Posejdon

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Czy ktoś robił wesele w Posejdonie lub bawił sie tam na weselu?
Bardzo prosze o opinie. z gory dziekuje.
Pozdro
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Posejdon

Hej, my sie zastanawialiśmy nad zrobieniem wesela w Posejdonie, jednak zrezygnowalismy po tym jak potraktował nas kierownik sali! Rozmawiając z nami (do najmilszych nie należał) wolał zająć sie jakims turystą który zreszta był mało kulturalny widząc że rozmawiamy, stał nad nami! no wiec pan kierowanik od siedmiu boleści zostawił nas w pół słowa i wolał zająć się "gościem", pewnie jakiś kasiasty niemieć (nie chcę nikogo obrazić!!!)
Wkurzyliśmy się strasznie, obróciliśmy na pięcie i wyszliśmy!!!
Po takim traktowaniu przed wolę nie myśleć co by było po... tzn. w trakcie wesela! Pomijając że menu zaczyna sie od 200 zł... więc nie mało!
Generalnie nie polecam zadufanych hoteli które nas maja gdzieś bo maja wystarczająco duzo turystów... żeby sie kiedyś nie przejechali!!!
Ja osobiście wolę mniej znane miejsca gdzie dba się o klienta i wie jak podejść, zachęcić, pomóc i porozmawiać!
Obawiam sie ze jedzenia też za dużo by nie było i pewni po by nie oddali...
Ale to tylko moje zdanie!
Aha, dużo lepsze wrażenia po rozmowie mielismy w Hotelu Marina, to jakby co..
Ale życzę powodzenia!
pap ;o)

Dzięki, no właśnie tego się obawiałam, w hotelach przeważnie tak jest :/ Kurde tyle kasy, a jeszcze łaskę robią.
Masz już jakies fajne miejsce upatrzone?
Mi sie podoba jeszcze Rodizio El Toro w Gdyni, narazie widziałam tylko na zdjęciach :-)
Pozdrawiam

Wszytskie ala markowe hotele u mnie odpadły!
A wesele robimy na Hipodromie! Sala jest całkiem przyjemna, ta druga wieksza, jedzenei podobno super i obsługa też! Juz mamy zaklepane od miesiąca! laj laj laj!
A ślubujemy 19.08.2006!~
pap ;o)

No to super:-) Ja planuje dopiero na czerwiec 2007 wiec mam sporo czasu, ale powoli rozgladam sie, myśle , ze tak luty-marzec zaczniemy konkretnie szukac.
Pozdrawiam

Jak są ceny w Hipodromie?

W Hipodromie menu jest za 120 zł, można powymieniać pozamiebniać i generalnie dogadać sie bez problemów! Konkretnie jeszcze nic nie ustalałam bo duż o czasu do tego! Ale są i mięsa i ryby i sałatki! alkohol, tort, ciasta i owoce we własnym zakresie! Ale wyjdzie na pewno nie więcej niż w innych miejscach!
Wybraliśmy Hipodrom bo jest blisko i wszystko na jednej sali, poza tym okolica fajna i koniki! No i plaża niedaleko!!!
My sie cieszymy! i polecamy!
;o)

Ja tez po doświadczeniach własnych i koleżanek wyeliminowałam z listy takie właśnie hotele. Posejdon - 200 zł to najszczersza prawda i za co?
za te pare oliwek w sałatce, patery owoców, jakieś zimne zakąski i niezbyt obfit obiad. Z innymi tego typu Orbisami,Nadmorskim,Grandem itd itp jest niemal identycznie. Dla porównania w takiej Gosi w Kielnie to za 120 zł masz 3 razy tyle jedzenia co w każdym byle-a'la-hotelu. W Orchidei i innych w okolicy też też podobnie. Brałam też pod uwage fajną i tania a dobrze "odżywioną" salę w Gościcinie, ale troche juz dla nas za daleko, ale warta polecenia. Wiem też że są miejsca takie że jak robisz w piątek to masz np wódkę za darmo - "Pod lipami" w okolicach Pruszcza, albo 30 % rabatu o ile się nie myle w Rodizio el Toro. No ale wszystko również zależy od poglądów, gustów no i kasy.

