Poród Swissmed

Dziewczyny poprosze o jakieś swieze opinie dotyczace porodu, czytałam inne wątki ale są już stare... Cena za poród naturalny to 5500 :( strasznie duzo, ale może warto, w koncu za wesele placi sie o wiele wiecej, a dla mnie narodziny maleństwa są ważniejsze :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Poród Swissmed - grudzien 2009

Witam
Ja rodziłam 17lutego2010r. w swissmedzie i jestem ogromnie zadowolona. Miałam cięcie cesarskie, termin był wcześniej ustalony więc nie musiałam jechac w bólach do porodu :-) Atmosfera niesamowita, położne bardzo życzliwe, lekarze oczywiście również. Po samym cc bólu nie czuc póki na łóżku się leży, gdyż często podają środki przeciwbólowe aby kobieta sie nie meczyła tylko do sił wracała. Dosc cięzka jest druga doba po porodzie, kiedy to trzeba pierwszy raz wstac - słabo sie aż robi i wyprostowac sie nie idzie, ale lekarze twoerdzili że powolutku i nic na siłe, nie trzeba od razu na bacznosc w pionie stac :-) Kolejne wstanie z łóżka jest juz duuużo łatwiejsze. Obecnie jestem 2 tygodnie po porodzie i nie czuje już żadnych dolegliwości. w sumie po powrocie do domu nie mialam juz potrzeby zalegania w łóżku:-) tylko na spokojnie szło juz wszytsko robic. Bardzo polecam poród w swiss - na pewno cc nie pozostawia żadnego skrzywienia psychicznegi. To był mój drugi poród, pierwszy miałam SN i teraz wiem że CC było słuszną decyzją :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

podnosze ;)

aaana - a powiedz jak z nacięciem krocza? nacinali czy udało się bez (no i jeśli nacinali to czy Ci cos powiedzieli?);
Czy któraś z Was może mi powiedzieć jak u nich jest z dyzurami lekarzy: czy chirurrdzy są dostępni 24h czy są ściagani jak jest potrzeba CC ? Pozdrawiam;

to byl twoj pierwszy porod i tak szybko??? Gratulacje ;)) tez marze o takiej szybkosci.. czyli bez zadnych dodatkow tak szybko Wam poszlo? super tylko pozazdroscic! a chodzilas do Szkoly Rodzenia w Swiss?

Kamyki - nie nie brałam żadnego znieczulenia
pod koniec położna zaproponowała mi jakiś czopek i wzięłam ale to było ok 10 min przed porodem (bardzo szybko się wszystko potoczyło - może ze 4-5 partych) więc nie zdążył zadziałać- dopiero po wszystkim byłam trochę otumaniona od niego a może to z wrażeń :)?

powodzenia przy porodzie ! i nie ma się czego bać :) !

Dzięki AAA za relacje ;)
A bralas znieczulenie???

Witam,
my już PO wielkiej chwili! :)
Rodziłam 25 lutego w Swiss i muszę powiedzieć że nie żałuję ani złotówki tam zostawionej!!

Opieka cudowna - położne/ciocie na każde zawołanie - a uwierzcie mi po porodzie będziecie miały wiele pyt odnośnie maleństwa czy też tego co się z Wami dzieje
rodziłam z położną Joanną - taką szczupłą z długimi ciemnymi włosami - anioł a nie człowiek!!! gdyby nie ona pewnie nie byłabym tak spokojna podczas całego porodu

poród aktywny - caly czas chodziłam skakałam na piłce wisiałam na drabinkach - jak już nie miałam siły i okazało się że to już to położyłam się na łóżko które jakoś tak się fajnie złożyło że właściwie siedziałam taka skulona a położna zamontowała do łóżka podnóżki na których oparłam nogi żeby lepiej przeć - rewelacja! i w końcu maleństwo wyszło jak byłam taka jakby skulona prawie w pionie
Małą położono mi na brzuchu - cudowna magiczna chwila!
zaraz po porodzie przywieziono mi ją, byłam w pełni sprawna - normalnie chodziłam i nawet siadałam
dzieciaczka można oddać na noc i być spokojnym o super opiekę

Tak więc dla niezdecydowanych - POLECAM! następny poród (a po takim to nawet jutro mogę rodzić!) tylko w Swiss!!!

tak chodzę do kuracyjnego,zaczelismy w polowie kursu bo uwazalam za nastepny troszke pozno

30 tc

Iza a w ktorym ty jestes tygodniu?
Gosiu wyslalam do ciebie maila ;)

w kwietniu maja zrobic dwie grupy z tego co slyszalam gdyby byl tlok w swiss..

jezeli chodzi o SR to proponuje zapisac sie troche szybciej bo brakuje miejsc... nawet w swiss medzie na ostatnia SR byl komplet a kolejna startuje tak ze dla mnie np juz za pozno

Ja mam kilka fotek, wprawdzie z maja 09, ale jak chcecie to podeślijcie maila i odpowiem.

ja wlasnie mysle gdzie chodzic... bo tez z Gdyni jestem... i nie chce mi sie az tak daleko dojezdzac.. ale lepiej w sumie chodzic tam gdzie chce sie rodzic.. wiec mysle. A gdzie ty chodzisz? do kuracyjnego?

jak tylko zdobede zdjecia to wysle z przyjemnoscia.do szkoly rodzenia juz chodzimy ale nie w swiss.jestem z gdyni wiec wybralismy szkole w gdyni.

Pati moglabys wyslac mi fotki?
macie w planie chodzic do sr w swissie?

nie było żadnego probelmu z obejrzeniem całej porodówki i dowiedzeniu się co jak wygląda, czego można oczekiwać itp
chodzę do lekarza do invicty
są dwie sale porodowe - bardzo przytulne z drabinką do ćwiczeń, z piłką i nowoczesnym łózkiem - mnie jakoś uspokoiły, trochę mniej się boję porodu... sala do cesarskiego cięcia również wygląda bardzo profesjonalnie. Jest też sala gdzie są dzieci, oraz urządzenia do badań niemowlaków

rozumiem,ze nie bylo problemu zeby obejrzec wszystko w swissmedzie,widziałam zdjecia kolezanki z pokoju w ktorym lezala-super.najbardziej interesuje mnie sala porodowa.jesli moge zapytac,chodzisz do lekarza ze swissmedu?

ja chcę się tak wybrać koło 34 TC- byłam już obejrzec porodówkę i uzyskać odpowiedzi na pytania jakie były dla mnie ważne- sam oddział położniczy jest naprawdę przyjemny

nie do konca znieczulenie dziala na wydluzenie akcji, ja nigdy nie dowiem sie, ale wzielam epidural po 32h naturalnego porodu, moze gdybym wziela wczesniej to rozwarlabym sie na tyle, ze urodzilabym SN, u mnie po 40h bylo CC. zaznaczam to nie swissmed, a teraz dziekuje Bogu za epidural, powinno byc to w standardzie opieki....w PL
ja rodzilam w UK, gdzie epidural jest powszechnie stosowany, mnie wrecz namawiano na to ;-)))

troszke za wczenie,czekam do 36 tygodnia.

Inne tematy z forum

krzywe ząbki (24 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...