Poród Swissmed

Dziewczyny poprosze o jakieś swieze opinie dotyczace porodu, czytałam inne wątki ale są już stare... Cena za poród naturalny to 5500 :( strasznie duzo, ale może warto, w koncu za wesele placi sie o wiele wiecej, a dla mnie narodziny maleństwa są ważniejsze :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Poród Swissmed

38 tc to akurat jak na kwalifikację. Myślę, że warto podjechać i porozmawiać z ordynatorem. Tylko zadzwoń i się zorientuj kiedy on jest, bo niektórzy lekarze tam pracujący (ja tarfiłam na jednego) to zwolennicy rodzenia SN.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem już w 38 tc - po fałszywym alarmie wylądowałam w publicznym szpitalu i okazało się, że dziecko jest ułożone miednicowo a przewidywana waga może przekroczyć 4 kg,a ponieważ to drugi poród lekarze nie widzą wskazań do cc - jestem zdruzgotana i boje się zaryzykować zdrowiem a nawet życiem własnego synka - dlatego chociaż kasa ogromna jestem zdecydowana na poród w swiss.
Mam pytanko do zorientowanych - czy nie za późno na kwalifikację?
Czy przy nieprawidłowym ułożeniu dziecka mogę spodziewać się w swiss cc?
Pozdrawiam

A co trzeba zabrać do Swissmedu? Czysto tam jest w miare?
Czy oprócz ktg co tydzień robione są inne badania? usg ?
Jakieś rady praktyczne?

ja ridziłam sn i leżałam na sali z dziewczyną, natomiast nie było żadnego problemu z dogadaniem si,ę i u nie i u mnie siedział mąż cały dzień do późnego wieczora

Hmm..ciekawe gdzie za te jedynke, bo na klinicznej zgodnie z Zarzadzeniem Dyrektora Naczelnego jest zakaz pobierania opłat za sale o podwyzszonym standardzie i o mniejszej liczbie osob, a takze za porody rodzinne.

Nielimitowane odwiedziny to z tego, co mi wiadomo sa na Klinicznej- wchodzi kazdy, kiedy chce.

Odwiedziny są w pokoju u pacjentki. Przyjęło się że goście wychodzą o 22, ale o tej porze to zwykle byli tylko partnerzy. Wiem od koleżanki, że jak partner siedział całą noc w pokoju, to też nie było problemu. Akurat ja i znajome rodzące dziewczyny leżały same, ale podejrzewam że jak są dwie pacjentki to można się jakoś dogadać żeby sobie nie przeszkadzać.

Misia, rodziłaś cc czy SN? Bo ja mam kilka pytań dot.cc.

A jak tam w ogole jest z odwiedzinami? gdzie sie one odbywaja?

ja byłam w 36 tygodniu na kawlifikacji:)ale na sali po porodzie leżałam z dziewczyną która urodziła w 36 i nie było problemu

Jeśli chodzi o kwalifikację, można zadzwonić, ale jak się przyjedzie bez zapowiedzi pn-pt 8-13 to nie wygonią.

czy trzeba się wcześniej umawiać tel? Pewnie tak sobie przyjechać nie można?

Patak dzis bylismy w swiss i od 36 tc mozna :)

W którym tygodniu byłaś na kwalifikacji do porodu? Po skończonym 36 tc, czy może wcześniej?

Dzięki za odpowiedź.

ja rodziłam w swissmedzie w październiku ub roku i jesytem baaaardzo zadowolona. Jezlei drugie to tylko w swissmedzie. Opieka, warunki pobytu, lekarze - wszystko super.Jeżeli masz jakieś konkretne pytania to pisz śmiało, odpowiem, pozdrawiam

Jeżeli kogoś stać na taki poród to dlaczego nie?Ja rodziłam w wojewódzkim i ubolewam nad tym bo nie miałam opieki w trakcie porodu ani też po.Widzę że niektórzy chwalą tam personel,ja niestety ale nie mogę pochwalić.Rodziłam sama z mężem,nie było przy nas położnej,a po porodzie nie mogłam iść godnie pod prysznic,musiałam czekać aż mi kogoś przywiozą do pokoju,żeby ta mama spojrzała mi w tym czasie na dziecko,myślałam że któraś chrabina mi pokaze jak przewinąć takiego maluszka,ubrać itp ale kiedy zwróciłam się o pomoc ledwo przytomna,bardzo niegrzecznie zostałam potraktowana,cytuję"Ja Pani dzieckiem nie będę sie zajmować"taką krowę to tylko na stos i podpalić,co wykorzystuje osłabienie matki po porodzie i mówi co jej ślina na język przyniesie.
Sorki za zaśmiecenie wątku,bo nie na temat.

Tylko i wyłącznie szpital państwowy, tak ja bym wybrała. !!!!!!!!!

Dziękuję Gosiu :) a Was dziewczyny poproszę o konkretne wypowiedzi na temat porodu w swiss :)
Jesli macie ochote dyskutowac jaka opieka jest lepsza: panstwowa czy prywatna to proponuję założyć taki wątek :-)

Nie lubię być zgryźliwa, ale pozwolę sobie zauważyć, że niektórzy mają problem z czytaniem ze zrozumieniem. O co prosiła Asia? Cytuję: "Dziewczyny poprosze o jakieś swieze opinie dotyczace porodu, czytałam inne wątki ale są już stare..." Wywiązujące się pyskówki pozostawię bez komentarza.

a ja wręcz przeciwnie tyle samo dobrych jak i złych opinii ale kazdy i tak niech robi jak uwaza ze dla niego jest najlepiej.

ja z państwowego szpitala nie zrezygnuje mimo ze stac by mnie bylo aby rodzic prywatnie, po prostu wole te kilka tysiecy wydać inaczej. Pierwszy porod mialam panstwowy i nie narzekam.

Również uważam, że jak kto wydaje SWOJE pieniądze, jak rodzi i jak opiekuje się dzieckiem (póki mu się krzywda nie dzieje) jest JEGO sprawą.

Komfort matki jest niezwykle ważny, bowiem szczęśliwa mama (bez depresji), to szczęśliwe dziecko. Poza tym może po prostu ktoś nie chce ryzykować, że komuś w szpitalu państwowym nie spodoba się jego twarz albo będzie miał gorszy dzień. Są zawody, w których nie należy mieć złych dni.

A różnica między prywatną, a publiczną służbą zdrowia jest ogromnaaaaaaaaaaaaaa i nikt mi nie wmówi, że tak nie jest, chociażby z racji nie zlecania badań, i to nie tylko z powodu kryzysu, ale z powodu braku refundacji przez NFZ. Byłam dwa razy u gina panstwowo i więcej nie pójdę.

Moim zdaniem panstwowa służba zdrowia nie istnieje.

Co do Swissmedu, nie spotkałam się z nieprzychylną opinią na temat tego szpitala.

masz racje :) np zzo nie zadzialalo i rodzilam wszystko czujac wiec nie warto tak do konca nastawiac sie na znieczulenie.

Inne tematy z forum

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?