Pracownicy ochrony w sklepie firmy Leroy Merlin

Temat dostępny też na forum: Kokoszki
Dziś odwiedziłem sklep Leroy Merlin na ulicy Szczęśliwej w Gdańsku samochodem. Nic nie kupowałem. Przy wyjeździe ze sklepu ochroniarz poprosił mnie na przeszukanie bagażnika mojego samochodu pomimo tego, że przez szybę widać całą jego zawartość i że jeśli nie otworzę bagażnika to nie wyjadę ze sklepu.Po kontakcie z kierownikiem sklepu otrzymałem odpowiedź że jest to standardowa praktyka w tym sklepie. To zabrzmiało jak kiepski żart - działania niezgodne z prawem i kierownicy sklepu twierdzą że "u nas tak jest"? Żart.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Żeby cię zatrzymać i przeszukać musieliby mieć do tego podstawę, czyli nagranie z kamer ochrony które wskazywałby na takie podejrzenie. Wyrywkowe przeszukanie i zatrzymanie to nie prawne pozbawienie wolności które jest karane. Ja bym zadzwonił na policję, spisał protokół z zajścia potem poszedł do sądu i zażądał odszkodowania za krzywdy moralne.
Chyba że mieli podstawy żeby Cię zatrzymać, wtedy to zmienia postać rzeczy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Altanki, domki na narzędzia, ogrodowe - skąd zamówić? (16 odpowiedzi)

Witajcie drodzy sąsiedzi ;-) Mam gorącą prośbę. Czy ktoś z Was mógłby polecić mi firmę lub...

pranie dywanów (16 odpowiedzi)

Mam do wyprania dwa dywany coś około 1,2x1,7 możecie kogoś polecić?

deska kompozytowa co sądzicie (4 odpowiedzi)

Witam muszę wykończyć taras i zastanawiam się nad taką opcją deska kompozytowa http://dryten.pl...