Poród w Wejherowie

Gosma opisała swoje przeżycia więc ja opisze swoje ze Szpitala w Wejherowie.

Prze 1,5 doby leżałam na patologi ( z uwagi na wysokie ciśnienie),w pokoju miałam jedną dziewczynę,która oczekiwała na bóle porodowe po podaniu żelu...bóli dostała ok.20 i biegały koło niej 3 położne -pielęgniarki a mniej więcej co dwie godziny zjawiał się lekarz, który ją badał. Poza tym podłączano jej KTG, aby wiedzieć czy z maluchem jest ok.Wszystkie te czynności odbywały się na patolgi z uwagi iż 4 porodówki były wciąż zajęte. Mi z uwagi na nadciśnienie podano relanium (ciśnienie miałam 155/100), a ponadto co dwie godziny mierzone miałam ciśnienie i w ciągu tej 1,5 godziny trzy razy leżałam pod KTG - przez około godziny. o rodzącą dbały do samego odwiezienia jej na porodówkę (około1 w nocy), przy czym nigdy nie wykazały znudzenia i zniecierpliwienia.
Na patologii nie było żadnych minusów - wg mojej opinii.

Porodówka - same plusy,mimo iż trafiłam tam akurat podczas zmiany pielęgniarek i położnych, poród trwał w nocy. Moja położna Pani Ewa- złota kobieta, dzięki której nie byłam ani cięta ani nacięta!żadnych aluzji co do nie uczestniczenia w szkole rodzenia, wszystko mówiła, wyjaśniała. sala porodowa super wyposażona, pod prysznicem i na piłce spędziłam około 2 godzin. ŻADNYCH WAD!!!!!

Oddział poporodowy, w pokoju byłam z jedną dziewczyną i jej synkiem nerwuskiem.Miała problem z karmieniem i natknęłam się na jedną wredną siostrę, ale to był wyjątek. Poza nią miła obsługa, która znów co chwilę mierzyła ciśnienie, pomagała mi małą przystawiać do piersi. i dość często zaglądały. Pani z poradni Laktacyjnej - Super baka z fantastycznym podejściem do matki i jej maluszka. Dała dużo cennych rad!

Podsumowując:
WADY:

1.Firma cateringowa - i ich jedzenie obrzydliwe,
2.Brak środków czystości, typu papier toaletowy, ręczniki papierowe, mydło w płynie - ale tak podobno jest we wszystkich szpitalach,

ZALETY:

1.Bardzo fachowa opieka, sympatyczni lekarze, położne,pielęgniarki,

2. Robią maleństwu badania na miejscu: słuchu, oraz pobierają krew na muskowiscydoze i tarczycę (wcześniakom badają również oczy),

3.Bardzo dobra pomoc przy nauce karmienia,

4. Z uwagi iż posiadają ISO mają dużo papierów do wypisania, ale dzięki temu wszelkie szczegóły pobytu w szpitalu są odnotowane, nic nie zostaje utajone. Dowiedziałam sie,że muszą nawet do karty danej pacjentki wklejać numery z opakowań wysterylizowanych narzędzi i materiałów używanych podczas porodu.

5.Miło wspominam poród i tamtejszą obsługę, drugie dziecko oczywiście również tam zamierzam urodzić.

popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Poród w Wejherowie

Witajcie:)

Może jakieś aktualne opinie/informacje dot. Wejherowa??
Rozwiązanie na dniach więc z góry dzięki za świeże info...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Właśnie też jestem ciekawa, skąd takie info, czy to prawda?

gdzie to usłyszałaś? Z feminy czy ze szpitala?

Słyszałam że dr.Wajlonis został zwolniony z pracy.

Z tego co pamiętam to chyba do tego weekendu ma urlop. A normalnie ma dyżury we wtorki i co drugą sobotę. Tak przynajmniej było jak mnie prowadził.

A czy ktoś wie kiedy ew. dr Wajlonis będzie w szpitalu, na oddziale czy izbie obojetnie. Do dzisiaj miał urlop, a jutro lub w weekend?

ci sami zależy kto ma dyzur w danym momencie, moze na izbie nie ma tylko ordynatora nie wiem. ale np moj lekarz byl na izbie w nocy jak przyjechalam do porodu i potem na oddziale poprostu mial dyzur.

Czy na izbie przyjęć przyjmuja ci sami lekarze co na oddziale? bo juz byłam 3 razy i spotykam samych młodych, jakiś studentów lub po.

A położne na izbie też nie są miło nastawione do przyszłych mam.

wiadomo ze tyle ile ludzi tyle bedzie opinii...

