Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Redłowie

Witam . Mam termin porodu wyznaczony na koniec marca 2013 r. Jestem w 25 tygodniu ciąży i jeszcze nie spakowałam torby , ponieważ nie za bardzo wiem co do niej włożyć . Proszę o pomoc i podanie takiej listy co konkretnie potrzeba właśnie tym szpitalu . Dziękuje i pozdrawiam Karolina
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Red?owie

Asiaczek a powiedz mi proszę czy taki poród rodzinny (z mężem) w Redłowie to jest jakoś dodatkowo płatny czy za darmo?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

i WIELKIE GRATULACJE DLA CIEBIE !!!!

długo leżałaś ?? ile trwał poród?? bolało mocno ;)))??? urodziłaś w terminie??

sorry za pytania ale chcę wszystko wiedzieć;)

Rodziłam naturalnie, już drugi raz w tym szpitalu i jak dla mnie ok, nie mam żadnego 'ale' do tego szpitala :)

Pytajcie jak chcecie coś konkretnego wiedzieć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

redlaw jak się ogarniesz:) to napisz coś więcej o pobycie !

redlaw - gratulacje. Rodziłaś naturalnie czy przez cesarskie cięcie? No i chłopczyk czy dziewczynka, jak na imię ma...pochwal się troszkę.

Hanusia - witaj w naszym gronie kobiet, które wiele łączy choć są sobie obce...no to widzę, że z marcowych mamuś to Ty jako pierwsza doczekasz się swojej pociechy :-).

Rodzilam trzy dni temu. Dzieci nie sa kapane tylko polozne wycieraja cale dzieciaczki chusteczkami nawilzanymi (trzeba miec oczywiscie swoje), a do pepka maja Octanisept i nic wiecej, bo nie potrzeba.

Re: Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Redłowie

hej dziewczyny:) trafiłam tutaj szukając odpowiedzi na pytanie co zapakować na porodówkę w redłowie? czytając wasze posty jestem mile zaskoczona bo mamy wiele wspólnego :) też mam termin na marze c a dokładnie na 5 marca no i moim lekarze też jest dr Żółtowski :) dostarczyłyście mi dużo informacji ale mam jeszcze kilka pytań :) jak to wygląda na dzień dzisiejszy z kąpaniem maluchów ?? i czym smarują maluszka pępek w szpitalu??

mama adawidka mialam zwykle dla dzieci niepiankowe nie wiedzialam ze sa piankowe bylo ok

Ja przy pierwzym porodzie partych miałam 15 min, przy drugim 10 i dla mnie to była już ulga :)

zgadzam się, że te koła są bardzo pomocne :) po pierwszym miałam zwykłe dmuchane dla dzieci do basenu ;) wszystkie na sali poporodowej ode mnie pożyczały do karmienia :D w drugiej ciąży kupiłam sobie specjalne poporodowe z kuleczkami piankowymi, bo tamto gdzieś wsiąkło ;) oba były równie pomocne :)

Konopka chodzi Ci o takie koło piankowe jak czasami ludzie po zabiegach odbytu używają do siadania? ja coś takiego chciałabym sobie kupić ale nie wiem czy zdaje egzamin przy bólach dolnych po porodzie.

a ja sie nie zgodze ze parte sa lzejsze dla mnie te ktore towarzysza rozwieraniu sie szyjki nie byly tak bolesne jak parte i umnie trwalo to bardzo dlugo bo przypierwszym 1,5godziny partych przy drugim o niebo latwiej do pielegnacji krocza po porodzie polecam plyn lawendowy i kupkno kola ratunkowego takiego dla dzieci uwierzczie tylko na tym da sie seidziec:-)

hehe te 10-15 min partych to przy zwykłych skurczach jak piardnięcie :P to już jest ulga, a nie ból :)

jak weszło to i wyjdzie ;))

Kurczę AsiaczeK i Hexusia sorki za pomylenie Waszych terminów.
Hexusia pamiętaj, że każda kobieta inaczej znosi poród więc to, że ja będę panikować i będę np. miala ciężki porod to nie znaczy, że Ty będziesz tak miała.
A tak wogole dziewczyny to wszystkim, zyczę szybkiego i bezproblemowego rozwiązania. Ostatnio czytałam, że od momentu bóli partych czy jak to sie nazywa to tylko 10-15 minut takich najgorszych bóli i dzidzia juz jest z nami. Ta myśl daje mi jakąś pozytywną iskierkę na myśl o porodzie :-)

No ja też miałam usuwane zęby ze znieczuleniem...mimo wszystko przezycie traumatyczne.
A porób w Redłowie, bez znieczulenia rzecz jasna...drapanie po pleckach to to nie było ;-), ale przezyłam i nawet nie pamietam już tego bólu.

Dziewczyny musicie tak jak ja podejść do sprawy porodu - musi wyjść i tyle! Ja nastawiałam się psychicznie na wielki ból itd. Ale prawda jest taka, że bolało jak cholera, ale nie tak strasznie jak myślałam. To inny ból. A potem działa adrenalina - dziecko wynagradza cały trud. Na prawdę! Poza tym z wyrwanego zęba i bólu u dentysty nic nie ma, a tu po męczarni jest DZIECKO! ;-) Więc warto pocierpieć.

ja na 20 marca :)

ja mam 6 czerwca ;))))))))) także zdacie mi swoje relacje. wy będziecie po i już zapomnicie o bólu !!!!

MamaDawidka u mnie to w sumie będzie plus minus.. bo niby każdy lekarz pyta o ostatnia miesiączkę a u mnie każda miała inną długośc, więc niby nie powinno się tym wogóle interesować..
Bądź co badź ja to bym chciała na 21 marca, mężowi prezent urodzinowy zrobić ;)

No proszę to widzę, że większość z nas ma terminy obok siebie.
Z tego co kojarzę to Hexusia ma na 20 marca, ja i karolkarumia na 30 marca a Ty Bombelkowa od razu za nami :-).
A mnie ten motyw z zębem też nie przekonuje bo wszystko co miałam w paszczy robione to było pod znieczuleniem...taka ze mnie panikara na ból, że pogryzłabym dentystę jakby się zbliżył z wiertłem bez wcześniejszego podania końskiej dawki znieczulenia.

Inne tematy z forum

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...