Praca jako praktykant

Witam
Jestem studentem informatyki i przeszukuje oferty pracy. Nie mam doświadczenia, ale chciałbym pracować już w swoim kierunku. Wiele pracodawców oferuje prace na praktykach. Ale czy takie praktyki są płatne? Jeżeli tak to ile? Nie zależy mi na dużych sumach, ale chciałbym zarobić tyle, żeby chociaż pokryć czynsz za mieszkanie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Praca jako praktykant

moze sie okazac, ze nawet darmowa praktyka po przepracowaym czasie okaze sie platna, jesli praCODAWCA BEDZIE ZADOWOLONY. JESLI MA BYC PLATNA TO WAZMNE ILE CZASU Spedzasz w pacy, zwykle jesliu jets to mniej niz 8 h moze to byc okolo tysiaca zlotych, ale sa staze za 500zl. zalezy czym bedziesz sie zajmowal i jakie masz umiejetnosci
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

czyli za praktykę płacą więcej niż za staż?
W ofercie która mnie interesuje jest napisane, że praktyka/staż wynosi 6 miesięcy a najlepsi będą mieli możliwość zatrudnienia

to zalezy jaka firma, czasami staz jest po prostu stazem finansowanym z urzedu pracy a firma dostaje na ciebie kase i tworzy miejsce, staz sie konczy biora kolejna osobe, bo tak im sie oplaca, wiekszosc firm pisze, ze mozliwosc ztrudnienia, wydaje mi sie, ze to lepiej brzmi i daje nadzieje na prace, wiec lepiej pracujesz, ale czasami biora na staz 5 osob , zatrudniaja jedna albo biora kolejna 5 osob. trzeba dopytac czy staz jest finansowany przez firme i jakie widelki finansowe na to przewiduja

Inne tematy z forum

Opinie o Crist Gdynia (13 odpowiedzi)

Jak się tam pracuje ,jaka atmosfera?

Ile zajelo Wam znalezienie pracy albo ile juz szukacie:P (59 odpowiedzi)

szukam pracy juz przeszlo miesiac i tak sie zastanawiam, czy ze mnie jest jakas wyjatkowa noga,...

Firmy z branży stoczniowej które należy unikać..... (49 odpowiedzi)

Witam wpiszcie tu teraz trójmiejskie firmy z branzy stoczniowej które należy unikać i...