Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Redłowie

Witam . Mam termin porodu wyznaczony na koniec marca 2013 r. Jestem w 25 tygodniu ciąży i jeszcze nie spakowałam torby , ponieważ nie za bardzo wiem co do niej włożyć . Proszę o pomoc i podanie takiej listy co konkretnie potrzeba właśnie tym szpitalu . Dziękuje i pozdrawiam Karolina
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Redłowie

Karolkarumia właśnie obejrzałam wszystkie oferty tego sprzedawcy i przyznam, że ma sporo fajnych rzeczy bo zarazem majtki jednorazowe, butelki, smoczki, pieluszki flanelowe i tetrowe...super i to wszystko w jednej paczce czyli na wysyłce się też oszczędza :-)
Według ich rozmiarówki to niestety muszę miec L/XL bo lepiej miec troszkę luźniejszą niż, żeby była za ciasna bo ma byc wygodnie.

http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-l-xl-i2937836320.html

powyżej link do tej koszuli co będę zamawiac, żeby miec do szpitala...oczywiście to od tego sprzedawcy co Ty polecasz :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

MamaDawidka jak wejdziesz na tę koszulę co podałam link to wejdz na wszystkie artykuły tej firmy i tam są różne rozmiary koszul , podałam ten rozmiar przykładowo

Ta koszula jest też super...ja właśnie taką będę kupowała...tzn tego typu z jakimś rysuneczkiem wesołym...tą bym kupiła ale rozmiar za duży. Ja max muszę mieć m/l a jak coś sobie upatruję to zawsze XL albo większe są.

Ja zamawiałam z tej firmy rzeczy do szpitala i koszule do karmienia też.
wcześnie zamówiłam sobie koszule nocną ciążowa i jestem bardzo zadowolona. Tu macie link do koszuli .
http://moda.allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-karmienia-xxl-3xl-i
2868920359.html
Z czystym sercem mogę Wam polecić ten sklep

MamaDawidka Nie wiem dokładnie ile waży , ale ja jestem w 29 tygodniu a z USG wynika że jest to już 31 tydzień.

Ach no przecież...zapomniałam o sprawach urzędowych. No masz rację lepiej trzymać się najbliższego szpitala i mieć wszystko na miejscu. Oki mąż już zasnął więc nie będę mu hałasować. Dobranoc wszystkim :-)

obie rodziłam w Gdyni, bo po pierwszym byłam zadowolona :) mogłabym wypróbować inny szpital, ale wzięłam pod uwagę to, że potem jakbym potrzebowała akty urodzenia do jakichś dokumentów to bym musiała całe trójmiasto objechać :D

A skoro to Twoja trzecia dzidzia to chyba poród w Redłowie nie wygląda aż tak źle i opieka w miarę też dobra co? Obie córcie w Redłowie rodziłaś czy z którąś do Gdańska jechałaś?

no może tak być :)

Oj tam oj tam...to tylko 10 dni różnicy a w sumie tolerancja wynosi 2 tygodnie przed lub po terminie więc też możesz z nami wylądować w tym samym czasie...albo my z Tobą :-D

hehe, ja na 20 :)

AsiaczeK a na kiedy termin? Bo my z Karolkarumia mamy obie na 30 marca więc może razem będziemy się w tym samym czasie pociły ;-)

ja w domu spałam już w zwykłej nierozpinanej piżamie, do karmienia po prostu podciągałam bluzkę do góry i już :) w nocy karmiłam zazwyczaj na leżąco, małe sobie zasypiały przy cycu, ja też:P jak się obudziły to tylko znów bluzkę podciągnęłam i dalej w kimę :) byłabym nieprzytomna jakbym miała kilka razy w nocy wstawać i karmić na siedząco :)

tak, mam dwie córeczki, teraz w końcu będzie synek ;)

AsiaczeK ja też straszny zmarźluch jestem więc na tych 3 koszulach sie nie skończy ;-)...do domu kupię sobie zapewne ze 2 piżamki z tymi guziczkami :-). Mam co prawda 4 piżamki w domu i z 5 koszul nocnych ale na oje nieszczęście i nieszczęście mojego chudego portfela żadna moja garderoba do spania nie posiada guziczków :-(

A czy ja dobrze rozumiem, że masz 2 pociechy i trzecia w drodze?
Ja bym chciała trójkę dzieciaczków ale najpierw muszę przeżyć jeden poród ;-).

dokładnie :) ja miałam tylko dwie, bo w domu w piżamie wolę- muszę mieć nogi całe zakryte bo zmarźluch jestem ;) ale jednak bawełna, to bawełna, więc tą jedną sobie dokupiłam :)

Czyli lepiej mieć 3 koszule. Wiadomo, że te koszule będziemy używać też w domu więc się nie zmarnuje...a później odłożyć można do następnego porodu :-)

właśnie nie pamiętam :D musiałabym zdjęcie poszukać, ale nie mam na tym kompie... jak mi się uda wygrzebać starego laptopa to zobaczę i napiszę :)

a co do ilości, to przy pierwszym porodzie w zupełności wystarczyły mi te dwie, przy porodzie wcale się nie pobrudziła (więc chyba mi ją podciągnęli jednak;) a potem mąż mnie mył mokrymi chusteczkami :D) i potem drugą miałam na zmianę (rodziłam pod koniec listopada), urodziłam w czw rano przed 10 i w sob ok 13 wyszłam
drugą rodziłam pod koniec października i było jeszcze cieplej, te dwie koszule mi nie starczyły, tak się pociłam i mama przywiozła mi zwykły biały t-shirt i jak wychodziłam z łóżka to już wtedy musiałam szlafrok założyć ;) a też byłam tak samo długo bo urodziłam w nd przed 13 i we wt po 14 wyszłam

A jak rodziłaś dzidzię to jak juz z Ciebie wyszła to kładli Ci na ciało czy koszulę? Bo własnie ja słyszałam, że jak ma się tą rozpinaną po obu bokach to wtedy kładą na ciele przy piersi a jak nie to podciągają całą koszulę. Jak to jest??

bardzo ładne. ile takich koszul trzeba by było mieć ?? Dwie wystarczą ??

ja miałam rozpinane po środku i było ok :) tylko materiał taki sztuczny, a w Redłowie w szpitalu upał, więc strasznie się pociłam :/ teraz kupiłam już jedną bawełnianą, akurat rozpinaną po bokach, ale nie to było najważniejsze, tylko materiał ;) no i szlafrok jakiś cieniutki satynowy muszę sobie kupić, żeby się nie ugotować w szpitalu :) poprzednio miałam gruby i praktycznie go nie nosiłam, chodziłam w samej koszuli :) ale tak w szlafroku jakoś lepiej się człowiek czuje bardziej odziany, szczególnie na korytarzu :)

Inne tematy z forum

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...