Praca w Mc Donald's

Witam, co na ten temat sądzicie? Warto spróbować jako pierwsza praca? Troche ta historia mnie przeraziła, ale to chyba wyjątek.
http://www.non-sens.pl/news.php?readmore=305
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Praca w Mc Donald's

70 procent opini z sieci to bzdura ...
60 procent surferow wierzy ,w te bzdury...
30 procent nie wie co wogole mysli...
10 procent ma to wszystko w dupie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a dzis mowia do mnie "panie kierowniku' :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Praca w Mc Donaldach,KFC czy Biedronkach to obozy pracy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Autopsja czy wyczytane na forum?

To chyba wygląda tak Manson, że idzie taka bezstresowo wychowana dupa, która całe życie unikała wf-u do makusia na kolację, kupuje fryty, ogromniastego jak moja dłoń hamburgera, dietetyczną colę (jakby inaczej kalorie cza liczyć) i wchłaniając/albo tłocząc w siebie, przypatruje się znudzonym wzrokiem i z zblazowanym wyrazem twarzy operatywnym i wiedzącym co mają robić ekspedientkom. Gdy już się napatrzy wraca do chaty odpala kompa i pisze na forum, że tam jest obóz pracy.
Obóz tam jest, bo tam się ruszać trzeba. Znam takich i takie.

(żeby nie było, abstrahując od Ciebie Slicznotkaa)

ps. to w nawiasie powyżej to nie do Mansona ;DD
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobrze, że napisałeś, że to nie do mnie, bo już tak sobie zacząłem myśleć :)

Dla mnie mac jest cool. I KFC też. I Biedronka.
W dwóch pierwszych nie ma piwa, to tam nie uczęszczam.
A w trzecim jest, ale ch....e, to też tylko po owoce.

A pracować to trzeba tak, by móc rozwijać swoje pasje. Jak ktoś nie ma pasji to dla niego wszędzie będzie obóz pracy.

Popijam wiśniowe winko i myślę sobie, jak to mi się dzisiaj niczego nie chce.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak pomyślałem, że tak możesz pomyśleć.

Co do pasji...
Mam takiego kumpla z pasjami.
Kiedyś pływał na fracht-cie transportowali spirt od ruskich chyba na Skandynawię.
Nie pił tylko kpt. a tak to wszyscy grzali równo.
Co kilka kółek "biuro" armatorskie musiało wymieniać z przyczyn obiektywnych całą załogę oprócz kpt. i mego kumpla. Ale ten kolega to indywiduum jest. Mocarz i ciekawa postać.
Do dziś nie zapomnę jak pojechaliśmy po dwóch dniach i nocach intensywnej weekendowej ekhm... degustacji na ryby na klify nad morzem celtyckim. Po paru minutach złapał pollock'a. Po czym z miejsca zasnął na skałach. Ja po godzinie też złapałem tyle, że większego (do dziś trwa spór który był większy;) i też obok niego zasnąłem na tych skałach. Obudziła nas noc i zimno.

Z uwagi na fakt, że wątek odbiegł od głównego hamburgerowego nurtu pozwalam sobie.

Możecie kochani olać prognozy tv w sprawie pogody.
Wczoraj pojawiła się u mnie pierwsza para jerów.
Dzisiaj było ich już czworo.
Szuroczka powiedziała, że widziała wczoraj kowalika.
Co prawda zaciąg sikor nadal jeszcze zimowy jest, ale skoro pojawiają sie pierwsi przybysze znaczy, WIOSNA IDZIE!

Przepowiednia kociwskiego Kaszuby brzmi: widać koniec zimy :-)

I to mi się właśnie podoba w życiu leśnym, że mamy wiadomości szybciej niż wszystkie inne reutersy.

Nie a propos, zrobiliśmy sobie wczoraj kulig po lesie. 8 km. Była gorąca griotka i kiełbaski z ogniska, herbata z rumem i ciastka z wiśniami. Ładnie było.

Kulig dżizas, ale fajno.

