Prezenty...

Mnie to tam najbardziej interesuje co kobieta chciała by dostać od "Mikołaja" , ale wątek dla wszystkich - faceci też mogą oczywiście się "spowiadać"....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Prezenty...

To ja się może powtórzę :)
Płyta winylowa i książka , właściwie album ;)

Bilet na koncert Kings of Leon ;) I książka ;)

Kobiety to pewnie rózgę... grubą i długą:d
Pastorał, można by wręcz rzec;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kłapouchy , a Ty co byś chciał dostać od " Mikołaja " ? :)))

No dobra , ale któraś tam obraziła się na perfumy jako prezent - perfumy są passé ?

Jak można sie obrazić za to , że dostało się perfumy ? No właśnie ja bym chciała perfumki , to jest to o czym pisał Sam , że się wstydzę... Ale jakie perfumy to już nie zdradzę :D

@RudaWredna - dobranie odpowiednich perfum do danej osoby, to nie lada sztuka i trzeba wykazać się czymś więcej niż grubym portfelem. Ale wybranie właściwego zapachu dla bliskiej osoby, sprawie jej niewyobrażalną radość - w szczególności, jeśli to jest kobieta:)

@Hal
Ja w ogóle uważam , że tylko bliskim osobom daje się perfumy , bo to jednak jest coś osobistego , i założyłam , że wdr chce komuś bliskiemu kupić perfumy . Stąd było moje zdziwienie , jak bliska osoba może się obrazić za taki prezent . Być może wyraziłam się mało precyzyjnie :)

@RW - zdarzyło mi się parę razy dać "niebliskiej" osobie perfumy ale fakt, musiałem mocno się nakombinować, aby trafić w gust:)

@Hal
No właśnie :) Dlatego taki prezent jak perfumy które ja ja uważam za drugą skórę człowieka , moim zdaniem można dawać tylko bliskim :)

rzeczywiście trzeba mieć nosa, żeby dobrać zapach, bo ryzyko nie trafienia w gust drugiej osoby jest wysokie.Już wolałabym dostać paletę dobrych cieni do powiek:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Albo konkretny tusz do rzęs :)

Aaaa co do tuszu, to zrobiłem kiedyś znajomej taki prezent ale (przyznaję się) podejrzałem, jak wyciągała z torebki (Dior Show) :P Gdy otrzymała urodzinowy upominek, to się mocno zdziwiła, że wiedziałem jaki używa ;-)

Perfumy - tu sprawa trudna, jeśli chce się kupić inne, niż dana osoba używa. Ja z reguły kieruję się kompozycją tych, które ta osoba używa (na bieżąco), podpytuję co w nich jej się najbardziej podoba, a potem według linii głowy i serca szukam o podobnej acz ciekawszej nucie:)

No widzisz :) Czasem wystarczy wprawne oko i nie trzeba się domyślać :) Z drobiazgów można jeszcze kupić jakiś elegancki brelok do kluczy :)

Montblanc'a poproszę ^^

Ja w tym roku dostałam na urodziny meble do mojej altany, robione przez miejscowego stolarza.Jakież zdziwienie było, gdy wróciłam z zakupów, a one sobie stały na podwórku:-)))
No właśnie, a co z prezentami dla mężczyzn?

Graszka , fajny prezent - niespodzianka :) Też zdarzało mi się takie dostawać ;) Zadałaś dobre pytanie , podłączę się ;) Co panowie chcieliby dostać w prezencie ?

wdr - ja się nie obraziłam :) tylko to taki słaby prezent, bo to rzecz czysto użytkowa , dokładnie jak pasta :) perfumy to się bez okazji kupuje , a pod choinkę zdecydowanie wolałabym książkę, bilet na koncert, karnet do spa albo jakąś wycieczkę :)
ps. było tam przymrużenie oczka wiec proszę nie brać postu za krytykę, tylko drobny żarcik, nie każdy musi myśleć tak jak ja :)

najważniejsze żeby Mikołaj ogarniał mój umysł ;))

Czy ja wiem? Ja już wszystko mam.
Przynajmniej w tej sferze materialnej.
Owszem, lubię książki, ale wolę wypożyczać, niż ścierać z nich kurz.

