Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Redłowie cz.2

Moja lekarka bada mnie co wizytę na fotelu plus usg brzucha i odkąd powiedziałam o skurczach to usg szyjki- i dobrze, bo miałam bardzo skróconą, co grozi przedwczesnym porodem... na szczęście 2 tyg leżenia plackiem wydłużyły ją do odpowiedniej długości :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Redłowie cz.2

Czy Któraś z Mam mogłaby napisać coś o kwestii uśmierzania bólu w Redłowie?
Będę wdzięczna :)

nie chce Wam odbierac nadziei, ale moj zawod wiąże sie m.in. z prawem pracy i tak to jest, bylo i bedzie, ze na zmianie przepisow ktos zyska a ktos zostanie pokrzywdzony. Szczerze watpie, ze te mamy cos ugraja. Rzad je przetrzymal bez zadnej odpowiedzi do dzis i tak bedzie do 1wrzesnia jak przepisy stana sie juz w pelni prawomocne.

p.s. AsiaczeK_S_88 - dzieki za info co do mleka itd ;)

wszędzie dzisiaj głośno o matkach I kwartału :) jak myślicie mamy rodzące przed 17 marca mamy jeszcze jakieś szanse??

póki co spokój :)

Jestem ciekawa, jakie będzie obłożenie porodówki w najbliższych dniach... Może Dziewczyny, które już powitały swoje Maleństwa dostarczą nam informacji :)

z tego co podpatrzyłam u koleżanki to dają http://www.aptekadziecka.pl/product-pol-6996-Bebilon-1-mleko-modyfikowane-w-plynie-RTF-90ml.html i taki smoczek do tego http://www.aptekadziecka.pl/product-pol-7536-CANPOL-Smoczek-kauczukowy-anatomiczny-do-butelki-.html

Laseczki a jak to wygląda z butelkami? Mają jakieś sensowne czy lepiej wziąć swoje??

Chyba miałam szczęście, bo mi w ciągu 3 dób spędzonych na położnictwie kilka razy zdarzyło się, że do pokoju zajrzała położna i pytała się czy wszystko w porządku i czy dajemy sobie radę z maluchami. Oczywiście były też takie, które robiły obrażoną minę, jeśli się o coś zapytało.

Jeśli chodzi o nacisk na karmienie piersią, to tak jak ktoś wyżej napisał, jeśli w ogóle nie chcesz karmić nie robią problemu i dostajesz butelkę i podobno leki na zatrzymanie laktacji. Jeśli masz problemy to jest super położna laktacyjna, a inne też pomagały przystawiać małego dziewczynie u mnie na sali jak poprosiła. Nie robią też problemu, jeśli masz mało pokarmu i maleństwo trzeba tylko dokarmiać. Mnie nawet jedna butlę wcisnęła na siłę, :P ale się okazało, że pokarmu mam dość, tylko mała ma dużą potrzebę ssania.

W trakcie mojego pobytu była nawet dziewczyna, która odwoziła swoje dziecko na noc położnym noworodkowym, bo nie chciała się nim zajmować.

krzyz mnie czasem boli, ale nie tak ostro. masazyk moze by Ci sie przydal :] ja mam w domu worek sako i jak mi gorzej,to leze na nim cale dnie, polecam.

a co do siedzenia w domku, to masakra. energia mnie rozwala a cialo nie daje rady. pojechaloby sie do klifu czy gdzies a tu brak sil :/

Bombelkowa to trzymamy kciuki.

ja od wczoraj mam dziwny ból pleców w okolicy krzyża ;/
tak jakby mi ktoś włożył ziarnko groszku pod skórę i przy każdym opwrciu pleców czy dotknięciu boli. Miałyście coś takiego?

ja mam ostatnie 11 tygodni i też mam zachowywać się jak emeryt. jem, śpię i tyje;/

no to super :) wyglada na to,ze jednak dobrze wybralismy szpital.
juz nie moge sie doczekac rozwiazania.
poki co mam szlaban na wychodzenie. leze i umieram z nudow. a tu jeszcze 6 tyg. bedzie ciezko. jak Wy sobie radzilyscie / radzicie w ostatnich tygodniach ??

nie zauważyłam jakiegoś mega nacisku :)

ale fajne jest to, że żółtaczkę naświetlają w sali przy mamie w wózeczku :) koleżance właśnie powiedzieli, że mała będzie naświetlana i myślałyśmy obie, że ją zabiorą gdzieś a tu przywieźli dodatkowy wózeczek z matą naswietlającą

dzięki za odp. Naczytałam się o terrorze laktacyjnym propagowanym w szpitalach i az mi slabo bylo na samaa mysl :P Moja przyjaciolka miala depresje poporodowa i na sile przystawiali jej dziecko do piersi, ona sie odwracla, to polozna szarpala ją, coś okropnego. Stąd póki co mam negatywne skojarzenia, ale mam nadzieje, że w redlowie bedzie tak jak piszesz ;)

to trzymam za was wszystkie kciuki :) nam już mija drugi tydzień razem w domku już zapomniałam że w ogóle byłam w ciąży ;) ale wciąż nie mogę uwierzyć że taka mała słodka istotka może rozwijać się w naszych brzuszkach :)

Zmuszanie do karmienia piersią jest jak chcesz karmić. Jak od razu deklarujesz, ze nie będziesz karmić piersią to dają butlę i tyle, problemów nie ma. Przynajmniej jak ja leżałam (w październiku ) to u moich współspaczy tak było.

Ja w Redłowie.. Po teście oxy nic nie wyszło.. Na początku ładne skurcze ale im większy przepływ tym gorzej..
Mówią ze może mnie wziąć za jakiś czas samo a jeśli nie to w poniedziałek powtórka..
Jestem skonana psychicznie :-(

Ja jeszcze w domu ale za jakąś godzinkę wybieram się do Redłowa :D

hej dziewczyny! ja mam termin na koniec kwietnia:) chcialam zapytac te doswiadczone mamy jak to wyglada w redlowie ze zmuszaniem mam do karmienia piersia?

ja jestem jeszcze w Redłowie :D do poniedziałku ;)

Inne tematy z forum

Co na piknik? (45 odpowiedzi)

W weekend wybieramy się ze znajomymi na piknik, taki 'z prawdziwego zdarzenia'. Nie mam...

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (19 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...