Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Redłowie

Witam . Mam termin porodu wyznaczony na koniec marca 2013 r. Jestem w 25 tygodniu ciąży i jeszcze nie spakowałam torby , ponieważ nie za bardzo wiem co do niej włożyć . Proszę o pomoc i podanie takiej listy co konkretnie potrzeba właśnie tym szpitalu . Dziękuje i pozdrawiam Karolina
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Redłowie

Hexusia, Karolkarumia- ja również chodzę do dr. Żółtowskiego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przyznam się szczerze, że mam dwóch lekarzy do których chodzę. U doktora Adasia byłam wczoraj. Chodzę do niego raz na miesiąc lub co półtorej miesiąca teraz w trakcie ciąży. Tak naprawdę uczęszczam do niego od 3 lat.
Raz w miesiącu stawiam się też w Gamecie.

ja chętna na zwiedzanie porodówki :)

Ania a próbowałaś najpierw rodzic naturalnie czy od razu była decyzja lekarzy o cc? Od czego to zalezy? Z tego co czytałam to dużo tam cc. Ale plus tego taki, że chociaż znieczulenie się dostaje a przy normalnym porodzie nie :-(

Ja rodziłam w Redłowie 2 miesiące temu. Wszystko ok, moim lekarzem jest dr Żółtowski, którego polecam. Porodówka oki, ja miałam cc, i też wszystko zgodnie z planm poszło. Więc ogólnie jestem zadowolona. Jedna Pani pediatra do bani, nazwiska nie pamiętam, coś na B.. po za nią wszyscy lekarze, położne itd bardzo sympatyczne i pomocne. Co do higieny szpitala, to cóż, wg mnie pozostawia dużo do życzenia, ale na szczęście najczęściej nie jest się tam zbyt długo i da się przetrwać. Często brak papieru toal, więc warto mieć swój. Jak coś chcecie wiedzieć, pytajcie, chętnie odpowiem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A to nawet nie znam. Ale przynajmniej wiem, gdzie jest Swissmed...bo po przeciwnej str ulicy jest ta przychodnia specjalistyczna i tam zawsze chodzę robić wszystkie badania przed wizytą u lekarza.
A masz już listę co trzeba wziąć dla siebie i maleństwa? Bo myślę, że jakbyśmy sie tam pojawiły to może ktoś nam da takową listę...byłoby miło.

Chodzę do dr. Raniszewskiej do Swissmedu w Gdyni

A też chodzisz do dr.Adama Żółtowskiego? Czy raczej masz w Rumii jakiegoś swojego?
No to teraz tylko zgadać się z resztą i można jechać.

byłam w szpitalu w redłowie tylko na izbie przyjęć na porodówce bo się żle poczułam ponad miesiąc temu . z miłą chęcią się wybiorę z Wami dziewczyny. Ja mam wizytę w poniedziałek u lekarza

Hej Karolkarumia :-)...my to pewnie we dwie będziemy leżały o ile w terminie wszystko pójdzie. Też chciałabyś się wybrać na odwiedziny porodówki?

Cześć MAMoDawidka ja również mam termin na 30,03

No proszę jak to łatwo się zgadać :-) Hexusia a na kiedy masz wizytę? Bo ja dopiero na 29 styczna a myślałam, żeby jego się zapytać czy jest możliwość oprowadzenia nas przez kogoś jakbyśmy tam w kilka kobitek się wybrały. Myślę, że on powie czy to jest możliwe czy nie i jeśli tak to do kogo sie zgłosić w razie chęci wizyty oddziału porodowego.

Doktor Adaś jest też moim ginekologiem ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hmmm ciekawe spostrzeżenie. Ja do szkoły rodzenia nie chodziłam i nie zamierzam więc żadnej położnej ani nikogo innego tam nie znam. Poza dr.Żółtowskim, który tam pracuje, odbiera porody i jest obecnie moim ginekologiem :-).
Ale wracając do tematu to myślę, że można spróbować.

A myślicie, że znalazł by się ktoś kto by nas tam oprowadził? bo ja wątpię że spodoba im się grupa babek w ciąży:) Ja tam byłam 3 lata temu ze szkołą rodzenia p. Iwony Guć i "zwiedzaliśmy" wszystko nawet salę do cc i salę na których się leży już po te czteroosobowe

Hejka dziewczyny. Jestem tu nowa a termin mam na 30 marca.
Chętnie bym się wybrała w następnym tygodniu na wizytę w szpitalu w redłowie więc możemy się umówić np. na pętli 105

to będziesz miała świeższe informacje ode mnie ;) i dasz mi znać.

No skoro piszę w wątku o szpitalu Redłowskim to raczej, że tam ;)

Bombelkowa a ty gdzie rodzisz ?? Pewnie pisałaś ale nie chce mi się wątków trzepać ;) Leniwa się zrobiłam przez ciążę ;)

ja bym się chętnie wybrała jeśli większa grupa albo ktoś chętny :)

Inne tematy z forum

od którego tygodnia ciąży brałyście kwas foliowy (60 odpowiedzi)

Wszędzie mówią i piszą, jak ważny jest kwas foliowy w rozwoju maleństwa i aby brać go już...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

płyta indukcyjna czy gazowa? (22 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...