Re: Poród Swissmed
Jeżeli ktoś przegląda wątki dotyczące porodu w swissmedzie (tak jak ja to robiłam jeszcze kilka miesiący temu) i ma wątpliwości czy wydać taką kwotę to ja utwierdzam w decyzji, że tak, warto. Dwa miesiące temu miałam przyjemność tam rodzić i widzę różnicę kosmiczną pomiędzy porodem i wszystkim co jest z tym związane w szpitalach "państwowych" a swissmedem. Urodziłam przez cięcie cesarskie (moje drugie). Sam poród, potem kontakt z dzieckiem, możliwość przebywania ze mną męża i ogólnie mój stan zdrowia po, to niebo a ziemia porównując mój poprzedni poród. Mogę również podkreślić pełen profesjonalizm lekarzy, super obsługę położnych (poza jedną - straszna sztywniara ;). Warunki rewalacyjne - własny pokój z łazienką, toaletą, tv, internetem i łóżkiem na pilota ( bardzo przydatny bajer, szczególnie po cięciu). Do tego dobre jedzenie, cisza, spokój, wszyscy mówią do Ciebie np: pani aniu, a nie : zrobiła, poszła, umyła...Podsumowując, klimat jak w szwajcarskim sanatorium (chciaż nigdy nie byłam ani w szwajcarskim ani w sanatorium;). Naprawdę polecam!
1
0