Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Redłowie

Witam . Mam termin porodu wyznaczony na koniec marca 2013 r. Jestem w 25 tygodniu ciąży i jeszcze nie spakowałam torby , ponieważ nie za bardzo wiem co do niej włożyć . Proszę o pomoc i podanie takiej listy co konkretnie potrzeba właśnie tym szpitalu . Dziękuje i pozdrawiam Karolina
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Redłowie

Karolkarumia właśnie obejrzałam wszystkie oferty tego sprzedawcy i przyznam, że ma sporo fajnych rzeczy bo zarazem majtki jednorazowe, butelki, smoczki, pieluszki flanelowe i tetrowe...super i to wszystko w jednej paczce czyli na wysyłce się też oszczędza :-)
Według ich rozmiarówki to niestety muszę miec L/XL bo lepiej miec troszkę luźniejszą niż, żeby była za ciasna bo ma byc wygodnie.

http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-l-xl-i2937836320.html

powyżej link do tej koszuli co będę zamawiac, żeby miec do szpitala...oczywiście to od tego sprzedawcy co Ty polecasz :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

MamaDawidka jak wejdziesz na tę koszulę co podałam link to wejdz na wszystkie artykuły tej firmy i tam są różne rozmiary koszul , podałam ten rozmiar przykładowo

Ta koszula jest też super...ja właśnie taką będę kupowała...tzn tego typu z jakimś rysuneczkiem wesołym...tą bym kupiła ale rozmiar za duży. Ja max muszę mieć m/l a jak coś sobie upatruję to zawsze XL albo większe są.

Ja zamawiałam z tej firmy rzeczy do szpitala i koszule do karmienia też.
wcześnie zamówiłam sobie koszule nocną ciążowa i jestem bardzo zadowolona. Tu macie link do koszuli .
http://moda.allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-karmienia-xxl-3xl-i
2868920359.html
Z czystym sercem mogę Wam polecić ten sklep

MamaDawidka Nie wiem dokładnie ile waży , ale ja jestem w 29 tygodniu a z USG wynika że jest to już 31 tydzień.

Ach no przecież...zapomniałam o sprawach urzędowych. No masz rację lepiej trzymać się najbliższego szpitala i mieć wszystko na miejscu. Oki mąż już zasnął więc nie będę mu hałasować. Dobranoc wszystkim :-)

obie rodziłam w Gdyni, bo po pierwszym byłam zadowolona :) mogłabym wypróbować inny szpital, ale wzięłam pod uwagę to, że potem jakbym potrzebowała akty urodzenia do jakichś dokumentów to bym musiała całe trójmiasto objechać :D

A skoro to Twoja trzecia dzidzia to chyba poród w Redłowie nie wygląda aż tak źle i opieka w miarę też dobra co? Obie córcie w Redłowie rodziłaś czy z którąś do Gdańska jechałaś?

no może tak być :)

Oj tam oj tam...to tylko 10 dni różnicy a w sumie tolerancja wynosi 2 tygodnie przed lub po terminie więc też możesz z nami wylądować w tym samym czasie...albo my z Tobą :-D

hehe, ja na 20 :)

AsiaczeK a na kiedy termin? Bo my z Karolkarumia mamy obie na 30 marca więc może razem będziemy się w tym samym czasie pociły ;-)

ja w domu spałam już w zwykłej nierozpinanej piżamie, do karmienia po prostu podciągałam bluzkę do góry i już :) w nocy karmiłam zazwyczaj na leżąco, małe sobie zasypiały przy cycu, ja też:P jak się obudziły to tylko znów bluzkę podciągnęłam i dalej w kimę :) byłabym nieprzytomna jakbym miała kilka razy w nocy wstawać i karmić na siedząco :)

tak, mam dwie córeczki, teraz w końcu będzie synek ;)

AsiaczeK ja też straszny zmarźluch jestem więc na tych 3 koszulach sie nie skończy ;-)...do domu kupię sobie zapewne ze 2 piżamki z tymi guziczkami :-). Mam co prawda 4 piżamki w domu i z 5 koszul nocnych ale na oje nieszczęście i nieszczęście mojego chudego portfela żadna moja garderoba do spania nie posiada guziczków :-(

A czy ja dobrze rozumiem, że masz 2 pociechy i trzecia w drodze?
Ja bym chciała trójkę dzieciaczków ale najpierw muszę przeżyć jeden poród ;-).

dokładnie :) ja miałam tylko dwie, bo w domu w piżamie wolę- muszę mieć nogi całe zakryte bo zmarźluch jestem ;) ale jednak bawełna, to bawełna, więc tą jedną sobie dokupiłam :)

Czyli lepiej mieć 3 koszule. Wiadomo, że te koszule będziemy używać też w domu więc się nie zmarnuje...a później odłożyć można do następnego porodu :-)

właśnie nie pamiętam :D musiałabym zdjęcie poszukać, ale nie mam na tym kompie... jak mi się uda wygrzebać starego laptopa to zobaczę i napiszę :)

a co do ilości, to przy pierwszym porodzie w zupełności wystarczyły mi te dwie, przy porodzie wcale się nie pobrudziła (więc chyba mi ją podciągnęli jednak;) a potem mąż mnie mył mokrymi chusteczkami :D) i potem drugą miałam na zmianę (rodziłam pod koniec listopada), urodziłam w czw rano przed 10 i w sob ok 13 wyszłam
drugą rodziłam pod koniec października i było jeszcze cieplej, te dwie koszule mi nie starczyły, tak się pociłam i mama przywiozła mi zwykły biały t-shirt i jak wychodziłam z łóżka to już wtedy musiałam szlafrok założyć ;) a też byłam tak samo długo bo urodziłam w nd przed 13 i we wt po 14 wyszłam

A jak rodziłaś dzidzię to jak juz z Ciebie wyszła to kładli Ci na ciało czy koszulę? Bo własnie ja słyszałam, że jak ma się tą rozpinaną po obu bokach to wtedy kładą na ciele przy piersi a jak nie to podciągają całą koszulę. Jak to jest??

bardzo ładne. ile takich koszul trzeba by było mieć ?? Dwie wystarczą ??

ja miałam rozpinane po środku i było ok :) tylko materiał taki sztuczny, a w Redłowie w szpitalu upał, więc strasznie się pociłam :/ teraz kupiłam już jedną bawełnianą, akurat rozpinaną po bokach, ale nie to było najważniejsze, tylko materiał ;) no i szlafrok jakiś cieniutki satynowy muszę sobie kupić, żeby się nie ugotować w szpitalu :) poprzednio miałam gruby i praktycznie go nie nosiłam, chodziłam w samej koszuli :) ale tak w szlafroku jakoś lepiej się człowiek czuje bardziej odziany, szczególnie na korytarzu :)

Inne tematy z forum

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

gdzie ksero na chełmie lub ujeścisku? (7 odpowiedzi)

Mieszkam tu od niedawna a pilnie potrzebuję skserować dokumenty medyczne,znacie jakiś punkt ksero...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...