Potrzebny dobry pośrednik sprzedaży

Szukam na stronach i wydaje mi się wszystko pięknie, efektywnie i takie tam. Tylko nie znajduje informacji o np. przynależności do sspon. Liczę na pomoc doświadczonych.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Potrzebny dobry pośrednik sprzedaży

Przynależność do SPPON niczego nie gwarantuje i przed niczym nie chroni... Skup się na pracy z jednym pośrednikiem, który będzie reprezentował tylko Ciebie i Twoje interesy... Pośrednik musi mieć licencję, najlepiej państwową i obowiązkowo polisę OC. Zapytaj również znajomych, może kogoś znają i mogą polecić...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

drogi marcinie. najwazniejsze dla pani to SPRZEDAC lokal a nie miec papiery wywiady i ubezpieczenia -pewnie pracujesz dla partnero-metro-upadlosciowcow :) zadnej licencji nie musi miec MA MIEC KLIENTA! a nie byc zwyklym naganiaczem.... end of story.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

imiona wypada pisać z dużej litery...
p.s. g*wno wiesz o pośrednikach i tej pracy, widać to w Twoich postach w wielu wątkach....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kłótnia urwała dyskusję - więc wracając do konkretów: Czego oczekujesz od pośrednika ?

Polecam Pana Sebastiana tel. sluzbowy 533832204

Kiedys chcialam sprzedac mieszkanie szybko i bez zbednego zamieszania przy tym - i udalo sie. dzwon!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Żenujące

Inka5, polecam bazę specjalistów. https://www.infokonsument.pl/lp2016/. Sprawdź, może coś znajdziesz.

Wszystko zależy od tego czego oczekuje Pani od pośrednika.

Doświadczenie oczywiście jest ważne, bo pośrednik osiąga podstawowy poziom gdzieś po 2-3 latach pracy, a solidny po 5-7 latach pracy.
Natomiast ogólnie musi Pani wiedzieć co chce Pani osiągnąć w tej współpracy (a to rzadkość u klientów poza ogólnym sprzedać). Zresztą jak tu dobrze wspomniano lepiej wziąć jednego porządnego pośrednika niż hordę zbierających na ilość. W tym zawodzie nie ma co liczyć na to, że pośrednicy będą się ścigali. Ktoś taki długo nie pociągnie.

W kwestii sieciówka czy mniejsze biura nie wypowiem się, gdyż nie wypada mi to jako pośrednikowi. Tylko tak ogólnie - nieruchomości mają charakter regionalny i liczy się ten kto jest na miejscu i zna charakterystykę danego rynku (lub jak w Trójmieście - 3-ech przylegających do siebie różnych rynków).

Co do SPPON-u - niestety nigdy nie osiągnęło poziomu stowarzyszeń pośredników w innych częściach kraju i jest formą dość wirtualną.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na początku roku chciałam kupić 2-pokojowe mieszkanie. To była moja pierwsza styczność z biurem nieruchomości, więc miałam lekkie obawy nie wiedziałam, czego mogę się spodziewać. Panią Anię z Kochan Nieruchomości polecili mi znajomi, którzy niedawno szukali lokalu. Moja agentka okazała się kimś więcej, niż tylko pośrednikiem. Bardzo mnie wspierała i przeprowadziła przez cały proces zakupu nieruchomości. Dodatkowo ma także przynależy do SSPON :) Kontakt do niej można znaleźć na fanpage - https://www.facebook.com/kochangroup.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Patrząc na strukturę odpowiedzi i treści w niej zawarte .... ech nie ma to jak samokreacja ;).

A tak na marginesie:
- licencja z grudnia 2015, a tu już zaraz na początku 2016 klientka z polecenie innej klientki - Istny geniusz a nie zwykły pośrednik.
- jakby co trochę daleko do biura, no chyba, że ktoś mieszka na Wyspie Sobieszewskiej.

Wiem, wiem - czepiam się - ale patrząc na ten wpis i na wpisy na podanym panpage'u - ciężko się powstrzymać.
Bo jak mają nas szanować jak robimy z siebie takimi pseudoopiniami pośmiewisko.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Zarządca nieruchomości Prestiż - prośba o opinie (23 odpowiedzi)

Szukamy administratora dla nasze Wspólnoty Mieszkaniowej w jednym z kandydatów jest Prestiż. Czy...