Prezent ślubny dla kolegi

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Dziewczyny,przychodzę z zapytaniem : roktemu miałam swój ślub,na który zaprosiłam kolegę.
Był on obecny, dostałam w prezencie pieniądze.
Teraz szykuje się jego wesele,na którym nie mogę być,bo mam wtedy ślub siostry.
Planowałam kupić cos symbolicznego,np dwie filiżanki,porcelana,dobrej jakości,prezent wartość ok. 400zl.
CHcialam coś w kwocie takiej,jaka otrzymałam plus minus,ale chyva jest mi głupio po prostu wyslac kopertę.
Czy taki prezent w formie dwóch filiżanek będzie ok?cos na pamiątkę z tego dnia,a przy tym zeby finansowo wyszło podobnid..pomóżcie co sądzicie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myśle, ze dużo bardziej przydatna będzie jednak koperta lub ewentualnie jeśli ma listę prezentów które chciał by dostać to coś z tej listy. Filiżanki za 400 złotych to duży wydatek który dla kogoś może być totalnie bezużyteczny.

Jeśli chcesz dokupić już jakąs porcelanę, proponję na przykład 2 kubeczki jako pamiątka:
https://andyceramika.pl/kubki

Zerknij sobie szczególie na ceramikę Bolesławiecką. Jest to ręcznie malowana ceramika w pracowniach w Polsce. Moim zdaniem prezent piękny i na pewno na długie lata.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Czy slub cywilny to wogole slub??? (208 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Dj Waldzior (6 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (215 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...