Praca za granica

Witam poleca ktoś pewne firmy polskie które wysyłają ludzi za granicę ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Praca za granica

nie czekaj,az ktos cie wysle,jak paczkę, sam jedź!

Ja lecę ze znajomym we wrześniu do UK , można powiedzieć że w ciemno tzn byłem i pracowałem już w tym mieście więc wiem na co mogę liczyć i czego się spodziewać ... a
Ty gdzie masz zamiar wyemigrować do jakiego państwa ??

ja sie przymierzam, ale właśnie słabo z kontaktami na miejscu .. bo z rodziną to najlepiej na zdjęciu..

a jak widze te stawki polskie 6 zł /h to mam ochotę spakować torbę i nawet autostopem nawet jutro wyjechać (zarobkowo oczywiscie) ..

UK czy Irlandia to juz nie jest taki raj, jak kiedys byl.Ciezko znalezc prace, a tamtejszym ciezko ja utrzymac.NIe radze jechac w ciemno, bo mozna sie przejechac.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam , poszukuję 14 kandydatów ( kto pierwszy się zdecyduje ten lepszy )
Praca jest dosyć nietypowa i powątpiewam aby ktokolwiek wcześniej wystawiał tego typu ogłoszenie.
Moj przyjaciel który wyjechał lata temu za granicę do Niemczech zaprosił mnie do nowo otwartego baru ,
nie jest to zwykły bar , otóż spotykają się w nim kobiety zamożne , rozwódki , bizneswoomen , szukające przygód lub
nowych znajomości , na czym to wszystko polega? Kobiety które są zdecydowane poznać kogoś z kim mogły by nie tylko "porozmawiać"
zgłaszają się do mojego przyjaciela aby znalazł im "bratnią duszę". Krótko i na temat - poszukuję 14 facetów ( tyle do tej pory zgłosiło się pań )
którzy są pewni siebie i potrafią "zadowolić kobietę" - 3 zdjęcia + krótki opis ze swojego życia. - osoby wybrane dostaną szczegóły pracy za granicą
wiecarskipawel@gmail.com
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ale jaja...phi

Czesc jestem lukasz mam 30 lat potrzebuje takiego wyjazdu bo mam cierzka sytulacjie finansowa zone i male dziecko oczekuje dyskrecji skonczylem technikum hsndlowe mam mature odbyta zasadnicza slube wojskowa w pulku ochrony centralnych instytucji mon warszawa lubie fetysz moge byc niewolnikiem u kobiety 607 99 6458 zadzwon nie zawiedziesz sie wyjechalbym po 5 maja

dokładnie lecimy do Anglii i w ciemno jeżeli chodzi o pracę , wiem że nie jest już tam tak lekko jak kiedyś jednak cały czas jest tam praca , stawka min to 6,50 brutto ( najczęściej tyle dają na początku agencje ) jednak porównując koszty życia tam a tu jest o 2 - 3 razy lepiej pracodawcy nie mają takich wymagań jak u nas i jest po prostu tam więcej pracy bo gospodarka się jakoś kręci !!!

powiem na swoim przykładzie w Polsce ostatnio pracowałem na magazynach, wcześniej w firmach produkcyjnych ( za 7zł - 10zł na rękę zależy do firmy ) sumując 168h miesięcznie dawało mi 1200zł - 1800zł na rękę z wypłaty zostawała mi jedna wielka kupa !!! do Anglii wyleciałem w połowie 2012 roku poleciałem sam w ciemno !!! nagrałem sobie tylko pokój ( oczywiście nie poleciałem pusty 600f zabrałem ze sobą ) prace znalazłem po 3 dniach - przez Agencje rzecz jasna za 6,5 f ale od czegoś trzeba zacząć i mimo że byłem tam bardzo krótko bo tylko do stycznia 2013 r ( musiałem wrócić z przyczyn osobistych - rodzinnych ) zdołałem odłożyć tam przez 6 miesięcy 1800f co daje ok 9000zł !!! teraz pomyślcie ile udaje wam się odłożyć pracując cały miesiąc w Polsce przy takich stawkach jak Ja 7zł -10zł --- 1000zł rocznie !!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

sumując jeżeli kogoś tu nic nie trzyma , a ma trochę jaj i się nie boi zna język w miarę komunikatywnie to warto spróbować ,trzeba wiedzieć tylko mniej więcej też do jakiego miasta jechać bo z tym też jest różnie ! nie twierdzę że jest tam tak słodko jak kiedyś bo nie jest , ale jak jest się osobą zdeterminowaną i chcącą pracować to można tam za nawet najniższą krajową się godnie utrzymać i coś odłożyć i uwierzcie mi że nie jedząc tylko zupki chińskie a normalnie jedząc ( Ja tam jeszcze trenowałem na siłowni więc odpowiednio się odżywiałem bo trenuje już od 7 lat ) 40 - 50f tyg i można się bardzo dobrze wyżywić !

a u nas w PL niestety chociaż byłbyś nie wiadomo jak zdeterminowany to i tak nic się nie osiągnie ( bez znajomości ) tak niestety jest i nie jest to nasza wina szarych zwykłych ludzi, lecz osób które od lat nieumiejętnie sprawują władze nad tym Państwem . Dziękuje pozdrawiam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najniższa stawka to 6,31f

Wracając do pytania o agencje pracy za granicą.

Każda agencja pracy odwala jakieś maniany. Jeśli nawet nie, to sam nie wiesz jakie maniany spotykaja cię w miejscu pracy, do którego cię wydzierżawią.

Ale są agencje, które takich manian robią znacznie mniej od innych. Przykładowo, agencja pracy Ranstadt, PRAN, Axell, zwykle ma lepszą renomę niż jakiś OTTO, T&S i inne wynalazki. Szukaj opinii o agencjach na forach polonijnych.

Druga sprawa, to zawód i język. Jak wyjeżdżasz do pracy w jakimkolwiek zawodzie, chociażby sprzątacz, to masz wieszy zarobek i szcunek niż robotnik niewykwalifikowany. Bo jesteś wtedy jak taka kurtyzana na telefon, nie oczekuj niczego, spodziewaj się wszystkiego, z odesłaniem do domu w ten sam dzień.

Język dobrze jest znać ale zwykle każdy miał potrafić, a dukać potrafił może jeden na dziesięć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja polecam work4you global. Mega duzo ofert, wszystkie zweryfikowane, bez sciemy!

Inne tematy z forum

INVICTA - to bałagan a nie firma! (23 odpowiedzi)

Odradzam! Było 2 rozmowy po 1 godzinie każda. Wygłądało bardzo powaznie wszystko. Jak doszlo do...

Praca za granicą. Niemcy (8 odpowiedzi)

Jeżeli szukasz pracy sprawdź najnowsze oferty. Najnowsze oferty pracy Niemcy. Szukaj pracy w...

Wieczni poszukiwacze pracownika (315 odpowiedzi)

Ogłoszenia, które od kilku tygodni pojawiają się a mimo to odpowiedniego pracownika zatrudnić się...