Poród Swissmed 2

Zakładam nowy wątek. Link do poprzedniego:

http://forum.trojmiasto.pl/Porod-Swissmed-t112206,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Poród Swissmed 2

jak dobrze podadzą to nie ma problemów. Polecam, bo przestajesz czuć skurcze, nic nie boli. Ale powinno minąć na parte i wtedy już wszystko czujesz, no ale jak nie jesteś zmęczona wcześniejszymi to i siła większa i już człowiek bardziej zadaniowo. Tak naprawdę to boli tylko jak główka wychodzi (wiadomo bo się skóra naciąga i takie wrażenie właśnie rozpychania)ale też raczej wtedy to się człowiek koncentruje żeby wypchać i szybko idzie.
co do leżenia przy tym znieczuleniu to i tak jak poród w toku to sie nie chce chodzić, zwłaszcza jak nic nie boli. W zasadzie się odpoczywa i czeka na finish.

ja miałam raz źle podane w wejherowie to wtedy nie czułam nic i na partych, to już fajnie nie było, bo musieli mi wypchać małego, bo nie da rady przeć jak sie ciała nie czuje, ale w swissie to to znieczulenie bardzo króciutko działało, tyle,że mogłam się zrelaksować i wyciszyć.Bo ja przyszłam do szpitala już z 8 cm więc, dali tyle o ile bo sie uparłam, choć już na tym etapie to się go nie podaje, ale się wczesniej nastawiłam no i zaczęłam panikować jak mi powiedzieli ,że juz za późno- zadziałało momentalnie-skurcze wtedy widać tylko na monitorze a samemu nic się nie czuje

Beatrisa czyli polecasz znieczulenie czy nie? od znieczulenie trzeba caly czas lezec bo cie monitoruja>?? i podobno akcja cala sie spowalnia wiec trzeba podac oksytocyne i cala lekomania sie zaczyna...
dlatego sie zastanawiam.. ale moze jak czlowiek jest rozluzniony to szybciej moze pojsc... chyba ze sie skurczy po znieczuleniu nie czuje???

Natalus a ty masz cc czy sn?

Nataluś dziekuje bardzo i napewno pomysle o Was...a u Ciebie bedzie synek czy coreczka ? ? trzymam kciuki oby wszystko sie udalo :) no i czekamy na relacje :) powodzenia i wszystkiego dobrego.

Dzięki Sylwia, to fajnie- już chyba wszystko wiem teraz.

Hi hi to złóż mężowi życzonka i pomyśl o mnie tego dnia:)

na sale operacujną na cc idziesz w koszuli jednorazowej którą dostajes od położej, ubierasz ją sobie na sali poporodowej i nastepnie przychodzi po ciebie lekarz badz polozna i prowadzą na blok operacyjny

Nataluś 05 maja moj maz ma urodziny haha :) :)

Cześć Dziewczyny:) Mi zostały równe 2 tygodnie do porodu:) Ach:))

Mam pytanko czy któraś też ma zaplanowaną taką datę albo dzień szybciej lub później? Może się z kimś spotkamy na oddziale 05 maja?

A do dziewczyn które już po- czy na cc idzie się nago? Czy jak? Pozdrawiam.

ja kamyki tak rodziłam co chcesz wiedzieć konkretnie? znieczulenie dają,żeby działało tylko na rozwierające skurcze, przy partych to juz nie działa, ale spoko, to nie jest takie straszne:)

ja bym nie miała śmiałości wprost zapytac o cc na żadanie, na pierwszej wizycie mialam zaswiadczenie od mojego ginekologa ze mam wadę macicy, ale po rozmowie ze mna lekarz wiedzial ze zaswiadczenie jest fikcyjne skoro pierwsze dziecko urodzilam sn i powiedzial ze na następne ktg mam zorganizowac zaswiadczenie od psychiatry z wpisaniem "tokofobii", tak też zrobiłam i nikt juz się nie czepiał :-)

a czy ktos tam rodzil sn ze znieczuleniem? czy to jest lepsze od cc>? moze ktos ma pordownanie? ja jestem nastawiona na sn ale mysle wiec o znieczuleniu, wiadomo ze pewnie w trakcie sie okaze ale moze byc za pozno i moge zalowac etc. moze sa jakies dziewczyny ktore rodzily ze znieczuleniem w swiss ale sn?

