Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Redłowie

Witam . Mam termin porodu wyznaczony na koniec marca 2013 r. Jestem w 25 tygodniu ciąży i jeszcze nie spakowałam torby , ponieważ nie za bardzo wiem co do niej włożyć . Proszę o pomoc i podanie takiej listy co konkretnie potrzeba właśnie tym szpitalu . Dziękuje i pozdrawiam Karolina
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Redłowie

ja wziełam takie duże prostokątne płatki kosmetyczne, moczyłam je w wodzie i przecierałam maluszka w szpitalu - w ogóle jakiś dziwny pomysł z tym "wychusteczkowaniem" zrobili - całe ciało oblepione tym czym nasączają chusteczki a na to jeszcze maska z parafiny, która jest komedogenna - i jak skóra ma oddychać? :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

moja kolezanka rodzila prawie dwa tyg temu na zaspie to tam nie myli dzieci(o chusteczkowanie nie pytalam), jak mamy zapytaly czemu tak jest to powiedzieli ze w wodzie maja jakas bakterie

Ja rodziłam w czerwcu 2010 i też tylko chusteczkowali - więc co oni tak na zmianę, raz tak a raz tak?

jak rodziłam w listopadzie 2009 to myli pod kranem, ale ręcznik nie był potrzebny, wycierali w pieluchę tetrową, smarowali parafiną i dawali takiego tłuściocha na moją czystą pieluchę i musiałam ładnie osuszyć (nie wycierać, tylko powklepywać ;)) jak rodziłam w październiku 2011 to już było chusteczkowanie, potem parafina i dalej jak wyżej :)

pilotka, no własnie dziewczyny tegoroczne pisały, że tylko chusteczkują.

ja rodziłam w tym roku i juz nie kąpali a chusteczkowali :)

Dziękuje dziękuje a może znacie położną z redłowa, która prowadzi szkołę rodzenia ??

karolkarumia - ręczniki dla maluszka normalne, bawełniane, najlepiej wyprane w proszku dla niemowląt.

Bombelkowa - w którym szpitalu nie kąpią maluszków? W Redłowie jak rodziłam (2011r) kąpiele były codziennie rano, przed obchodem. Przychodziły położne, trzeba było maluszka rozebrać, położna myła pod kranem, smarowała parafiną i oddawała do ubrania.

W Redłowie też dostępne są w pokoju przewijaki, ale nie było podkładów, więc lepiej mieć pieluchę tetrową, flanelową lub podkład własny.

dziękuje . A to jeszcze 3 i pół miesiąca

Karolka - powodzenia! :)

Wczoraj pozamawiałam ciuszki potrzebne do szpitala. Teraz muszę czekać aż mi przyśla i mogę spakować całą wyprawkę ( oczywiście wszystkie ubranka poprać i poprasować ). Juz nie mogę się doczekać kiedy wezme Weroniczkę w ramiona .

ładnie, fajnie że nie pospolite :)

To fajnie :) Nasza córcia będzie miała na imię Weronika .

karolka u nas będzie Bartuś :)

Bombelkowa a wiesz jaka będzie płeć?. U nas ma byc dziewczynka :)

Ja rodziłam w grudniu 2010r. Było b. gorąco na sali. Miałam koszule i gruby szlafrok - taki misoowaty. Prawie wcale go nie ubierałam, jak musiałam tylko. I zazdrościłam dziewczynom które miały bawełniane szlafroki ;-).
Moją córkę kąpano pod kranem - coś się znowu zmieniło? Bo jak szłam rodzić to słyszałam, że nie kąpią, tylko chusteczkami przemywają, a kąpały. Nie pamiętam zupełnie czy miałam dla małej ręcznik? Ale chyba tak...w końcu to nie było by higieniczne gdyby wycierały wszystkie maluchy jednym.
Byłam aż 7 dni bo mała brała antybiotyk - miała podwyższone crp. Sam poród i pobyt ok. Zdażały się mniej miłe położne, ale ogólnie nie mogę narzekać. Ja miałam tylko pecha, ze na sali lezałam z "patologiczną" matką. A nie myło miejsc - 100% obłożenia akurat i nie przyjmowały nowych rodzących.

Do szkoły rodzenia chodziłam do Iwony Guć - baaaardzo polecam. Ma takie zdroworozsądkowe podejście do spr. macierzyństwa. Np. moja kol. chodziła do Bobasa, była zadowolona w trakcie, a po porodzie już mniej - wiele rzeczy P. Iwona lepiej radzi. Np. co pamiętam z czym kol. miała problem. Położna z Bobasa mówiła że nie zaglądać do buzi dziecka, nie myć itd. Nam P. Iwona że od początku myć język, dziąsełka. Koleżanki syn miał pleśniawki... Tzn. to jest przykład tylko, ale wiele rzeczy się różniło i w trakcie naszego macierzyństwa wychodziło, ze to co mówiła P. Iwona jest lepsze.

karolka, jak nie kąpią, to raczej ręcznik nie przydatny.
Dziewczyny pisały, że podkłady na przewijak ogólnodostępny, tam kladziesz dzieciaczka i przemyje się wodą czy chusteczkami.

Czy do szpitala dla dzięciątka brać też ręczniki? Jak tak to jakie?

Hexusia, pisałam wyżej, my zaczynamy za tydzień szkolę rodzenia Bobas na Cisowej.

Słyszałam że w weekendy nie ma Pani od laktacji:/

Inne tematy z forum

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....