Praca w szkole?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Jak najlepiej się za to zabrac? Mam kwalifikacje do pracy jako pedagog i nauczyciel świetlicy(teraz po rozszerzeniu kwalifikacji od IX 2009)Jestem po pedagogice szkolnej.j Jezeli nie ma ogoszen, to zloze cv w szkole ale co wpisac w list motywacyjny na jakie stanowisko? oba? Obrac sobie tylko za cel szkoły podstawowe czy gimnazja gdzie więsksze szanse? Robie podyplomówkę z edukacji i terapii dzieci. Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Praca w szkole?

na pedagoga to cieżko, więc pisałabym do świetlicy, a na pedagoga szukałabym później, byle sie zaczepić:)

Dziękuję za informacje. Racja na pedagoga szkolnego to znalezienie wolnego etatu graniczy z cudem. Napiszę na n. świetlicy

Listu motywacyjnego nie pisz, ew. dopiero jak znajdzie się juz jakieś wolne stanowisko. Zostawiaj tylko CV w szkołach

Ja bym też zostawiła tylko CV.

W szkołach aż takiego"brania"na pedagoga czy opiekuna świetlicy to nie ma- zazwyczaj tej posadki, trzymają się mocno.

Sama nie wiem czemu, w obu przypadkach dostałabym świra:)

byłam pedagogiem szkolnym przez rok, w zastępstwie.Praca fajna ale problemy są coraz większe, to jest praca, gdzie człowiek nawet w domu ma pełną głowę i myśli ciągle... Trudno się odciąć po wyjściu ze szkoły.

Dzięki dziewczyny:)

a ja bym pisała na dwa stanowiska. A nóż widelec trafi się np zastępstwo pedagoga.

Mój mąż teraz szuka pracy jako nauczyciel (2 przedmioty) więc jestem na bieżąco;)

Jestem również za osobistym dostrczaniem dokumentów. Zawsze coś możesz podpytać, czegoś więcej sie dowiedzieć, może dadzą Ci nadzieję, albo wręcz przeciwnie odrazu powiedzą, że nie ma szans:)

Dziewczyny. Nadal szukam pracy w szkole... Owszem wyslalam do kilku meila z cv ale bez odzewu, nawet nie potwierdzili ze odebrali wiad.
Kiedy ukazuja sie ogloszenia jesli kogos szukaja w sierpniu?
jestem troszke zalamana, sa tylko ogloszenia na wychowawce,ale zmianowosc inna a moj m. ma prace wyjazdową wiec co z dzieckiem zrobie.

A zarejestrowalas sie w urzedzie pracy? Szkoly publiczne zawsze zglaszaja tam wakaty.

Szkoły przeważnie odzywają się w sierpniu, u mnie tak zawsze było.
Może być problem po Twoim kierunku, bo teraz najczęściej poszukują nauczycieli po edukacji wczesnoszkolnej, nauczycieli wspomagających i anglistów., ale szanse zawsze są. Powodzenia!

Emilia, a nie wiesz może gdzie aktualnie jest zapotrzebowanie na nauczycieli 1-3? Moja siostra po pedagogice szuka miejsca na staż, ale albo szuka niedokładnie albo nie tam gdzie trzeba. ;)

Dzięki.
Musze po prostu przejechac sie do wszystkich szkół.
W Pup jestem zarejestrowana, codziennie przegadam ich oferty w necie. Lecz na cuda nie licze.
Pozdrawiam

Inne tematy z forum

Praca za granicą dla elektryków, ślusarzy, spawaczy (4 odpowiedzi)

Marine Ship Service jest dynamicznie rozwijającą się firmą, poszukujemy pracowników na...

Stres w pracy (34 odpowiedzi)

Czy Wasza praca też jets tak stresująca jak moja? Ostatnio mam wrażenie, że kazdy zawód wiąże sie...

Życie za granicą to też nie bajka... (51 odpowiedzi)

Obserwowałam to forum jeszcze w momencie, kiedy byłam w Polsce i tak jak większość z Was...