Prezent.

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Słuchajcie. Podpowiedzcie mi co najlepiej dać przyjaciółce jako prezent ślubny? Oczywiście jestem zaproszona na wesele więc tym bardziej chciałabym się "zrewanżować" czymś uroczym i odpowiednim.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Prezent.

najbardziej się ucieszy z pieniędzy oczywiście , jeśli nie to może jakiś obraz :) Zawsze bedzie przypominać Ciebie .Na pewno wiesz co lubi .

Pieniędzy nie chcę dawać. Rozejdą się i śladu po nich nie będzie. A ja chciałabym kupić coś, co będzie jej przypominało o mnie i naszej przyjaźni. Obraz odpada bo przyjaciółka ma kawalerkę i nie chce jej za bardzo "zagracać" a na ścianach i tak nie ma już miejsca :(

Jeśli chodzi o pieniądze to zależy jak się nimi dysoonuje. My dzięki naszym gościom mogliśmy wpłacić część za mieszkanie i wiem, że gdyby nie oni nie mielibyśmy szans na własny kąt. Wiesz, w sumie jeśli jesteście przyjaciółkami może najprościej spytać co by się im przydało, aby właśnie nie kupić czegoś co będzie leżało w piwnicy?

S.P to zależy co ona by chciała.Zapytaj ją.A może np jakąś fajną książkę z "dobrymi "radami....no nie wiem (teraz będę strzelała)może kamasutrę,jak postępować z mężczyzną....Skoro to Twoja przyjacióka to pewnie plotkowałyście sobie na różne tematy,a skoro wychodzi za mąż to pewnie nie będziecie miały okazji juz tak często sobie pogadać.Więc jak cos to rady może szukać w takich książkach.Pamiętaj jednak od dedykacji!!!Książka nie będzie chyba zagracała jej kawalerki,a sprzet AGD pewnie dostanie od rodzinki znając życie.

Nic więcej do głowy mi nie przychodzi.....

mam ten sam problem.....z pieniedzmi to roznie bywa....czuje sie wtedy niezrecznie...zawsze sie ma wrazenie ze za malo.....wymyslilam posciel....jakas wypasiona satynowa (czy atlasowa)....ewentualnie serwin jakis :)...pozdrawiam

JA mojej kolezance kupiłam kolorowy mieki koc z ikei za 99zł i reczniki w takim samym koloze ( taie rozne ocienie rozu i czerwieni ) wydałm okolo 200zł , na wiecej mnie nie stac .Wiem ze Młodzi są zadowoleni z tego , bo nawet dokupili sobie tam do kompletu posciel i szlafroki .
moim zdaniem nie ma co kopiowac prezentow typu sztucce , posciel satynowa ( wcale to nie rewelacja ) , jakies garnki ,itp - bo to jak zwykle kupi rodzina , i zazwyczaj w żlym guscie ( wiem cos o tym , np )bo taki serwis jaki my z męzem dostalismy , to lezy głeboko w szafie.
Kupujac prezent znajomym , trzeba sie postawic na ich miescu i zadac sobie pytanie
CZEGO NIE CHCE DOSTAC??? odp: POSCIELI SATYNOWEJ , SERWISU Z PORCELANY ZE ZDOBIENIAMI JAK SPRZED CWIERC WIEKU , OBRAZU , KTOREGO NIGDZIE NIE POWIESZĘ , 3 żelazek ( swoje juz mam ) , dziwnej figurki badz rzezby ,ekspresu do kawy ( bo nie pije a jesli juz to rozpuszczalna , a pozatym zajmuje miejce w malym mieszkaniu)...... itd

CO BYM CHIAŁA DOSTAĆ ??? KOMPLET POSCIELI W ,,MLODYM'' ODCIENIU , ( NAJLEPIEJ ZOLCI , CZERWIENI ZIELENI) , mięki kocyk (ale bez dziwnych motow ze zwierzetami) , narzute na łozko ,garnki ze stali , 2 filizanki sniadaniowe ( duże ) i talerzyki ( dla mnie i mojego męza ) w fajnym kolorze , 2 kolorowe poduszki ,,jaski" , 2 szlafroki plus kapcie , ...............................itd ..............trzeba myslec o Tym czego beda potzrebowali we dwojke , po co jakies np serwisy na 12 osob

następnie trzeba tą liste przeanalizowac i wybrac i sprawic znajomym prezent niespodziankę , .......zobaczycie ze sie spodoba :)

sory za błędy ale szybko pisałam :))

Wielkie dzieki wszystkim za rady. Trochę mnie to ukierunkowało i myślę że coś wymyslę. Fajne zdanie wyszło :)

a ja wlasnie chcialam i dostalam posciel satynowa...rewelacja...
wiec nie generalizujmy!!

najlepiej zapytać o listę prezentów!!!
wiem z własnego doświadczenia, ludzie często się zastanawiają i potem nie trafiają z prezentami.
teraz większość młodych par robi liste prezentów i to jest najlepszy sposób!
problem w tym właśnie, że mało kto wpadnie na to, żeby o tą listę zapytać :/

Inne tematy z forum

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (220 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...