Natalcia, a Ty juz cos znalazłaś?
Pozdro

znalazłam ale nie ma się czym chwalić, po prostu w szkole, rodzina duża wstępnie już mamy 100 osób ale może dojść do 120. A warunki finansowe w takiej sytuacji pozwalają tylko na robienie we własnym zakresie. Ale dużo znajomych sobie tę forme chwali. Mówili mi że gości i tak na weselu pamiętają jak się bawili czyli zespół, wódka i jedzenie. A nie ściany i korytarze takiego czy innego hotelu. Po za tym jak się robi samemu a ma dużo sióstr to i pomoc naprawde duża, więc jakoś na tę ilość ludzi uda nam się zrobić. Produkty sami po hurtowniach i giełdzie kupimy , salę się udekoruje w piątek z całą paczką - to taka tradycja u nas. Tak że w moim wypadku nieco inaczej ale myśłę że będzie równie fajnie jak na innych weselichach w mojej rodzinie.

No pewnie, że bedzie fajnie, w końcu to najważniejszyu dzień w życiu. Wiesz teraz szkoły wyglądają całkiem przyzwoicie, do tego trochę dekoracji, świece, ładny obrusi, pyszne jedzonko, oriestra no i oczywiście piękna Para Młoda i bedzie git :-)
Pozdrawiam, a kiedy ślub?

Na pewno będzie fajnie!
Ważne żeby znależć dobrych kucharzy i dobry zespół, bo ani jedzenia ani muzyki nie może zabraknąć! Trzeba wszystko dobrze rozplanować i bedzie grało!
Zespoły mogę polecić jeżeli jeszcze nie macie!
pap ;o)

Jeśli można, to ja bardzo bym prosiła o namiary na orkiestrę. Jestem na etapie poszukiwania i będę wdzięczna za namiary. Pozdrawiam

wioletka, już poszło na priv!
pap ;o)

Wierze że będzie fajnie, bo już wiele wesel w naszej rodzinie było, a że mamy oboje fajne rodziny, to napewno będzie super, zespół już mamy, sami sobie go wyszukaliśmy i słuchaliśmy na innych weselach i wiemy że nie zawiodą naszych oczekiwań.

No to super! Bo zespół ważny, no i będzie miał wam kto pomóc!
A kiedy ten wielki dzień???

A wielki ten dzień aż 2-09-2006
Pozdrowienia dla wszystkich ślubujących

To dwa tygodnie po nas! Ja juz się nie mogę doczekać!
Laj laj laj ;o)))

Asik, a na ile osób w Hipodromie robią wesela?

Są dwie sale, jedna ta w restauracji jest mniejsza na jakies 40-5- osób, ale po rozstawieniu stołów mało miejsca do tańczenia, widziałam to, wiec to odpada, a druga sala, większa z filarami, nowsza, otwarta kilka miesięcy temu, sciany na żółto, ładne bordowe długie firanki czy jak to się zwie... Nam się podoba!Nie jest to sala balowa ale przyjemna! My mamy jak narazie 60 osób ale bez problemu wejdzie wiecej!
Miejsce na zespół na podwyższeniu.
opinie były dobre wiec myślę że bedzie ok!!! I pani Teresa super babka!

Na strnce www. czytałam, że ta duża sala jest na 130 osób, dlatego sie pytam, bo nie byłam tam, a planujemy wesele na 80-90 więc obawiałóam się żeby nie było pustki. Ale skoro byłaś i robisz na 60 wiec fajnie. Wezmę tę restaurację pod uwagę, i 120 to ładna cena :-) hehe
Oczywiście po weselu czekam na relację :-)
Pozdrawiam
Aha, a jak z dekoracją stołów itd ?

Relacja na pewno bedzie!
Myśle że ta ilość osób też by sie zmieściła bez ścisku, ale najlepiej sie tam przejechać i zobaczyc!
A co do dekoracji, to stoły dekorują i chyba nic poza kwiatkami czy świeczkami nie bedę dokładać, jedynie na filary coś wymyślę...

Wie ktora z was ile tam w Hipodromie biora za noclegi??

Niestety tam nie ma pokoi :(
Ale niedaleko sa akademiki i w okresie wakacyjnym myśle że będzie można wynając pokoje...

Dostałam właśnie meila z Posejdonu. Koszt za 1 os to 190 zl, ale jest tam wszutko :-)
Tzn. 0,5 l. wodki/os. , napoje, ciasta, tort.
Nowożeńcy dostają apartament za 4 zl :-)
Pozdro