Poród Swissmed

Dziewczyny poprosze o jakieś swieze opinie dotyczace porodu, czytałam inne wątki ale są już stare... Cena za poród naturalny to 5500 :( strasznie duzo, ale może warto, w koncu za wesele placi sie o wiele wiecej, a dla mnie narodziny maleństwa są ważniejsze :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Poród Swissmed

Jeżeli ktoś przegląda wątki dotyczące porodu w swissmedzie (tak jak ja to robiłam jeszcze kilka miesiący temu) i ma wątpliwości czy wydać taką kwotę to ja utwierdzam w decyzji, że tak, warto. Dwa miesiące temu miałam przyjemność tam rodzić i widzę różnicę kosmiczną pomiędzy porodem i wszystkim co jest z tym związane w szpitalach "państwowych" a swissmedem. Urodziłam przez cięcie cesarskie (moje drugie). Sam poród, potem kontakt z dzieckiem, możliwość przebywania ze mną męża i ogólnie mój stan zdrowia po, to niebo a ziemia porównując mój poprzedni poród. Mogę również podkreślić pełen profesjonalizm lekarzy, super obsługę położnych (poza jedną - straszna sztywniara ;). Warunki rewalacyjne - własny pokój z łazienką, toaletą, tv, internetem i łóżkiem na pilota ( bardzo przydatny bajer, szczególnie po cięciu). Do tego dobre jedzenie, cisza, spokój, wszyscy mówią do Ciebie np: pani aniu, a nie : zrobiła, poszła, umyła...Podsumowując, klimat jak w szwajcarskim sanatorium (chciaż nigdy nie byłam ani w szwajcarskim ani w sanatorium;). Naprawdę polecam!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeżeli któraś z Was zastanawia się nad porodem w Swissmedzie i ma wątpliwości, czy warto wydać tyle pieniędzy to ja potwierdzam,że warto. Rodziłam tam 2 miesiące temu przez cięcie cesarskie. Było to moje drugie cięcie i mam porównanie tej samej operacji kilka lat temu w szpitalu wojewódzkim. Niebo a ziemia, jeżeli chodzi o samopoczucie i stan mojego zdrowia po cięciu w wojewódzkim a swissmedzie. Co do warunków to jest reweracyjnie. Miałam własny pokój z łazienką, toaletą, tv, internetem (jeżeli komuś to potrzebne :) i łóżkiem na pilota - a to myślę w przypadku cesarki się przydaje. Siostry super (może poza jedną)ale potraktowałam ją jak z przymróżeniem oka (sztywniara z niej straszna była :) Atmosfera wręcz rodzinna, spokój, cisza, jakby się wyjechało do szwajcarskiej kliniki :). Kompetencja lekarzy - pełen profesjonalizm. Jeszcza raz polecam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie słyszałam zeby odsylali do wojewodzkiego, predzej na zaspe albo na kliniczna z wojewodzkiego;)

Proszę, oto link do "Poród Swissmed 2"

http://forum.trojmiasto.pl/Porod-Swissmed-2-t158592,1,16.html

to już zakładam i zaraz wkleję linka

oj tak to bardzo dobry pomysl :) bo ten sie dluuugo otwiera :)

Koleżanki, co Wy na to, żeby założyć nowy wątek, np. "Poród Swissmed 2" i podać tu do niego link? Przeszło 520 wpisów to dużo za dużo ;-)

strasznie sie boje, bo wlasnie czekam na ponowne wyniki badan bo ostatnio wyszedl mi za wysoki cukier... :(

NA 99% jest przeciwwskazaniem by tam rodzić. Bo o to mnie zapytali już na pierwszej wizycie, zanim zaczęli udzielać jakichkolwiek innych informacji. Jeśli chcesz to w następny poniedziałek idę na ktg ostatnie to się spytam.

dziewczyny czy cukrzyca ciazowa moze byc przeciwwskazaniem do porodu w swissie?

jakies moze nowe relacje?

