Praca w City-Drivers

Witam.
Jest może tutaj ktoś kto dla nich jeździ? Co możecie powiedzieć o pracy? Słyszałem dużo pozytywnych komentarzy i zastawiam się czy nie zacząć dla nich jeździć jeśli byłaby taka możliwość. Praca w nocy tak więc zawsze jest jakieś ryzyko ale czy myślicie, że na tyle duże aby dać sobie z tym spokój?
Pozdro
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

+ to brak dyzurów
+ brak wpisowego
To jest na plus wielki.
Mamy duzo kursów, City Drivers to jedna z lepszych jak nienajlepszych korporacji w Gdańsku.
Ja jestem mega zadowolony.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 3

Na darmo się nie pytają skąd dokąd kurs
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Praca w City-Drivers

Wyjdziesz średnio ok 7.000 zł na czysto po odliczeniu kosztów. Jeśli troszkę się przyłożysz tzn. brać kursy z giełdy przychodzìć do pracy w godzinach szczytu itd. City ma dużo kursów i coraz więcej. Plus to brak dyżurów w City i ma dobry program do zleceń najlepszy na jakim jeździłem dotad. Jeździłem 3 lata na dziurach uzwiązany człowiek jak pies do budy dla mnie brak dyżurów to wielki plus.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 2

za ile?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szukam zmiennika jest ktoś chetny na weekendy do listopada ? Bo ja w weekendy nie jezdze do listopada. Mam 4 letni samochód ekonomiczy, osobowy. Kontakt damiangrewski@wp.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeszcze jedno Maciek tu wyrazamy opinie o City Drivers Taxi.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Maciek znam osobiśćie 3 kierowców mytaxi co prześli do City znam i tez w AS i Neptunie i wszyscy podobnie twierdzą ze mytaxi to jak uber wyzysk kierowców. Jak moźna dawać mytaxi 1500-2000 złoty miesiecznie za przekazywanie zleceń. Dlamnie Maciek to powinnieneś sie wstydzić ze tak cie kroją.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

Maciek nie zachęcają do pracy w mytaxi, jeździłem tam 3 miesiące i nie było rewelacji.Pozatym mają słabą aplikacje wyprowadzała mnie z równowagi i nie tylko mnie.Nie polecam mytaxi. Lepiej mam w City Drivers płacę 330 zł brutto a robie miesięcznie ok 500 kursów.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

Krzysiek - szef CDT. Kursów za 10 zeta nie ma wcale dużo :) Zależy kiedy chcesz jeździć - u mnie w weekendy co drugi kurs to przelot gdańsk sopot jak pisałem - czyli koło 12-13km - cena koło 60dych. I od tego też masz niecałe 4 zeta. Zresztą zobacz parę postów w górę na moje podliczenie lipca i sam określ czy ci się opłaca czy nie. Mi się opłaca - na tyle, że właśnie odebrałem nowe auto.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 18

jakiemu krzyskowi ? ja nie jezdze na taxi , chcialem isc do mytaxi ale jak biorą 4zeta nawet od kursu za 10 zeta których jest najwiecej na taxi to mija sie z celem bo wyjdzie na to że to drugi uber który bierze 25% już chyba lepiej biede klepać w dajanie czy komforcie placic 260zl składke a te 200 zlecen zrobi na miesiac niz dawac sie tak dymac
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Drifter - oblicz ile oddajesz Krzyśkowi. I załóż sobie, że w nocy 6 zeta startowej rabatujesz na 5,4. I odejmij wtedy tą samą prowizję. Wyjdzie ci podobnie. :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Podbija temat !. Jestem w trakcie wyrabiania licencji i chciałbym się dowiedzieć oczywiście szczerze ile można wyciągnąć w City Drivers jeżdżąc po 8 godzin 7 dni w tygodniu . 5 tysięcy na czysto jest możliwe?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

czyli przy kursie za 8zeta trzba 4zeta odddac mytaxi ? to coś jak uberek ;/
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1

3zł netto od kursu. To prawda, ale wiekszość kursów jest długich - lotnisko centrum gdańska, gd-sopot, sopot-gdynia, zaspa centrum/sopot, morena itp. W sumie podobnie jak w City jak porównuję... ale klienci inni, często płatność apką bo promka 50% jest itp. No i zapomniałem - bardzo często wożę grupy - dopłata podbija stawkę cenę.

To nie są z d*py wzięte kwoty - to są podliczenia z moich faktur.

Tak, krótkie kursiki też się zdarzają - ostatnio miałem kursik 400m - spod hiltona pod madisona, startówka nie przeskoczyła nawet. I oczywiście to jest małoopłacalne, ale u każdego - bez względu na prowizję itp.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 13

maciek to gdzie ty jezdzisz mytaxi ? ile tam się placi za zlecenie 4zl ? a co jak klient blisko jedzie np za 8-10zl to też 4zł prowizji ? sam chciałem tam iść ale jak od kursu 4zł to chyba bardziej się opłaca u prywaciarzy ;/
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadza się. Znam obroty i z przewozu osób i już jako taxi. I wierz mi, że może kwota nie poraża.
Ale a) mniej km robię
b) jazda tylko w weekendy (średnio 3 w miesiącu)
c) sporo obcokrajowców przez nowe auto
d) brak Dorotki ;)

Co do faktur to za lipiec miałem łączną kwotę prowizji do zapłaty: 807,45 brutto. Od tego dostałem rabat za obklejenie + prowizje za pozyskanych klientów - zapraszam na infolinię dowiedzcie się o co chodzi. Rabat -348,09 brutto. Cały miesiąc wyszedł mnie 459,39 pln gdzie obrót z kasy miałem na poziomie 9 tyś prawie. 149kursów z aplikacji, reszta łapki. Średnia wyliczona cena przy płatności z apki 53pln, w tym miesiącu raptem 47pln.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

z tymi obrotami to przesadzacie znam takich którzy robią 1500 obrotu miesięcznie by zrobić więcej niż 7 obrotu to tygodniowo chyba pracujecie po 80-100 godzin
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

Dokładnie......
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do Macka jezeli masz 7000-8000zł to robisz około 250 kursów na miesiąc.Nie znam takiej firmy co berze tylko 500zł prowizji. W mytaxi np.kasuja ok 1250zł. To moze napisz gdze latasz? Jestem ciekawy.Co do City jest u nas składka stała za miesiąc 330 zł brutto.A obroty mam wieksze od Ciebie!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Maciek od kiedy City Drivers jeździ jako Taxi to mamy większe obrotu ,te twoje 7000zł słabo wypada w porównaniu do City Drivers.Jezeli jezdziłeś w City 3lata to znasz nas kierowców i powinieneś wiedzieć jak wychodzimy.Pozatym City jest na rynku jako taxi niecałe 2 lata.Wydaje mi się że jesteś niewiarygodny.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

fundacja fly (50 odpowiedzi)

Zauważyłam ogłoszenia dotyczące pracy w tej fundacji na tym portalu - zdecydowanie odradzam! PIP...

Praca za granicą dla elektryków, ślusarzy, spawaczy (4 odpowiedzi)

Marine Ship Service jest dynamicznie rozwijającą się firmą, poszukujemy pracowników na...

Życie za granicą to też nie bajka... (50 odpowiedzi)

Obserwowałam to forum jeszcze w momencie, kiedy byłam w Polsce i tak jak większość z Was...