Wypożyczam kiedy już muszę , bo nie posiadam danej książki lub nie mogę jej nigdzie dostać , jednak książki wolę mieć swoje prywatne , nie dotykane przez miliony innych rąk , książki do których w każdej chwili mogę wrócić , kiedy tylko zechcę :)
Kłapouchy , nie wierzę , że nie masz żadnych marzeń co do prezentów świątecznych :)

U mnie odwrotnie, kupuje książki, których nie mogę wypożyczyć.
Właściwie odkupuje, bo są to książki rzadkie, niedostępne w księgarniach.

No to rozumiem , kilka razy też mi się zdarzyło odkupić książkę , nie ukrywam :)

>Kobiety to pewnie rózgę... grubą i długą:d

Kłapouchy, Tobie wszystko kojarzy się z jednym! Wiesz jak nazywa się takich facetów jak Ty? Gawędziarze erotomani. Uspokój się trochę, albo idź do koleżanki ;p

wdr - w końcu normalny temat :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Królowa śniegu:(

@Kłapouchy
Tak myślałam , że chodzi o kobietę :)))

U mnie Mikołaj był szóstego, teraz czekam na Gwiazdora :)
W tym roku marzy mi się bilet na koncert Vienna Mozart Orchestra, może Gwiazdor wpadnie do mnie przed świętami bo koncert 21

A co do perfum, lubię je dostawać pod warunkiem, że są to moje ulubione :)

Królowa śniegu już niedługo w kinach ;)

RudaW,.mam dokładnie jak Ty, są takie książki, które po prostu muszę mieć i bardzo nie lubię pożyczać.

Vi , cieszę się , że mnie rozumiesz . Mam wewnętrzny opór przed pożyczaniem komuś książek , i tak samo nie lubię ich dla siebie pożyczać :)

Pożyczam jedynie osobom zaufanym :)

Dawno już nie byłam w bibliotece, jakoś tak się zawsze składa, że zdążę sobie kupić coś nowego i zawsze jest coś do poczytania :)

Vi...czy to znaczy,że jestem zaufaną osobą?:D...jak miło:)...dbam o Krzyśka jak o siebie samą,żadna krzywda go nie spotka;)wprawdzie trochę zaniedbany bo czasu mało ale poprawię się;)
Wdr...pod choinkę od Szanownego Mikołaja to ja lubię dostawać srebrną biżuterię,dobre,ulubione perfumy,ładną bieliznę,książki,płyty,jednym słowem do wyboru do koloru;)...fajnym prezentem może być karnet do spa,na basen,na zumbę i inne uciechy okołotaneczne...ufff...póki co wystarczy;)

Oczywiście, że jesteś :) Krzysiek potwierdził, że był dobrze traktowany :)

Yhm, to ja tak nietypowo, ale bardzo mi się marzy wyciskarka do soków:) Nie mylić z sokowirówką:P Nie pogardziłabym też Diablo 3 ;P Chętnie przygarnęłabym też roczny karnet na basen,

Kosmetyki i ubrania wolę sobie kupować sama.

Vi , ja nawet zaufanym nie lubię pożyczać , brzydko z mojej strony , wiem :/ Ale już tak mam , mogę pożyczyć płytę , pieniądze , ale nie książkę :/

Ruda, to się nazywa prawdziwa miłość :) Ja czasami pożyczam, bo chcę, żeby ktoś przeczytał wspaniałą książkę a nie odszedł z tego padołu nie doznawszy tej cudownej lektury :) Chcę, żeby ktoś się pozachwycał piękną książką razem za mną ;)

Vi , czyli wychodzi na to , że w tym względzie jestem egoistka :)) Wolę , żeby ktoś nie poznał wcale , niż miał mieć moją książkę :D No cóż , nikt nie jest idealny ;)

Zróbmy tak, jak przeczytasz jakąś ciekawą książkę to chociaż podziel się tytułem :)

Nie ma problemu , a jakie książki lubisz ? :))

Co do prezentów to u mnie panuje taka zasada,że nie kupujemy nikomu nic z tzw.AGD,prezent ma być osobisty,dla tej osoby,no chyba ,że sobie tego wyraźnie zażyczy :D

Ja tam lubię dostawać użyteczne prezenty;) Żadne kurzozbierające popierdułki:) Więc jakby mnie ktoś chciał uszczęśliwić tą wyciskarką to absolutnie bym nie płakała, zwłaszcza, ze byłaby używana codziennie;) Albo Thermomixem też mógłby mnie ktoś uszczęśliwić, albo dehydratorem , albo wypasionym blenderem ;)))
< 333333

gwoli jasności depilator to podchodzi pod osobisty czy AGD ?

