Prezent dla wyjątkowej 70cio latki.

Witajcie,
Poszukuję prezentu( pod choinkę) dla c*otki mojego męża. Jest dla niego jak druga matka. Problem tkwi w tym, że kobieta jest strasznie trudna, ma ogromne serce( co miesiąc płaci setki złotych na schroniska dla zwierząt- kocha zwierzaki) ale jest serio problematyczna. Opiszę jej osobę w miarę możliwości: Ma 70 lat( wygląda na maks 50!), mentalnie jest niemalże dzieckiem, jest byłą polonistką, latami pracowała w sejmie, jest właścicielką firmy paliwowej, wychowana w bardzo zamożnej rodzinie szlacheckiej przez szlachciankę( także jej maniery i sposób bycia niestety ostały się w tamtym czasie ) kobieta jest obrzydliwie bogata. Absolutnie, totalnie, cholernie, obrzydliwie bogata. Kocha koty, ma lekką nadwagę, kocha torebki - ma pokój torebek - setki torebek w jednym specjalnym pomieszczeniu( także pomysł z nową torebką nadal rozważamy), kolekcjonuje wisorki (takie duże i ciężkie- ma ich kilka setek). Kocha ciszę, więc żadne płyty z muzyką nie wchodzą w grę, z kolei czytać nie ma kiedy. Pije nieczęsto a jak już to tyle co nic. Kocha meble w starym stylu( jak np gdańskie) i tak ma urządzony dom. Kosmetyki- nie jesteśmy w stanie trafić w gust, wejściówki do spa i salonów piękności też nie wchodzą w grę bo c*otka tego nie lubi. W związku ze standardem w jej domu myśleliśmy o jakiś bibelotach ale to musi być wartość i jakość, żeby chociaż troszkę podchodziła pod jej inne elementy dekoracyjne lub choć kawałek jednego obrazu na jej ścianie - a na to nas literalnie nie stać. Ona ma wiele obrazów wartych setki tysięcy złotych!
Jak widzicie - mam mega problem :/ kobieta jest wybredna, absolutnie kochana, ale wybredna. Jej jeden zestaw do kawy to porcelana warta więcej niż niejeden nowy samochód. Niestety, ale serio to prawda. Co można kupić takiej osobie??? Pomóżcie, błagam, zanim zwariuję!
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A może biżuteria? Jak kupicie złoto, czy srebro to powinna spotkać się z uznaniem.

Jako takiej biżuterii nie nosi. Woli takie wiesz, duże i ciężkie wisiory, na długim np sznureczku. Z tym, że ona ma całą ścianę tego. Dosłownie. Wieszaki na nich dziesiątki takich wisiorków. Naprawdę ciężka sprawa z prezentem dla takiej osoby yhh. Nie mniej dziękuję za podpowiedź.

Zostańcie przy torebce, będzie bezpieczniej. Jeśli kupisz drogi bibelot może okazać się nietrafiony, pójdzie do szafy a Tobie będzie przykro.
Polecam TKmaxa. Tam możesz kupić porządną torebkę (kosmetyczkę, portfel ect) za sensowne pieniądze i dobrej marki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba masz rację. Co do TKmax. Fakt! Dziękuję! :)

No cóż z twego opisu wynika ze jedyny prezent dla tej osoby to zaraz po wilii uduście ją poduszką tak ze niby chcecie jej coś wreczyć na osobności;-)

Się uśmiałem ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

a może wyjazd na weekend do spa?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jej się nie chce nigdzie jeździć. Kiedyś jak była młoda to tak. Teraz woli siedzieć w domu. Nie mniej jednak dziękuję za propozycję :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nazywa się pewnie Miranda albo Petronela.

Nie. Ma piękne staropolskie i jednocześnie proste imię :)

Re: Prezent dla wyjątkowej 70cio latki.

KOCHANI, dziękuję Wam za odzew. Udało się nam kupić coś naszej wybrednej c*otuchnie :) z mojej strony chciałbym życzyć Wam wszystkiego najlepszego z okazji świąt Bożego Narodzenia oraz szczęśliwego Nowego Roku 2018! :)

Inne tematy z forum

Hej dziewczyny szukam pomocy (5 odpowiedzi)

Mój przyjaciel domu szuka kobiety do współpracy Trójmiasto i okolice.Wklejam tu jego ogłoszenie....

Dermatolog -trycholog (22 odpowiedzi)

Forumowiczki ratujcie...poszukuję lekarza dermatologa -trychologa. Przeczesałam forum ale jeśli...

dobry adwokat rozwód gdańsk (79 odpowiedzi)

Szukam dobrego adwokata, który przeprowadzi mnie przez rozwód z orzeczeniem o winie w Gdańsku....