Poród Swissmed

Dziewczyny poprosze o jakieś swieze opinie dotyczace porodu, czytałam inne wątki ale są już stare... Cena za poród naturalny to 5500 :( strasznie duzo, ale może warto, w koncu za wesele placi sie o wiele wiecej, a dla mnie narodziny maleństwa są ważniejsze :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Poród Swissmed

a dla mnie nie jest strata kasy. jako matka chce miec mile wspomnienia z tego jak waznego dnia

Eh, nie chce mi sie dyskutować.

Podsumowując poród w swissmedzie to strata pieniędzy, które można wydać na wyprawkę lub dodatkowe badania w ciaży.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

jak ojciec dziecka wraca z pracy, moj nie pracuje 24g na dobe. czas dla siebie i mojego hobby moge tez miec w domu.
zawsze da sie wszystko zorganizowac. nie chce byc kura domowa bez zednych zainteresowan i wlsnego zycia

Nie no to w takim razie musiałaś wygrać w totka, bo ja myślałam że jeśli kobieta jest w domu z dzieckiem, to mąż zarabia na resztę rodziny.... No ale cóż....

Ojciec dziecka nie nakarmi piersią.....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

jest jeszcze maz, ktory zajmuje sie dzieckiem aby jego mama byla szczesliwa i mogla realizowac swoje zainteresowania.

Wg mnie dzieci są całym światem, absorbują cały nasz czas i przykro mi, ale z początku dziecku poświęca się tyle uwagi że nie ma się czasu na nic innego.

to zle ze widze tez swoje potrzeby??? nie bede matka polka widzaca tylko pieluchy ;) bez zadnych zainteresowan. bez przesady, dzieci nie sa calym swiatem
z klinicznej tez wioza na zaspe a mimo to kobiety tam rodza

Sama to napisałaś że widzisz też swoje potrzeby a nie dziecka.

Pozatem w Swissmedzie, jak tylko się coś dzieje z maleństwem i tak odsyłają na zaspe albo do wojewódzkiego.

Nie robią dodatkowych badań, tylko wszystkie te które są wykonywane w normalnym szpitalu.

jak wy piszecie o tych odwiedzinach to horror, dlatego jak najszybciej po porodzie do domu, w UK po naturalnym 24h, po CC 72h...i przez to nawet nie masz czasu na odwiedziny..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziecko tez bedzie mialo tam odpowiednia opieke, wiec nie wmawiaj mi ze dlamnie potrzeby dziecka nie sa najwazniejsze. stac mnie na porod tam i zrobie to. dla ciebie to strata pieniedzy, coz kazda z nas ma inny system wartosci
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ola rób sobie co chcesz, to twoje pieniądze, natomiast ja uważam że to strata pieniędzy, bo w szpitalu publicznym też potrafią normalnie traktować, więc łaskawie nie mierz wszystkich jedną miarą.

Dla mnie potrzeby dziecka są najważniejsze, nie moje. No ale cóż, różni są ludzie....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

dzieciak porodu nie bedzie pamietal ale ja jako matka bede cale zycie pamietala. nie mam klapek na oczach i widze tez swoje potrzeby a nie tylko potrzeby dziecka.

Ola nie wypowiadaj się za tych co nie mają kasy, ja drugie rodziłam w państwowym nie dlatego, że jak mówisz nie miałam kasy ale kasę tę właśnie postanowiłam wydać na coś zupełnie innego czyli na pomoc dla dzieci niepełnosprawnych ( tak sobie postanowiłam będąc jaszcze w ciąży z drugim dzieckiem).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ola.... Jeśli bym chciała rodzić w swissmedzie, byłoby mnie na niego stać.... Masz błędne myślenie... Ja wcale nie wychwalam państwowych placówek...

Widocznie musisz nie mieć dzieci, i nie wiesz ile One kosztują później...

Gdybyś wiedziała być może zasnanowiłabyś się czy warto jest wydać 6000 na 3 dni jak to stwierdziłaś "godnego" traktowania...

Dzieciaczek porodu i tak nie będzie pamiętał..

z tymi odwiedzinami to roznie bywa ...
mam kochanych tesciow ale przy pierwszym dziecku byli w szpitalu codziennie i tylko szyba nas ratowala - i nie za bardzo mialam jak powiedziec im zeby dali mi spokoj. Jak dodacie do tego wizyty mojej babci - za nic nie dalo sie jej wytlumaczyc zeby nie przychodzila, meza, rodzicow (rozwiedzionych wiec x2) to wychodzi kilka wizyt dziennie przy szybie bo jakos nie umieli sie zgrac zeby przyjsc razem. I oczywiscie kazdy tylko na 2-3 minutki zeby mnie nie meczyc ale mialam juz dosyc.
nie wiem, moze w swissmedzie gdyby mogli wejsc do mnie do pokoju to byloby mi wygodniej ale... szyba odgradza od zarazkow a pogoda ostatnio w kratke ....

Nie, wysoka i szczupła ale bardzo często paliła bo było od niej czuć papierosami. Tego też nie powinno się tolerować by od położnej "śmierdziało" papierosami.

zawsz te osoby co nie maja kasy albo oszczedzaja na niej bede nagatywnie nastawione na swissmed. wychwalaja za to panstwowe placowki. od dawna nie lecze sie w NFZ i chocby nie wiem co sie dzialo kasa na porod w swissmedzie musi byc. chce byc godnie traktowana i mile wspominac porod.

Niestety to prawda z położnymi, z niektórymi lekarzami też jest podobnie ale to głównie wina niestety naszego systemu służby zdrowia. Czy ta położna Asia to w okularach taka ? Przyjmowała mój poród w Swissmedzie i powiem szczerze że mogę uwierzyć że się mogła inaczej zachowywać w państwowym szpitalu bo na mnie też się lekko obrażała , nawet w swiss :)

No tak, może miała zły dzień ale dla mnie ten właśnie dzień był drugim najważniejszym w moim życiu :-(

mi sie wydaje ze porod w prywatnym szpitalu to jest dla mamy, a nie dla dziecka. W koncu zadowolona Mama to i szczesliwe dziecko.
Kwota 6 tys, jest duza, ale jesli ktos ma bardzo duze obiekcje co do panstwowej opieki medycznej, to moze dla niego warto wydac te pieniazki.
DOdam tylko od siebie - tak naprawde z perspektywy dwoch porodow ( pierwszy naturalny, drugi CC) powiem wam ze dla mnie najwazniejsza byla opieka po porodzie, a szczegolnie pomoc z laktacja. Dla mnie karmienie piersia jest wazne i to bylo dla mnie wazne przy wyborze szpitala. Porod trwa kilka godzin, po porodzie jestemy w szpitalu kilka dni- i tu jest dla mnie wazna opieka.
Jesli chodzi o prywatnosc- za pierwszym razem bylam na sali z przemila dziewczyna, zgralysmy sie w czasie ze wszystkim tak aby sobie nie przeszkadzac w odpoczywaniu, za drugim razem trafilam na sale z flejowata mloda panna, dla ktorej placz dziecka nie robil wrazenia bo chrapala w najlepsze- to bylo dramatyczne, ale dalam rade. Gdybym miala rodzic 3 raz- poprosila bym sale jednoosobowa.

Dziewczyny sa plusy i minusy, kazda z nas liczy na cos innego i tego powinna szukac. Ja ze swojej strony moge wam powiedziac jak jest w panstwowym, i moge polecic szpital wojewodzki. Co byscie nie wybraly to zycze wam Zdrowych dzieci!

Inne tematy z forum

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?