Cześć Inka
No właśnie , ja też uważam , że prezenty nie muszą być praktyczne , ale na pewno muszą być przyjemne :) Ewentualnie praktyczne i przyjemne zarazem :) Ale bardziej stawiam na przyjemność :))

@TB
A gofrownica się nie przyda ? ;)) Bo wiem , że zostanę takową obdarowana :)

U mnie nie;) Chyba, że znajdę przepis na gofry bezglutenowe;)

@TB
Raczej znajdziesz , teraz jest tyle przepisów :)
Zajrzyj proszę tu :)
http://durszlak.pl/przepisy-kulinarne/gofry-bezglutenowe

Różne, Ruda, bardzo różne. Polskie i zagraniczne kryminały, ze szczególnym uwzględnieniem skandynawskich, obyczajowe, klasyka literatury brytyjskiej i amerykańskiej. Tak to się przedstawia :)

@ Ale bardziej stawiam na przyjemność :))

Eryka potrzebujesz ^^

Ja lubię dostawać prezenty:-)
U moich znajomych jest tak, że na Święta otrzymuję się typowo osobiste prezenty takie jak perfumy, zegarek, album do zdjęć itd, a na urodziny sprzęt Agd czy Rtv:-)
Mnie się kończą perfumy, a jeden znudził mi się.Więc na Święta zażyczyłam sobie flakonik:-)

@Sam
Coś Ty się tak uparł ? :P Lepiej wiem , czego mi potrzeba :P :D . A czego Ty potrzebujesz i chciałbyś od "Mikołaja " ? :P

@Ruda

Mam taki dar... czytania w myślach ;P I tak oto wychodzę Tobie na przeciw z Erykiem ;D

@A czego Ty potrzebujesz i chciałbyś od "Mikołaja " ? :P
Tego co ja chcę, żaden człowiek nie jest mi w stanie dać :)

Vilette , to dogadamy się co do podpowiadania tytułów ;)
@Sam
Może nie czytaj mi w myślach lepiej , bo kompletnie Ci to nie wychodzi :D

Wdr....w sumie depilator podchodzi pod osobisty ale nie chciałabym takiego prezentu;):P...także musisz mi sprawić coś innego:P;)

@bo kompletnie Ci to nie wychodzi :D
hmmmm.... wszystko co robię, robię bardzo dobrze ^^ Ale skoro nalegasz, to poczytam Tobie w czymś innym :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

RudaW, to na pewno.

Mogę się podzielić tym, co teraz czytam, Szpital Karin Wahlberg, kolejny tom serii, polecam. Całą serię :)

O Vilette, szpital to moje klimaty;)

Graszka,to może jakiś szpitalny kryminał napiszesz?;)

Inko, gdybym zabrała się za pisanie kryminału jakiegokolwiek, to prędzej padłabyś ze śmiechu, niż poczuła dreszczyk emocji:-)
W liceum nauczycielka powiedziała mi, że mogę pisać teksty do kabaretów.

Graszka...no to jeszcze lepiej;)...istnieje już cykl "Z pamiętnika młodej lekarki";)...może kolejną część napiszesz Ty?;):D

Ineczko, pióro moje zbyt ciężkie:)

Ale w tym Szpitalu mordują :)

@Sam
Fajnie , że pytasz mnie o zdanie co do tego czytania :) W niczym nie będziesz mi czytał , nie ma takiej opcji ;) ;) Do czytania polecam książkę :)

Vilette , przeczytałam opis , podoba mi się :) A lubisz Jamesa Pattersona ?

@Ruda
To się nie da zważyć, a Ty szanse masz, aby podbić świat i poznać prawdę ^^ :)

Nazwisko nie jest mi obce, ale chyba nic nie czytałam tego autora.

Vilette , on pisze sensacje i thrillery , ale napisał także Listy pisane miłością i Pamiętnik pisany miłością , Pamiętnik pisany... został nawet zekranizowany .

