Porównanie z innymi pizzeriami
Na wstępie pragnę nadmienić, że nie wiem jak smakuje "prawdziwa" włoska pizza, a oceniam na podstawie tego co mi smakuje i co znam.
Co na plus:
- nie wiem czy samorobny czy kupny, ale świetny sos podany do Calzone, na prawdę czapki z głów.
- ciasto: cienkie, dobre. Trochę przypalone, ale nie ma tragedii.
- wystrój: piec opalany drewnem daje swoisty miły zapach/klimat.
Co na minus:
- dodatki a właściwie ich brak. O tyle o ile mięsa było sporo to cebuli, papryki i pomidorów to z lupą szukać. Może trochę mniej mięsa na korzyść innych dodatków?
- może się czepiam, ale paprykę powinno się kroić w plastry, a nie kostkę.
- mięso: miałem nieodparte wrażenie, że to jest tania wędlina/salami. Przy takich cenach moglibyście się szarpnąć na coś lepszego.
- sos na pizzy, a właściwie jego śladowe ilości. Gdyby nie tłuszcz z salami oraz dodana oliwa to pizza byłaby po prostu sucha.
- macie dużo świeżej bazylii (którą za rzadko podlewacie) - moglibyście dać dwa listki na środek w celu dekoracyjnym
- stoły są uciapane w oliwie (tak jak butelki)
- dodatkowe sosy - jesteśmy w Polsce i opcja dokupienia dobrego sosu do pizzy nie jest grzechem śmiertelnym.
Pizza na 3+, ceny stanowczo za wysokie.
Co na plus:
- nie wiem czy samorobny czy kupny, ale świetny sos podany do Calzone, na prawdę czapki z głów.
- ciasto: cienkie, dobre. Trochę przypalone, ale nie ma tragedii.
- wystrój: piec opalany drewnem daje swoisty miły zapach/klimat.
Co na minus:
- dodatki a właściwie ich brak. O tyle o ile mięsa było sporo to cebuli, papryki i pomidorów to z lupą szukać. Może trochę mniej mięsa na korzyść innych dodatków?
- może się czepiam, ale paprykę powinno się kroić w plastry, a nie kostkę.
- mięso: miałem nieodparte wrażenie, że to jest tania wędlina/salami. Przy takich cenach moglibyście się szarpnąć na coś lepszego.
- sos na pizzy, a właściwie jego śladowe ilości. Gdyby nie tłuszcz z salami oraz dodana oliwa to pizza byłaby po prostu sucha.
- macie dużo świeżej bazylii (którą za rzadko podlewacie) - moglibyście dać dwa listki na środek w celu dekoracyjnym
- stoły są uciapane w oliwie (tak jak butelki)
- dodatkowe sosy - jesteśmy w Polsce i opcja dokupienia dobrego sosu do pizzy nie jest grzechem śmiertelnym.
Pizza na 3+, ceny stanowczo za wysokie.