Re: Poród Swissmed
mi sie wydaje ze porod w prywatnym szpitalu to jest dla mamy, a nie dla dziecka. W koncu zadowolona Mama to i szczesliwe dziecko.
Kwota 6 tys, jest duza, ale jesli ktos ma bardzo duze obiekcje co do panstwowej opieki medycznej, to moze dla niego warto wydac te pieniazki.
DOdam tylko od siebie - tak naprawde z perspektywy dwoch porodow ( pierwszy naturalny, drugi CC) powiem wam ze dla mnie najwazniejsza byla opieka po porodzie, a szczegolnie pomoc z laktacja. Dla mnie karmienie piersia jest wazne i to bylo dla mnie wazne przy wyborze szpitala. Porod trwa kilka godzin, po porodzie jestemy w szpitalu kilka dni- i tu jest dla mnie wazna opieka.
Jesli chodzi o prywatnosc- za pierwszym razem bylam na sali z przemila dziewczyna, zgralysmy sie w czasie ze wszystkim tak aby sobie nie przeszkadzac w odpoczywaniu, za drugim razem trafilam na sale z flejowata mloda panna, dla ktorej placz dziecka nie robil wrazenia bo chrapala w najlepsze- to bylo dramatyczne, ale dalam rade. Gdybym miala rodzic 3 raz- poprosila bym sale jednoosobowa.
Dziewczyny sa plusy i minusy, kazda z nas liczy na cos innego i tego powinna szukac. Ja ze swojej strony moge wam powiedziac jak jest w panstwowym, i moge polecic szpital wojewodzki. Co byscie nie wybraly to zycze wam Zdrowych dzieci!
0
0