A ja tam nie wiem co z tą pogodą, na dzisiejszą noc podobno zapowiadają -16, ale niech se zapowiadają.
Ja też mam swoją metodę. Obserwuję mojego kociambra,
jak jest lekki mróz wychodzi i się szwenda po parę godzin,
jak jest -10 wychodzi szybko i na chwilę
jak jest -15 prycha na moją stopę, którą go wypędzam
jak jest poniżej 18 nie wychodzi ino śpi, teraz właśnie śpi.
Serio. Nie potrzebuję termometru, wiem kiedy jest zimno.

Faktycznie to racja jest.
Moje kociaki też przy -10 znikają z pola widzenia, choć czasem się gdzieś pojawią na szybko.
A przy -18 tylko buda, micha, buda, micha.

Za oknem mam -10. Może się i sprawdzi z tym mrozem. Ale to chyba na krótko. Za to od środy nawali śniegu.
Zgaduj zgdaula: co będę robić w weekend?

Weekendy są od słówka weakness.
Nic już nie wiem dziś, wyszedłem na chwilę po ser do zapiekanek, a le spotkałem przypadkiem dwóch kolegów, pograliśmy w lotki, wypiliśmy, jeden poczęstował mnie kiełbasą z dzika, made in Podlasie gdzieś póxniej się rozeszliśmy i to zawsze jest najgorszy moment.

Nie wiem czy robić zapiekanki.
Piecazrki mam.

Zapiekanki w piecu.
Samoróbka.
Panowie dr Oetker i McDonald się nie umywają.

Życie jest piękne.

Zapiekłem dzisiaj na śniadanko.
To niezawodny sposób, żeby wywabić Szuroczkę z łóżka.

No i jest środa.
I posypuje delikatnie od rana bo Manson, przełączył wajchę z napisem śnieg na tryb ekonomiczny.
Szaman pogodowy jesteś.
Ćma też tyle, że ona to specjalizuje się przepowiadaniu burz.

Pewnego dnia też se zrobię jakiś magiczny fakultet od prognoz, będę przepowiadał i wajchami manipulował.

Byłem w lesie.
Siedzę przy zaśnieżonym lesie TPK.
Trochę mnie oświeciło, ale jeszcze za mało.
Zdobywał tajemną wiedzę żebu przepowiadać wiatr i nieumiejętnie bratam się z gawronami.
Życie jest piękne bracia i siostry.

No i Manson przełączył wajchę z napisem śnieg na full'a :)
Sypie za oknem, że HEJ! Konkret.
Czy ja pisałem w ostatnim czasie, że życie jest piękne.
Bo jest.
Mimo, że.
Mimo, że Samson podrożał dziś z 2,48zł do prawie 4 zybli za butelkę wiedziałem, że się kropnęli dlatego wykupiłem im za drugim razem kilkadziesiąt butelek :)) Ma się ten instynkt łowcy.
i kolejny raz ona ceski nie jest taki trudny do nauki :)

http://tagi205.wrzuta.pl/audio/ahKgYX0sVmg/daniel_landa_-_ona

w KFC na Zaspie jest piwo :)

a co do tego artykułu.. z jednej strony żałosne .. yo tylko plasterek sera z drugiej ...
wyobraźcie sobie sytuacje w której każdy z pracowników dokarmia rodzinę i przyjaciół ...
muszą mieć jakieś zasady :)

probować możesz ale odradzam pracę w MC D koło parku oliwskiego MC Drive- tam kierownictwo tworzy nienormalne warunki, stres i charówa i ciągły opier....
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podobno warunki są bardzo dobre w MC.
Z zewnątrz to moze faktycznie wtglądać jak obóz bo pracownicy zwykle nie mają czasu sie nawet podrapać.
Jedyny minus tej firmy to opinia o niej panująca. Ja np tylko przez to nie nadawał bym sie do tej pracy. Wystarczył by jeden text klienta pieniacza . On by dostał w morde a ja bym wyleciał.
Ale są ludzie nadający sie tam i świetnie dający sobie z tym radę.
Dzięki bogu w mojej pracy nie muszę obsługiwać klientów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może znajdzie sie ktoś, kto faktycznie pracuje bądź pracował... Jakich stawek za godzine można się spodziewać na starcie w Macu? jakiego typu umowę proponują? Czy faktycznie można sobie ustalic grafik "pod siebie"?
z góry dzięki!

