Praca w Sądzie
Aktualnie nie ma żadnych ogłoszeń dotyczących pracy w Sądzie Rejonowym w Sopocie,niemniej jednak polecam udać się do sekretariatu z CV i listem motywacyjnym. Jest tam obecnie ogromna rotacja i duże zapotrzebowanie na pracowników (czytaj wyrobników) i biorą kto się nawinie. Byłam na tzw castingu w październiku, składał się z 2 etapów: testu wiedzy z zakresu ustawy o sądach powszechnych i umiejętności szybkiego pisania/redagowania pism. Zobaczywszy 40 osób, z czego większość to absolwenci prawa i administracji, po teście wiedzy poszłam do domu uznając, że i tak nie mam szans. Ot, zdezerterowałam. Mimo tego, że nie przystąpiłam do drugiej części egzaminu i tak zaproponowano mi tam pracę, czyli po prostu robią te konkursy, zbierają ludzi i kontaktują się z każdym kolejno, bo dużo ludzi rezygnuje po tygodniu, dwóch. Praca jest ciężka, pod względem fizycznym (noszenie akt, szycie akt) jak i psychicznym (masz robić coś, czego nie rozumiesz, nie ma kto CIę przeszkolić, bo na 8 osób, sześć jest nowych), podpisujesz się pod pismami sądowymi, udzielasz informacji petentom, choć nie wiesz co masz mówić, bo nikt Cie nie przyuczy, chodzisz na sale protokołować i robisz wiele innych rzeczy na tzw "czuja", nie wiedząc czy poprawnie czy nie.
Praca na wytrwałych i zdesperowanych. Ja nie polecam, ale kto chce, niech próbuje.
Stawka - 1800 brutto.
Praca na wytrwałych i zdesperowanych. Ja nie polecam, ale kto chce, niech próbuje.
Stawka - 1800 brutto.