Poród Swissmed 2

Zakładam nowy wątek. Link do poprzedniego:

http://forum.trojmiasto.pl/Porod-Swissmed-t112206,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Poród Swissmed 2

Rozumiem.... no to trochę szkoda, że nie można wybrać lekarza do porodu, ale jeśli mówisz, że pięciu było ok, to w sumie nie ma się czego bać ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie mam u nich lekarza i jak na razie co wizytę miałam kogoś innego (już 5 osób poznałam) - trochę to wprowadza "zamieszania" ale i tak uważam, że opieka w tych ostatnich dniach jest super; Niestety nie wiem jak to jest z wyborem lekarza do porodu - wydaje mi się, że po prostu prowadzi go lekarz, który w danej chwili dyżuruje - no chyba że masz CC (wtedy umawiasz się na dany termin i możesz się spytać kto będzie ją robił);

Dziewczyny, a powiedzcie mi, jak to jest właśnie z lekarzami u nich, tzn : czy lekarz jest przy porodzie i czy ja mam wpływ na to, kto to będzie? wybieram go wcześniej?
Dodam, że żaden z nich nie prowadził mojej ciąży.
A jak jadę na kwalifikację, a potem co tydzień na wizytę, to rozumiem, że trafiam na takich, którzy akurat mają dyżur? czy przyjmuje mnie zawsze ten sam?

Ja chodze tylko do dr Chmielewskiego narazie do swiss, bo jest moim lekarze prowadzacym cala ciaze i zawsze przybywam jak on jest. Narazie co tydzien mam byc na ktg i usg, na fotelu juz mnie narazie nie bada bo jak stwierdzil nie ma takiej potrzeby, bo porod juz nie jest wczesnym wiec moze sie odbyc i sprawdzenie szyjki nie ma sensu... (takie jest jego zdanie), po tym czwartku bede juz przychodzic co 2 dni jak mi powiedzial czyli blizej terminu czyli 17.06 jak wynika z kalendarza (wg, usg to mialam juz 31,05 rodzic bo synek duzy dosc jest, ale wiadomo moze byc blad pomiaru) , a pozniej dr juz powiedzial ze mamy 2 tygodnie na przenoszenie bez nerowe... i napewno gdy nic sie zlego nie bedzie dzialo , nie bedzie wywolania. (chyba ze wody odejda lub brak ruchu lub skurcze) Trzymam sie tego co ustalone i ufam ;)
Chce rodzic bardzo sn, oczywiscie jak bedzie koniecznosc chce znieczulenie, ale to sie pewnie w trakcie okaze.. martwie sie tylko ze jak znieczulenie to juz brak chodzenia i oksytocyna jak mi polozna mowila.. wiec moze obejdzie sie bez... zobaczymy, ale wolalabym ulzyc sobie i malenstwu. polozna nawet mowila ze czasem jak sie czlowiek nie stresuje to szybciej idzie ze znieczuleniem tylko kieruja oczywiscie partymi.

Kamyk: no pewnie się rozpakuję przed Tobą - chociaż nie wiadomo :) Lekarza nie mam - ciążę prowadziłam w Evimedzie w Gdyni i teraz trochę żałuję bo ilekroć jestem w Swissie to mam styczność z innym lekarzem i każdy daje mi inne wytyczne co do kontroli u nich: jeden mi mówi że mam być codziennie (bo po terminie), nastepny że co dwa dni a jeszcze inny że co 3 :)
No ale i tak jestem bardzo zadowolona z opieki w tych ostatnich tygodniach - kazdy z lekarzy (oprócz jednego, który mnie przyjmował na kwalifikacji) bardzo miłhy i oprócz ktg zawsze badanie zrobi na fotelu albo usg, na każde pytanie odpowie itd :)
Bardzo chciałabym rodzić SN i na razie nie nastawiam się na znieczulenie ale wiadomo, zobaczymy w trakcie - każdy lekarz mi powtarza że pierwsza faza może być bardzo szybka bo mam bardzo krótką szyjke macicy (taka moja budowa) - może też nie być czasu na znieczulenie :)
Obawiam się tylko czy nie będę miała wywoływanego porodu - wczoraj lekarz mi powiedział że u nich hospitalizują po 10 dniach od terminu - czyli u mnie wychodzi 14 (albo 18 - bo termin z USG mam na jutro) ... nie wiem co będzie jak do tego 14 nie urodzę ...
A Ty Kamyk z tego co kojarzę to też chcesz SN ?