Re: Poród Swissmed - grudzien 2009

Po cięciu cesarskim do domu wychodzi się na 4 dobę i uważam ze warto wydac te pieniądze. Opieka i warunki są nienaganne. Łóżko jest sterowane pilotem a uwierz ze po cc jest to bardzo ważne, bo przyjecie pozycji siedzącej o własnych siłacjh jest bardzo trudne a tam pozycje siedzaca ustawiasz sobie :-) łóżko obniżasz sobie aby łatwiej wstac,. do tego sreodki przecibólowe bez ograniczen, lekarze i położne mówią aby nie czekac na duży bol tylko od razu dzwonic i one przyniosą środki :-) jeśli masz te pieniądze nie zastanawiaj sie :-) i jeszcze jedno - twoje dzieciątko bedzie tam traktowane wyjątkowo a nie hurtowo, jeżeli trzeba za to płacic no trudno, ważne że mimo wszystko można sobie i dziecku zapewnic godny standard :-)

Re: Poród Swissmed - grudzien 2009

droga kkaju,
ja miałam cc w swissmedzie dwa miesiące temu, po ok 2 tygodniach w ogóle nie czułam że robiłam a co do cewnika to zakładają go jak juz jestes znieczuona wiec nic nie boli, na chwilę przed cc podłączają kroplówkę i podają w dól kręgosłupa znieczulenie - ale to tez nie boli , także głowa do góry :-) jak bys miała jescze jakies pytania to pisz śmiało, moze byc tez na gg 5787941

Do dziewczyn ktore rodzily juz w swiss- chcialam zapytac czy jest dostepny na miejscu laktator w razie potrzeby? czy jest sens zabierac swoj z domu czy nie?

Jak znajdziesz to by super było.
Dzięki za odpowiedź :)

Cesarkę poprzednią miałam po 30 godz porodu naturalnego, i stąd ta trauma. Patrząc na to wszystko dzisiaj na spokojnie, to mogłabym to wszystko przejść jeszcze raz ale pod warunkiem że lekarze i położne traktowały mnie normalnie, a nie jak wtedy, bo ból i wszystko inne da się znieść, to w końcu poród... Ale braku szacunku, pogardy, lekceważenia, i ogólnego traktowania jak by mnie tam nie było o leżał jakiś manekin- niestety nie.

Z cesarką to było tak ,że przyszłam powiedziałam że na kwalifikację do porodu, położna mnie zaprowadziła na ktg, spytała która to ciąża, jak się czuję itd, i jak usłyszała że pierwszy poród był przez cięcie to sama powiedziała że teraz pewnie też cięcie będzie tak? No i tak zostało, nie musiałam prosić czy tłumaczyć. A konsultację przeprowadził mi lekarz taki dość młody, wysoki, dowcipny, uśmiechnięty... Tylko tak strasznie szybko mówi że nie zrozumiałam jak się nazywa:D Mam gdzieś w karcie jego pieczątkę jak sprawdzę to napiszę:)

Nataluś a z kim rozmawiałaś w sprawie cc?
Może być na gg 3806615.

dziewczynom, które upierają się na cesarkę polecam film: "Porodowy biznes". Dostępne na youtube.pl

Kamyk1 całkiem możliwe że się spotkamy :) - a z tym terminem to i tak nigdy nie wiadomo i przesunięcie +/- 2 tygodnie to norma :) mam tylko nadzieję że jak już to bedzie troche wczesniej a nie później;
A tak przy okazji to babka ze szkoly rodzenia gdzie chodzę bardzo uczulała aby zaznaczyć że nie życzymy sobie odśluzowywania bo pomimo iż mówią że nie robią to zdaża się że jednak ... warto na poczatku zaznaczyć takie rzeczy - ponieważ to prywatny szpital to raczej posłuchają :)

jednak sprawdzilam na ostatnim marcowym usg i mam date wg. wagi na 7.06 ;)) wiec o wiele wczesniej niz z kalendarza na 17.06... wiec moze sie spotkamy sohra ;)

Inne tematy z forum

krzywe ząbki (23 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?