Ja rodziłam tam 3,5 miesiaca temu (oraz prawie 2 lata temu)i bylam zadowolona, opieka ok, nie ma sie czego doczepic to nie jest hotel pieciogwiazdkowy ale na opieke nie ma co narzekac. Opieka medyczna bdb, symatyczni,wyrozumiali i cierpliwi. Nie ma sie co martwic!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

bo teraz ten szpital nie ma swojego dobrego momentu, brak personelu itd... Ale skoro kolezanki zadowolone to nie bede opowiadac :) Ja tez rodzilam tam 6 lat temu syna i bylam bardzo zadowolona, dzis za zadne pieniadze tam nie pojade.

dlaczego gratulujesz odwagi?

gratuluje odwagi :) i powodzenia zycze :)

hej, ja mam termin na 30.06 więc już niedługo...zdecydowałam się na Wejherowo mimo ze mieszkam w Gdynia, ale niedawno rodziły kolezanki i zadowolone, sama byłam je odwiedzić więc oddział wygląda tak że chce się tam rodzić i personel miły i opinie dobre....czekam już na objawy i jade.....powodzenia wszystkim które na ostatnich nogach czekają na termin:)

z tego co się orientuję, to sa takie dwa pokoje, tylko że jeden z łazienką za 500 zł do tygodnia a drugi bez łazienki za 350 do tygodnia

Cześć dziewczyny,
po odwiedzinach chyba wszystkich szpitali w pomorskim ( :) )wybraliśmy że rodzimy w szpitalu w Wejherowie- mam się udać do do niego za tydzień na wywołanie. To jest moja pierwsza ciąża, maluch jest bardzo duży i mam wielowodzie. Im bliżej przyjścia maleństwa na świat tym bardziej się boję, właściwie o wszystko - na szczęście większość wpisów mamuś na tym forum trochę mnie uspokoiło.
Mam pytanie, na które odpowiedzi nie mogę się doszukać na stronie szpitala - czy wiecie może ile szpital ma prywatnych pokoi? Czy jest duża szansa że dla naszej rodziny będzie akurat wolny?

Mamusia ja dwa razy rodzilam w Wejherowie i za kazdym razem mialam osobny pokoj, dzieki temu mąz mogl byc ze mna z czego bardzo sie cieszylam, przy pierwszym dziecku za bardzo nie pomogl:) ale przy drugim to juz sam sie zajmowal "brudna robota"kiedy ja odpoczywalam. Polecam

W Wejherowie rodziłam 13 marca i jest bardzo zadowolona. Sam poród nie był łatwy, bo synek miał być duży i ułożony twarzyczkowo, ale opieka wspaniała. Przy porodzie panie położne były bardzo miłe, pokrzepiały i dodawały otuchy. Pan doktor, który odbierał poród (taki młody pan Łukasz) też pierwsza klasa. Pomógł mojemu synkowi w przyjściu na świat. Była tylko jedna pani doktor (też młoda), i ona w przelocie raz wpadła na salę i coś jej się nie podobało, ale na szczęście tylko przeleciała przez salę. A opieka poporodowa też całkiem niezła. Zgadzam się dziewczynami, że pani od laktacji mogłaby być odrobinę przyjemniejsza, bo dziewczyny po porodzie mają prawo być zagubione, a ona w końcu od czegoś jest. Drugiego dnia po porodzie bardzo rozbawiły nas panie salowe, które wpadają rano na sale i były oburzone tym, że mamy brudną pościel. No po protu skandal ;P. A co do tego płatnego pokoju: Też z męże bardzo chcieliśmy w nim być, ale tak się złożyło, że oba były zajęte i zostałam na sali ogólnej. I wcale nie żałuję. Dziewczyny na sali były bardzo fajne. Kiedy maluszki spały, my mogłyśmy sobie spokojnie pogadać. Podsumowując: Jeżeli miałabym drugi raz rodzić, to na pewno w Wejherowie :)

Agatka88 dzięki za info. Jeśli tylko taki pokój będzie wolny raczej zdecydujemy się.

a ja pokój polecam. Jak rodzilam to leżalam przez tydzien na sali z babką (nasze dzieciaki miały żółtaczkę) miałysmy mega okropny zaduch a ona nie pozwoliła ani na trochę okna otworzyć żeby wywietrzyć. W końcu ordynator się wkurzył i kazal otworzyć i przez tydzien było otwarte raz na 5 minut, ja dostalam infekcji non stop z gorączką spocona , laska z którą leżałam no cóż nie za często brała prysznic więc wyobraście sobie co tam byl za zaduch. i po tygodniu się wkurzyłam i wziełam pokoj rodzinny, no i dziwnym trafem już nastepnego dnia gorączki nie było, a w sali było w końcu czym oddychac. moglam tez bez stresu pójść pod prysznic itd bo mąż lub moja mama byli z małą. Bo koleżanka z którą byłam wcześniej powiedziała że nie bardzo zajmie się moją mała bo przecież ma swoje dziecko i nie szło wytłumaczyć że mała i jej mały spią i to zajmie tylko 5 minut. Może ja tak źle trafiłam ale czasem tak bywa. Pokój bez łazienki kosztuje 350 zł a z łazienką chyba 500 i jest to koszt za cały czas pobytu. Ja polecam :)

Inne tematy z forum

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (3 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

Przedszkole 43 Jantarek Gdynia (3 odpowiedzi)

Witam, drogie mamy czy kogoś pociecha uczęszcza do przedszkola nr 43 "Jantarek ? Jeśli tak to czy...

Czy posiadanie dzieci jest warte zmiany stylu życia? Czy wychowywanie dzieci jest przyjemne? (47 odpowiedzi)

Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad urodzeniem dziecka, więc chciałem zapytać. Właśnie...