Re: Powikłania po leczeniu kanałowym
albo ja napisze, po leczeniu zabek ma prawo bolec kilka dni nawet dosc mocno, a przy nagryzaniu pono nawet do miesiaca, i tu sie zgadzam, jak bylo wiecej gmerania w moich kanalach, jakies wieksze stany zapalane top dluzej dochodzila szczeka do siebie, Dziasla zagoioly mi sie dopiero niedawno ponad miesiac po robocie), niemniej nie jest to bol taki, ktory Cie gna do dentysty gdy korzen sie psuje :)
jest upierdliwy ale nie tak silny.
Jesli kanaly zostaly porzadnie oczyszczone i zaklejone, znaczy sie powinno byc ok, jesli wywalali ci wypelnienie z kanalow zaraz po tym jak je zapelnili = spartaczyli albo przeoczyli jakis korzen, lub jego odnoge (korzenie bywaja np u mnie na koncach i nie tylko porozszczepiane) bez porzadnego RTG i mikroskopu nie da sie tego zrobic.
nie ufaj placowkom. ktore nie robia RTG na koniec roboty, bo dopiero wtedy i Ty i Oni maja pewnosc ze wszystkie kanaly sa wypelnione do konca :] Ani Ty ani oni nie sa jasnowidzami :)
ja za kanalowe leczenie z mikroskopem i plomba place okolo 700 - 1200 zl ostatnio za 5-ke zaplacilam chyba 1100 zl bo byla odbudowa korony z plomby i mikroskop wlasnie :]
ale bez odbudowy i mikro byloby pewnie z 300 mniej
0
0