Nie, tego na pewno nie czytałam, ale zapamiętam :)

Ja Pamiętnik w formie książki posiadam , często do niego wracam .. smutny a jednak ma w sobie optymizm , pokazuje że nie warto tracić wiary i nadziei :)

Smutne książki mogą być :) Ja zawsze i wszystkim polecam Rebekę Dauphne du Maurier :) Nie zdarzyło mi się wcześniej przeczytać książki w tak szybkim tempie :)

Rebeki coś czytałam , podobało mi się , ale tytułu nie pamiętam :(

Rebeka to tytuł książki :) Autorka Daphne du Maurier. Bardzo polecam, wciągająca i trzyma w napięciu :)

Aj racja , bo chciałam znaleźć po tytule i prawda , Daphne ma na imię , ale ja nie Rebeke czytałam . Nie wiem co to było , bo dobre kilka lat minęło :/ Musiałabym opis każdej jej książki przeczytać i chyba właśnie to mi pozostanie. Dziękuję za zwrócenie uwagi na mój bład :)

ehh...wchodzę tutaj z faktycznej ciekawości, czym kobiety pragną być obdarowane.
Jedynie co tutaj znalazłem to przechwałki jakie to my jesteśmy YntelYgentne i śpimy na łyżeczkę z książkami.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Edym, nie ma problemu, możemy Ci doradzić jaki prezent możesz kupić kobiecie.Napisz kilka słów o pani i wspólnymi siłami coś znajdziemy:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mi też doradźcie skoro już mamy dzień dziecka.

---ja tam skromnie---moze byc rower -ale taki z 2 amor..tami
inaczej nie maco
do tego moze dołaczy Pandzio..wyimaginowany
zestaw kosmetyków
zestaw ksiazek z kinezjologii..tani nie jest:)

majtki--takie jakie mu odpowioadaja!:):)
--

a ostatecznie moze mi szafke zawiesic w dwoch miejscach i elektryke zrobic w pokoju..to juz za elektryke nawet zapłace
pp

> moze mi szafke zawiesic w dwoch miejscach

Jedną szafkę w dwóch miejscach?
Na to cudotwórcy od bilokacji potrzeba :D

jedna w jednym ,druga w drugim --szafke!!!!
ble:):)

Nie rozumiem, gdzież to się przechwalamy? Czytanie to czysta przyjemność, każdy spędza swój wolny czas tak, jak lubi, ja czytam, inni grają, jeszcze inni oglądają seriale. Nikomu nie odmawiam wypełniania swoich wolnych chwil zgodnie z zainteresowaniami :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Vi , to była marna zaczepka chyba :) Nie każdy lubi czytać książki i ktoś , kto tego nie lubi zawsze będzie patrzył z wyższością na tych którzy czytają i twierdził , że czytanie książek to przechwalanie się inteligencją :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może i marna, ale poczułam się w obowiązku odpowiedzieć :) Nikt mi tu bezkarnie nie będzie wypominał inteligencji ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Popieram w całej rozciągłości :))

biżuteria zawsze jest na miejscu dla kobiety

To teraz popuśćcie wodze fantazji dostaliście już te książki i płyty...

co kobieta chciała by mieć , czego sama sobie nie kupi, tylko tak w granicach przyzwoitości, żeby nie była zażenowana rozpakowując prezent przy wszystkich

Z innej beczki wolały byście dostać biżuterię wybraną przez faceta czy bon za zakupy w salonie jubilerskim czy rezygnacja z niespodzianki i osobisty wybór z "Mikołajem" przed świętami ? Tak samo perfumy facet, bon, konsultacja przed ?

Wdr....zdecydowanie stawiam na niespodziankę:)a mężczyzna niech uważnie słucha swojej kobiety to i niespodzianka będzie trafiona;)ewentualnie można napisać list do Św.Mikołaja z wieloma pozycjami ;)

niespodzianka , ale praktyczna (bon) czy żywioł - będzie co będzie. Taki bon , czy karta upominkowa mniejsza o nazwę , ale to chyba nie jest coś co wywoła radość to tak samo jakby dać komuś kasę kup sobie co tam chcesz. :/ Ale nie wiem może się mylę , może właśnie to że się czeka na coś jest z tego wszystkiego najlepsze , a jak już to masz to przestaje cię cieszyć , "podniecać".

na zywioł!

bon na wieszanie szafki nie wchodzi w rachube...:)

-----

wdr--roznie jest
wybieranie razem -praktyczne i miłe bo nie pomylisz numeru i fasonu itp
a sam fakt stania z facetem przed lada i przymierzania

a na niespodzianke w pełni trzeba miec pewniaka.

z osoba ,której preferencji do konca nie znasz to trudne ..
trzeba weszyc...

wszystko jest mile widziane byleby od serca....
jesli to
czysta formalnosc to ja jednak wole sobie sama--kupic ,zawiesic,przywiezz i naprawic
najgorszy rodzaj prezentu ----- wypomniany...

a paragon warto zachowac..