;)) Sorha a ty juz pewnie przedemna bedziesz rodzila? masz wogole lekarza prowadzacego w swiss? chcesz rodzic ze znieczuleniem czy cc.. czy sn? jakies plany?? ;)

KAMYK: No to nie jest dr Chmielewski ... no nic może jeszcze na niego natrafię i spytam się o nazwisko;

Bardzo miły pan doktor, robił mi USG przed porodem. Trochę cichy i nieśmiały, ale sympatyczny :)

http://www.piotrchmielewski.ginweb.pl/

i co?? ;))

hmmm napewno nie wyglada na 50 tke ;) ja mam 167 i jest nie wiele wyzszy odemnie ;) wiec mozliwe ze to on, zaraz poszukam jego strony to sie przekonamy

może z tym po 50 to przesadzilam :) a dr Chmielewski jest niższy (ja mam 177 i był niższy ode mnie) ?

przed 50tka i delikatny to dr Chmielewski ale napewno nie wyglada na po ;))) jest super zawsze sympatyczny i delikatny ;))

Może tak :) Ogolnie bardzo sympatyczny i pomocny - tylko czemu mi każe codziennie przyjeżdżać ? zdziwiło mnie takie podejście ...

Lekarza nie kojarzę ale dr Wójcik taki niedelikatny ? To może on miał gordszy dzień, chodziłam do niego cała ciąze i nie pamiętam zeby było jakoś szczególnie niemiło, może czasami coś tam musi mocniej wykonać ...:))

Hej Dziewczyny,
jak to jest z jeżdżeniem na badania jak się jest po terminie ? Teoretycznie miałam na 03.06 i wtedy lekarz przy badaniu stwierdził, że jeszcze trochę i mam być u nich co 2 dni; dzisiaj badał mnie dr Wójcik i kazal przyjeżdżać codziennie na ktg ... kurcze to trochę mało wygodne takie jeżdżenie ... zwlaszcza że nic złego się nie dzieje;

A i jeszcze jedno: może, któraś z Was kojarzy Pana dr od nich - taki starszy (po 50-tce?), siwy, nie wysoki i bardzo sympatyczny ? Badał mnie ostatnio i był super delikatny - w odróznieniu od dr Wójcika: myslałam że umrę na fotelu (a może miałam gorszy dzień?);

Karollla dzięki, że odpisałaś, jakbyś mogła zapytać byłoby fajnie. :) Moje nie jest ciążowe, bo miałam już szybciej. Biorąc leki, mam wszystko w normie. :)

hej co do cisnieniato faktycznie mialam wysokie ale od jakiegos czasu wszystko wrocilo do normy :) nie wiem jak to bedzie wygladalo przy kolejnej wizycie, mam nadziee, ze znowu bdie ok. Zadnych tabletek nie bralam. Teraz jade w e wtorek i dam Ci znac :)

Zapytałam, bo widziałam w poprzednim wątku, że koleżanka Karollla/ pisała, że ma nadciśnienie, więc może ona napisałaby czy zakwalifikowała się mimo tego do Swissmedu. :)

moja znajoma tez karmila na przemian swoje blizniaki i sie udawalo... mnie tylko stresuje fakt powrotu do domu i walki jak to zrobic zeby takie malenstwo przekonac do piersi jak woli smoczek naprzyklad... a tez tak stac sie moze... no zobaczymy ;)

Moze jakies nowe relacje sie nam pojawia?

oczywiście, nie każde podanie butelki zaburzy karmienie piersią ale jeśli kobiety są nastawione tylko na pierś to są po prostu inne metody karmienia (zalecane przez położne i logopedów) eliminujace butelkę;
Ja np. nie chce aby moje dziecko miało kontakt z butelką czy smoczkiem dla tego zabieram ze sobą kubeczek :)

Inne tematy z forum

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

Wakacje z dziećmi (118 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...