Praca w PBS Sopot

Cześć wszystkim :)

Czy jest na forum ktoś kto aktualnie pracuje bądź pracował w PBSie w Sopocie? Dla niewtajemniczonym powiem tylko, że jest to pracownia badań społecznych. Zastanawiam się nad podjęciem tam pracy jako ankieter, ale nie jestem pewna, czy to dobry wybór. Moja agencja pracy proponuje mi 7 zł przez 50 pierwszych przepracowanych godzin, a później stawkę za godzinę ma już obliczać PBS. Czy ktoś orientuje się jaka jest tam stawka aktualna? Jaka jest atmosfera?

Pozdrawiam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Praca w PBS Sopot

Nie wiem jak jest teraz, ale odradzam Ci pracować tam poprzez agencję tj. Pomorską Platformę Pracy z siedzibą przy ul. Siedleckiej w Gdańsku koło Kwadratowej (mimo, że jest solidną, tj. wypłacalną i życzliwą agencją - pozdrawiam tu Pana Oskara Suske i jego koleżankę). Warto spróbować bezpośrednio w samym PBS przez ich stronę (choć sami rzadko szukają, zwłaszcza ankieterów terenowych gdzie mają już stały skład). Podczas rekrutacji musisz przejść kilka etapów (złożyć aplikację, rozwiązać przysłane przez nich zadanie na które masz ok. 2-3 dni, przejść pomyślnie wywiad telefoniczny i rozmowę kwalifikacyjną - przynajmniej ja tak miałem). Do pracy stałej poszukują osób z doświadczeniem w jakimś call center, licznymi kursami (chociaż tu nie trzeba nic sprzedawać) i ciekawymi zainteresowaniami, najlepiej związanymi z oferowaną przez nich pracą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Flextronics Tczew - Opinie (16 odpowiedzi)

Za tydzień mam rozmowę w tej firmie na stanowisko operatora (giętarka) produkcji przez agencję...