Ja skoro dostałam już te płyty i książki , to chętnie widziałabym kolczyki lub jakiś łańcuszek z wisiorkiem :) Mało oryginalnie , ale cóż...

Ja zdecydowanie wolę niespodzianki:-) biżuteria, jeżeli już to srebrna, kobieca i delikatna.Perfumy na gwiazdkę wybrałam sobie sama.Fajnie jeszcze by było dostać jakiś karnet do spa, na basen lub kosmetyczki.Album do zdjęć np drewniany bądź z obiciem skórzanym, kuferek na rzeczy osobiste, zestaw kosmetyków do pielęgnacji paznokci.

O Graszka , widzisz natchnęłaś mnie tym zestawem do paznokci... ucieszyłabym się na widok nowej lampy uv lub led , bo stara troszkę zaczyna szwankować i kilka nowych kolorków lakierów hybrydowych :)

można coś więcej na temat tych lakierów hybrydowych , lamp uv (rozumiem że to coś z paznokciami związane tylko o co biega )

co warto, na co zwrócić uwagę , gdzie kupić ?

tak wujek google pokazał samą lampkę za 2200zł i cały zestaw z lampą z lakierami za 95zł o co biega ?

takie coś was "rajcuje" ? czy to bez sensu ?
http://allegro.pl/bluesky-shellac-chameleon-termiczne-az-21-kolorow-i4868049709.html

@wdr
Służę pomocą :)
Związane z paznokciami , nie trzeba malować co trzy dni , taki manicure trzyma się dwa , a nawet trzy tygodnie i wygląda naturalnie :)
Lampy faktycznie cenowo są różne , jednak na użytek domowy tylko dla siebie , siostry lub koleżanki w zupełności wystarczy taka :)

http://www.allepaznokcie.pl/21361-lampa-uv-36w-2-czasy-4-zarowki-fioletowa.html
Do tego potrzebujesz płyn do przemywania lakierów , odtłuszczacz , bazę , top ( sa firmy gdzie baza i top to 2w 1 ) waciki bezpyłowe , bloczek polerski no i jakieś lakiery kolorowe :) Możesz kupić te , które podałeś w linku , tylko trzeba uważać na podróbki ;) Uważaj także na ceny , bo takie za 95 zł z całym zestawem to trochę niska cena , zależy jakiej firmy te lakiery są :)
Dobrej jakości sa także te
http://diamond-cosmetics.eu/category/products/
Tylko bazę radziłabym kupić z innej firmy ;)
Jeśli masz jeszcze jakieś pytania , to chętnie odpowiem :)

a taki zestaw jakiś dla "opornych" , bo widzę że to wyższa szkoła kupowanie tego osobno, w douglas są jakieś zestawy za 400-500zł , to jest warte coś? czy gdzieś można dostać lepsze bądź tańsze a może lepsze i tańsze?

takie coś
http://allegro.pl/zestaw-do-paznokci-lampa-uv-tipsy-zel-lakier-blok-i4841278287.html

Wdr , zdecydowanie bardziej polecam ten zestaw
http://allegro.pl/zestaw-hybrydy-lampa-w-cenie-uslugi-kosmetyczki-i4869736659.html
Firma jest znana i masz w tym zestawie tylko to co potrzebne i przede wszystkim , tu jest typowy zestaw do hybrydy , czyli żel w postaci lakieru , banalnie proste . A ten link , który pokazałeś , jest do zestawem do tipsów , czego nie polecam , bo tipsy bardzo niszczą paznokcie , i jednak trzeba umieć je nałożyć . Jakby co to w dalszym ciągu służę pomocą ;)

dzięki , a te lampy UV Led to lepsze są czy tylko droższe ? Sprzedają to gdzieś w trójmieście (zestawy) ?

