliwie, ale nie musiałam prosić niewiadomo ile razy o leki przeciwbólowe itd., a po zabiegu anestezjolog chyba z 4 razy był i się pytał jak się czuję. :) Ja co prawda do porodu mam czas, ale jakoś czuję większy spokój, że mam tę możliwość rodzenia w Swiss, dlatego z niecierpliwością kobitki czekam na Wasze opinie, rady i sugestie po porodach w tym szpitalu. :)

ech, jak byłam w pon na ktg to też usłyszałam, że maluszkowi się nie spieszy...
zastanawia mnie, dlaczego niektóre forumki zapisywane były na cc na dzień porodu wg OM, a niektóre na tydzień wcześńiej (tak jak ja)
od czego to zależy?
tydzień to dla maluszka dużo w brzuszku, zwlaszcza jak mu się jeszcze nie spieszy
jak myślicie?

szymelek racja! ten szum wody za oknem hahahaha :) :) super :):)

szymelek,
u mnie sn jak na razie, małemu się nie spieszy więc mam coraz większe obawy, że nie spotkamy się jednak na sali. Zazdroszczę dziewczynom z cc ustalonego terminu, bo czekanie to wieczny stres. W tym tygodniu znowu się wybieram na ktg i może usłyszę jakieś bardziej optymistyczne wiadomości - w sensie, że już jest rozwarcie i tylko wyglądać dziecia. Bo jak tak dalej pójdzie, to perspektywa wywoływania porodu, której się bardzo boję, będzie coraz bardziej realna :(

poza tym co chciałabym zauważyć to to, że takie osoby jak aleksandra z pewnością sa bardzo szczęśliwe, że miały tyle szczęścia przy swoim porodzie w państwowym szpitalu - gratuluję, ale de facto to jest forum o swissmedzie, dla tych które tam rodziły lub mają zamiar, więc myślę, że wtrącanie swoich 3 groszy tam gdzie nikogo to nie interesuje nie ma sensu;

dziewczyny szukałam w necie czemu jest taki reżim z jedzeniem i piciem - przed cc trezba byc kompletnie na czczo, bo zawartość żołądka może się cofnąć i można się zadusić, zwłaszcza, że leży się potem plackiem, ale za cholerę nie mogłam znaleźć żadnej informacji jak to jest po operacji? dlaczego zabraniają pić? to mnie przeraża, bo nie wytrzymam tak długo bez picia, teraz wstaję 3-4 razy w nocy i butelka 1,5 litrowa nie moja;)
pozdrawiam Was cieplusio
już niedługo będę mogła Wam zdać świeże relacje

Naciao, gratuluję maleństwa, poza tym bardzo mi przykro, że tyle wycierpiałaś; nie wiem czemu tak Cię potraktowali, nie powinni, z tego co czytałam, nigdy nie czekają tak długo, chyba, że trafiłas właśnie na anty-cc-owca;)
tym bardziej pozdrawiam
uściski i buziaki

hej karolla
wiesz co, my jesteśmy teraz w końcówce 38 tygodnia i czasem mam wrażenie, że mi zaraz brzuch rozsadzi, albo, że mały zaraz wyskoczy przez pępek, mam też takie wrażenie, że już więcej się mój brzuch nie rozciągnie;/
ogólnie byłam dwa razy na ktg i co musze przyznać to to, że wszyscy są mili, uprzejmi i uśmiechnięci, panuje tam niesamowity spokój - uwielbiam ten szum fontanny za oknem;) i w ogóle nie czuć szpitalem;)
za drugi razem trafiłam na lekarza, który miał zakusy, żeby próbować odwieźć mnie od cc mimo skierowania, ale oczywiście nie nachalnie.
pozdrawiam ciepełko;)

hej zielonakoniczynko
jak się czujesz? na czym stanęło z Twoimi oczami? sn czy jednak cc?
ja byłam na ostatnim ktg wczoraj i lekarz stwierdził, że małemu sie nie spieszy;) ale generalnie termin mamy już za tydzień w środę, więc to prawie już już;) mimo, że się cieszę to zaczynam się już trochę bać;

Inne tematy z forum

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...