Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Redłowie

Witam . Mam termin porodu wyznaczony na koniec marca 2013 r. Jestem w 25 tygodniu ciąży i jeszcze nie spakowałam torby , ponieważ nie za bardzo wiem co do niej włożyć . Proszę o pomoc i podanie takiej listy co konkretnie potrzeba właśnie tym szpitalu . Dziękuje i pozdrawiam Karolina
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Redłowie

Kochane!!!! A co ze szkołą rodzenia?? Chodzicie do jakieś ??? Pytam się szczególnie dziewczyn rodzących w Redłowie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja rodziłam pierwszą pod koniec listopada, drugą pod koniec października i było strasznie gorąco, miałam dwie koszule nocne i mama mi musiała dowieźć po dwóch dniach takie miałam zapocone :D więc im cieńsze tym lepiej :)
a o aromaterapii nie wiedziałam, pomaga to jakoś? :) bo też w marcu będę rodzić, mam termin na 20 :)

nie polecam rodzenia w świeta, (wiem wiem, maluszek nie zna sie na kalendarzu;), strasznie okrojony personel. ja pierwsze rodzilam w Boze Cialo to byla 1 położna a rodzila ze mna równo jedna dziewczyna, mój mąż musial leciec po nią do drugiej sali bo juz bylo blisko, parte na całego a nikt nie przychodzil, nie bylo tez wtedy zadnej położnej od laktacji, drugie rodzilam 8 listopada ale zostaliśmy ze wzgledu na żółtaczke tydzien i zahaczyłam o 11 listopad to było tak samo, plusem sa spokojne obchody bo tylko lekarz i polożna

pillotka, masz rację, iwona guć prowadzi szkole rodzenia na traugutta w gdyni. Zajmuje się również laktacją i ponoć jest świetna (ja nie skorzystałam bo była akurat na urlopie).
Ja nie chodziłam na szkolę rodzenia......
teraz z perspektywy czasu myślę, że własnie tam u iwony guć wykupiłabym tylko parę zajęć na tematy, które szczególnie mnie ineteresuja,

nie o panią guć, ona chyba zdaje się nie pracuje w szpitalu?
ona nie jest z poradni laktacyjnej. jest położna i prowadzi szkołę rodzenia, chociaż pewnie prywatnie też udziela porad dotyczących laktacji.

Chodzi Wam o Panią Guć? Ona chyba też prowadziła szkołę rodzenia w redłowie. Genialna kobieta. To dzięki niej miałam laktację.

karolkarumia ja zaczynam szkołę rodzenia 19.12. Będziemy chodzić z mężem do Bobasa na Cisowej. Poleciło nam ją bardzo dużo rodziców.

Novia8 - od laktacji - pani Iwonka..? tak, ciemne grube włosy :)
pani Ewa taka jasnowłosa - miałaś z Nią kontakt?

kosmisia - ja zauważyłam, że rady położnych różniły się, bo.. co innego radziły położne od noworodków, a co innego położne od kobiet ;] zrobiłam po kilku dniach założenie, żeby o dzieciątko pytać położne od noworodków (pokoik na końcu korytarza), a z moimi problemami chodzić do położnych poporodowych (siedzą przy wejściu na oddział)

wiecie, co mi najbardziej nie odpowiada w tym szpitalu? Że nikt nie ma plakietki z tytułem i nazwiskiem w widocznym miejscu. Jest obchód, a ja nie wiem z kim rozmawiam, albo kto mi wcześniej udzielił takich i takich informacji. Jak z tymi położnymi - skąd wiedzieć, która jest dla mnie, a która do dziecka?!?!?

widzicie, każda miała inne przeżycie......
schudłam tyle ze wszystkim, dzień po porodzie miałam 7 kilo mniej a resztę potem....
moja mała strasznie długie paznokcie i mąż musiał mi dowozić nożyczki bo lekarz dał mi opr ze nie mam.....i położne poobcinały paznokcie. ja szłam z nastawieniem, że będzie ok, bo moje przyjaciółki miały dobre opinie. Jeżeli pojawia się tylko jakiś problem to wszyscy się wypinają.... laktacyjna stwierdziła, że problem jest z moim dzieckiem, a pielęgniarki, że moje piersi się do niczego nie nadają...myślę, że nie są to komentarze na miejscu.......
Wy macie dobre wspomnienia i super....ja mam złe
poród był super tak jak napisałam, ale reszta fatalna.

Ja rodziłam w redłowie w 2011 roku, w marcu.

Lekarze super. Gdyby nie ich szybka reakcja to nie wiem jak by się potoczyło zycie mojego synka. Cesarke miałam zrobioną w ciągu 30 min. od momentu przyjazdu do spzitala. Atmosfera na sali super. Wszyscy starali sie rozładowac napięcie. Panie pielęgniarki bardzo troskliwe, pomocne.

Jesli chodzi o oddział, gdzie leżałam po porodzie to połozne na ogół ok. Jedyne co - to nie podobało mi się to, że każda połozna, która była akurat na dyżurze radziła co innego. Ja osobiście miałam mętlik w głowie, jako że to moje pierwsze dziecko. Salę miałam ładną, z telewizorem. Jedyny minus to to, że byłam sama. Lekarze pediatrzy nie wypuścili nas ze szpitala dopóki się wszystko z synkiem nie unormowało.