Nie ma sprawy :) W Trójmieście macie hurtownię Allepaznokcie , o ile się nie mylę ul.Politechniczna 7 w Gdańsku , bo tam w wakacje kupiłam kilka nowych lakierożeli , myślę że i zestawy są , a nawet jak nie , to właściciel Ci wszystko idealnie dobierze :) . Lampy led są także dwa typy , z żarówkami i diodami , ta z diodami jest jednorazowa , tzn. jak padnie to do wyrzucenia , ale jej żywotność może być nawet do 10 lat . Różnica miedzy lampą Led a UV polega na szybkości pracy , w lampie UV jedną warstwę lakieru utwardza się dwie minuty , natomiast w lampie LED 45 sekund . Ja osobiście lampę UV posiadam już sześć lat i dopiero teraz zaczyna szwankować .

Z tego, co pamiętam, w Wigilię czeka się na Gwiazdora ;-) Mikołaj był 6-go.. heh, Kaszubka pełną gębą :-P
Ja akurat nie jestem wierząca, ale jak to zwykle bywa, tradycja w domu zachowana. A ja, grzeczne dziewczę, posłusznie truptam po prezenty, robię porządki. Tylko w kuchni nie pomagam, teściowa złości się za to na mnie :-P hehe, kocham ją :-*
Ja jęcze mojemu "gwiazdorowi" o komplet nowych opon zimowych ;-) bo miałam kupić sama, ale wydatków innych sporo, więc stwierdziłam, że jeszcze tę zimę przejezdze na starych.

Opony hmmm ;] - już widzę tą radość na widok rozpakowanej opony ;) , czterech,dwóch trzech nie wiem czym tam jeździsz :P

4. Ale pod choinką jak by wyglądały! :-D

"4. Ale pod choinką jak by wyglądały! :-D" Niulka miałabyś największy prezent :D))

> Kaszubka pełną gębą....:) a może poznanianka ;)
Co do biżuterii to chciałabym dostać zegarek, taki malutki, drobniutki i świecący, byłoby super :)

No popatrz, a ja takie malutkie mam i nie wiem co z nimi zrobić ;P

@sam, chcesz zostać moim Gwiazdorem ? ;););)

@sam, chcesz zostać moim Gwiazdorem ? ;););)
@ilona
I może mam się jeszcze przebrać? ;P :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

@sam, nie musisz :P

@ilona

... I to mi się podoba ^^ :)

Tak, Ilona, w Poznaniu też na Gwiazdora czekają :-) ja akurat Gdańszczanka jestem. To żadne Kaszuby, choć podobno stolica ;-)

Niulka, stolica kaszub to Kartuzy,kaszubko Ty

a nie Kościerzyna, haupstadt kaszebszczi? o_O

To wiem. Przecież się śmieję. Żartem napisałam Kaszubka, bo tablice stoją przy wjeździe do Gdańska :-D

Kaszuby lubię latem, w czasie wakacji, urlopu :)
A czy Gdynia to ziemia kaszubska, ktoś wie ? Bo jakoś nigdy nie doczytałam

Gdynia bardziej niż Gdańsk ;)

image

No, to ja na pewno mieszkam na Kaszubach :) Choć po kaszubsku nie umiem, niestety.

Dziękować Sadylu chociaż liczyłam na granice w ciut innym miejscu ;)
Wychodzi na to, że nie muszę za miasto wyruszać aby pobyczyć się na Kaszubach, łeee

Widzę, że mieszkam jeszcze na kaszubach

Ja znalazłam inną. Ale to prawda, Gdynia szybciej niż Gdańsk :-)
http://www.dialektologia.uw.edu.pl/index.php?l1=kaszubszczyzna

Niulka, a już miałam Cię zapytać, czy tekst hymnu kaszubskiego znasz:)

Tylko pierwsze wersy :-P chyba jak każdy

Hahaha, to tak jak ja:)

Jeśli chodzi o niespodzianki, to zdecydowanie biżuteria niż bon podarunkowy.....no chyba, że od mamy, albo koleżanki to co innego.

Na szczęście niemąż ma dobry gust;) Pierścionek zaręczynowy bardzo mi się podobał, więc słuchał co do niego mówię;)
Chętnie bym przygarnęła ładny, elegancki w kolorze srebra zegarek. Bez cyrkonii;)

@TB Pasha de Cartier w stali na bransolecie.