P.S. Informacje w stylu "tata, a Marcin powiedział.." mnie nie interesują ;)

Pracowałam w Mc w wakacje, wiec co nieco o tym wiem ;]
stawka to 8 zl brutto plus 50 gr ekwiwalent za stroj (chyba ze dostajesz od nich buty to ci to odejmuja:P) podpisujesz umowe o prace, na poczatku na czas probny, mozesz zglaszac prosby dotyczace grafiku i z reguly staraja sie je uszanowac, jesli przyjdziesz na "telefon" tzn wezwa cie poza grafikiem to dostajesz spora premie bodajze 100 zl (przynajmiej ja tak mialam na franczyzie)

pracowałam w MC w Sopocie parę lat temu, jednak wątpię, by coś się zmieniło poza zarobkami (wtedy było 7 zł brutto/h więc śmieszna kwota). Praca wciąż na nogach, czasem po 12 godzin. Traktowanie człowieka jak maszyny, który nie może poza 20 minutową przerwą nawet nic zjeść jeśli zgłodnieje (a spróbuj nie zgłodnieć przez tyle godzin w zapachach jedzenia). Proszenie się o wyjście do toalety, menagerowie każący otwierać ci usta celem sprawdzenia, czy czegoś nie podjadasz:) No i wyrobił mi się nawyk- nawet jak nie ma nic do roboty to ściera w dłoń i przecieraj, tak żeby klient widział, że ciągle coś robisz. Ale to wszystko do zniesienia, najgorsze były oparzenia. Trzeba się spieszyć i wtedy łatwo dotknąć się o toster albo o grill.

ja bym nie pracowała w McD z prostego jednego powodu TAM ŚMIERDZI! i we wszystkich fastfoodach po prostu WALI STARYM OLEJEM nie wiem jak można tam pracować przesiąka smrodem skóra, włosy ohyda! poza tym kiedyś byłam na rozmowie i zaproponowali mi 5zł/h ha ha ha nie wiem jak jest teraz ale pewnie nie zarobisz na buty :/ i ciągłe latanie jak mucha nad G... ja widzę jak pracują w galerii bałtyckiej te sierotki- wpadły dostały pranie mózgu i nie szukają pewnie nowej pracy, a znałam jedną "kierowniczkę" z Maca to opowiadałą jakim była faszystą jak tam pracowała i się z tego śmiała- sorry nie będę polecać ani próbować

a ja słyszałam ze nie jest tak źle teraz chyba jest to 7 lub 8 na godzinę a w kfc 7,13 na godzinę..najlepiej stać na frytkach wtedy nikt się nie czepia spokojnie sobie smażysz. oczywiście taka praca to dla studentów rozwiązanie bo raczej nie na poważnie.

Ja naprawde pracowałam w wyżej wymienionym w Oliie obok Parku, stawka nie jest zła ale głwnie chodzi o atmosfere którą tworzy kierownik. zastrasza wszystkich... to nie dla mnie, teraz pracukję w KFC i jest git. Posiłki pracownicze: za 2 zł zestaw, znizki, konkursy, fajna atmosfera i motywacja do pracy a w Maku tylko opier....

Ja uważam, ze to standard niestety.
Pracowałam tam 2 lata, powinnam dostać odszkodowanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a może frytki do tego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

infolinia praca (14 odpowiedzi)

Konsultant Infolinii Medycznej · LeasingTeam Sp. z o.o. , czy ktoś orientuje się, czy jest to...

Własny biznes do 40 tyś zł (22 odpowiedzi)

Witam macie może jakieś pomysły na własny biznes z budżetem do 40 tyś zł ?? Myślałem nad prostym...

INVICTA - to bałagan a nie firma! (23 odpowiedzi)

Odradzam! Było 2 rozmowy po 1 godzinie każda. Wygłądało bardzo powaznie wszystko. Jak doszlo do...