Niestety nie pamiętam jej imienia, miała bardzo ładne ciemne grube włosy :)
A ta P. Ewa to taka blondynka? :)

Novia8 - Pani od laktacji bardzo miła, prawda? przymomnij mi Jej imię, bo mi wypadło..
rodziłam z położną o imieniu Ewa - była też super. Jak już Maluszka urodziłam to powiedziałam Jej, że następnym razem też chcę z Nią rodzić :) jak leżałam na poporodowej to przyszła nas odwiedzić :) teraz znów jestem w ciąży i mam nadzieję, że trafię na panią Ewę :D

Olka-fasolka chyba nieco przesadzasz. Pewnie że mogłaś trafić na jakś niemiłą położną, ale żeby aż tak źle było? ja tam byłam 4 dni na sali poporodowej i nie spotkałam się ani z chamstwem wręcz przeciwnie z sympatią i pomocą. O każdej porze dnia i nocy mogłam pójśc do pielęgniarek od niemowlaków i Pani od laktacji.
Jedynie co to jedzenie było wstrętne.

nożyczek do paznokci nie bierz - nie obcina się paznokci noworodkom zaraz po porodzie, tylko po jakimś czasie, 2 tygodnie? Pediatra Ci powie, ile się czeka, bo nie pamiętam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

ola-fasolka: schudłaś 12kg na poporodowej sali?!? czy liczysz w tych 12kg także urodzone dziecko, wody płodowe, wodę, która Ci się w organiźmie zebrała w ostatnim trymestrze..
jakbyś przez 6 dni schudła 12kg licząc od dnia PO porodzie - to by wszyscy z problemami wagowymi chcieli tam na 6 dni na chudnięcie iść. Byłby najbardziej znany ośrodek leczenia nadwagi.
także przesadzasz, już widzę.
ja byłam przez 5 dni i było ok. Zamiast stracić pokarm, jak Ty, to miałam taki nawał, że mogłabym pół oddziału noworodków wykarmić i dziwię się do dziś, że mi wtedy cycki jednak nie pękły. Ale jakoś o to nie obwniam personelu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

na pewno bodziaki i pajace takie zapinane z przodu, bo są lepsze niż te przez głowę.....skarpetki, pieluchy tetrowe, flanelowe, pampersy....
i potwierdzam lignina lepsza niz podpaski......
dla dziecka prócz ubrań, pieluch miałam gaziki ze spirytusem i oktanisept do pępka + patyczki, sól fizjologiczną do nosa, nożyczki do paznokci. czapeczkę ubierałam tylko jak otwierałyśmy okno.....

hej!!!
ja rodziłam w Redłowie w połowie września tego roku......o ile sam poród- pomoc lekarza i położnej ( zgodzili się zeby była prócz męża siostra) super!!!! bardzo pomagali, radzili.......sala porodowa niebieska-największa, fajna, ładna z wanną- z której nie mogłam skorzystać bo nie było ciepłej wody, automatycznie prysznic tez odpadł.....
potem gehenna........
na oddziale po porodzie było zero wsparcia i pomocy.....obsługa niemiła, bezczelna wręcz chamska.......i nieważne, że było się miłym i kulturalnym....
jeżeli jest jakiś problem to na pewno Ci tam nie pomogą- moje dziecko miało oznaki wcześniactwa lub hipotrofii wewnątrzmacicznej i żółtaczkę. Przeżyłam 6 dni piekła, straciłam pokarm, schudłam 12 kilo a w ciąży przytyłam 10. komentarze pielęgniarek poniżej pasa.....lekarz pediatra może i dobry ale całkowicie bez podejścia, nic nie mówił o stanie dziecka, twierdził, że wszystko będzie na wypisie....
ja już wiem, ze drugiego dziecka tam nie urodzę........
Poród tak, opieka po porodzie NIE !!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

na salach poporodowych bardzo ciepło, żeby nie powiedzieć, że gorąco (był bardzo zimny początek kwietnia 2011). długi rękaw niepotrzebny.

U nas na sali w Redłowie było bardzo ciepło, co jakiś czas otwierałyśmy okna. Grzejniki działają zero- jedynkowo, albo wszystko, albo nic:) Długi rękaw moim zdaniem zbędny, w razie czego założysz szlafrok.

Ja akurat dostałam maści na pupę ze szpitala, ale może dlatego że u młodego dość brzydka była ta pupa, tak samo jak przynieśli mi też wodę i gaziki do przemywania zamiast chusteczek, które małego dodatkowo podrażniały:)

Są w Redłowie na położniczym przynajmniej dwie sale z własną łazienką, akurat na taką trafiłam, bardzo polecam:)

http://www.supermama.net.pl/

W Redłowie można mieć pomalowane paznokcie ;)
Ja miałam czerwone i nikomu to nie przeszkadzało.

Inne tematy z forum

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?