Rodziłam w maju 2009 i cewnik zakładano mi bez znieczuenia, ale CC nie było planowane, więc od decyzji do wykonanie było mało czasu.

Sylwia, a jak myslisz czy lepeij zapytac wprost o cc lekarza prowadzacego ze swissu czy kombinowac z zaswiadczeniem...bo moge od reki zalatwic sobie zaswiadczenie np. od ortopedy ale czy wtedy przejde kwalifikacje w swissie?

po cc do domu wyszłam na 4 dobę około południa, trzy nocki tam spędziłam. Jedno dziecko rodziłam naturalnie 6 lat temu wiec za to przeżycie po raz drugi podziękowałam i cc miałam na podstawie zaświadczenia od psychiatry, który wpisał paniczny lęk przed porodem. Zaświadczenia nie komentowali w swissie a lekarz na kwalifikacji jak wyczuł że ja sn nie chcę rodzic sam mi podpowiedział że muszę załatwic taki świstek to bez problemu bede miała cc. Termin ustalili mi 7 dni przed planowanym rozwiązaniem i bezbólowo wsiadłam rano z męzem w auto i jechaliśmy rodzic. :-) Wyżej kobietka pisała o zakładaniu cewnika przed znieczuleniem, z tym że ona rodziła 3 lata temu, obecnie cewnik podlaczają jak juz nic sie nie czuje :-) Samo podanie znieczulenia w kregosłup tez jest ledwo wyczuwalne.

już się wypowiadałam ale tutaj się powtórze :))CC miałam w sierpniu w 2007 r ze wskazań medycznych ale ze mna na sali lezała babka co miałą drugie już cc tzw. na życzenie
lezałam 5 dni bo jakiś tam wskażnik miałam podwyższony i chcieli sie upewnic ze wszystko jest ok, normalnie chyba 4
ja miałam cewnik zakładany przed znieczuleniem nieprzyjemnie lekkie szczypanie ( ktos wczesniej pisał ze robia to w znieczuleniu, raczej chyba nie)
cc zrobione rewelacyjnie, bez żadnych komplikacji, zagoiło sie bardzo szybko ból do wytrzymania teraz z brzuchem wszystko w porządku żadnych " nawisów" nad blizna czy coś w tym stylu, blizna ldwo widoczna
przy CC mąz był ze mna na sali tez chcieli go wysłac za "okienko " ale ustalilam wczesniej z lekarzem ze będzie w srodku delikatnie zasugerowałam ze za okienkiem to moze byc i teściowa :)) a jesli juz place to chyba moge troszke więcej wymagac, tym bardziej ze mąż problemów nie sprawił ( nie zemdlał :))
byłam pacjentka dr Wójcika on tez przeprowadzął CC może dlatego tez pozwolił męzowi być obok mnie ale uważam ze skoro się płaci to w tym względzie można się tego domagać i nie jest to z ich strony jakaś wielka łaska
nie żałuje wydanej kwoty- drugie dziecko tylko tam !!

Sylwia czy mialas ustawione cc? czy mialas wczesniej skierowanie do ciecia?

Ile dni spedzilas po cc w swiss?

witam
2 miesiace temu miałam cc w swissie, jestem bardzo zadowolona z wyboru jakiego dokonałam. jesli macie kobietki jakies konkretne szczegółowe pytanie to prosze bardzo, chetnie odpowiem :-)

Inne tematy z forum

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Dr Małgorzata Błędzka (4 odpowiedzi)

czy może ktos chodzi do pani doktor? chciałabym poznac opinię o niej.

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...