Ten bardzo ładny:
http://www.cartier.co.uk/collections/watches/womens-watches/ballon-bleu-de-cartier/w69010z4-ballon-bleu-de-cartier-watch-28-mm

No ale cena na dzień dzisiejszy zaporowa;) Zwłaszcza, że stoimy przed faktem kupienia autka;)

Cóż, masz gust:)

Wdr.."to że się czeka na coś jest z tego wszystkiego najlepsze "...w pełni się zgadzam,oczekiwanie jest najfajniejsze i pierwsze wrażenie po otwarciu prezentu:)
TB...no,no,wysoko mierzysz;)

Inka-Inka - kto zabroni marzyć;)))
No może portfel :P

TB...pewnie,że pomarzyć zawsze można;)

Ja też mam marzenia, no i w chwili obecnej muszą mi wystarczyć:)

Bardzo dobrze jest mieć marzenia i je pielęgnować. Znam ludzi, którzy nie mają już marzeń i mając wszystko, to ich świat stał niebywale ponury.

Życie bez marzeń jest smutne.Nie odmawiajmy sobie tej bezpłatnej radości:)

Mój luby na pewno nie pogardziłby również zegarkiem:) On również kocha wszystko co na srebrnej bransolecie.
Ale też lubi gadżety więc zaraz obok jest smartwatch. W sumie też bym się za takiego nie obraziła:) Przydałby się do biegania czy na rower:)))
Wiem też, że poluje na amplituner :)

Choć my w tym roku sprawiliśmy sobie jeden rodzinny prezent;) I w sumie też jest fajnie:)

Inko , niby masz rację ale z drugiej strony za marzenia czasem jest zbyt wysoka cena :)

Ruda, za marzenia się nie płaci^^

@Hal , bywa że się płaci ;) Nie musi to być koniecznie kwestia materialna :)

Marzenia kosztują?sprecyzuj Rudzielcu?:D

Realizacja marzeń może kosztować;) Ale to już chyba każdy wie sam, na ile go stać* by te marzenia spełniać.

*nie mówimy tutaj tylko o finansach

Marzenie to myślenie o czymś, najczęściej miłym a czasem przyjemnym...co innego realizacja niektórych marzen:)

Inko , chodzi mi o to , czasem ludzie robią wiele żeby spełnić swoje marzenia , a później żałują i woleliby cofnąć czas... Ale to temat na inny watek raczej :)

A to już jest inna sprawa, gdy dążymy do spełnienia marzeń ciężką pracą i kosztem wielu wyrzeczeń, a marzenie nie do końca okazuje się tym, czego się spodziewaliśmy - tu się z Tobą zgodzę, bo sam tego w życiu doświadczyłem.

Bardzo często tak się dzieje , że gonimy za marzeniem i zdarza się , że na końcu tej gonitwy czeka nas rozczarowanie . Stad moje twierdzenie , że cena bywa wysoka , czasem zbyt wysoka .

Wiem... :/

Dlatego moje marzenia nie są zbyt wygórowane

Moje także nie , mierzę siły na zamiary :)

Hm...a poproszę w tym roku Mikołaja, aby przyniósł mi profesjonalnego masażystę. Obiecuję, że choinka będzie duża, więc masażysta się zmieści.
Dziękuję.

Pontianac , uważaj , bo marzenia wypowiedziane pochopnie lubią się spełniać , ale często nie do końca tak , jak chcemy . Znajdziesz masażystkę i co z nią zrobisz ? :D

No cóż, każe jej wymasować moje plecy i nic więcej z tego nie będzie ;))

A ja bym negocjowała wtedy z Mikołajem o wymianę trefnego prezentu :D

bieliznę + niezapomnianą noc :)...

Kobieta kobiecie nie równa, jedne wolą kwiaty, inne perfumy, jeszcze inne wyjazd do spa jakiegoś.

Ja bym chciała dostać taki balon, do pracy albo do domu http://balomania.eu/kategoria-produktu/balony-foliowe/foliowe-cyfry/ Koleżanka kiedyś dostała pocztą taką i to było miłe i bardzo słodkie. Ja bym też chciała. : ) Ale się nigdy nie przyznam, bo wstydzę się jednak.

Inne tematy z forum

rumia (23 odpowiedzi)

Jest tu ktoś z Rumi :) poznam miłego mężczyznę o wesołym zadziornym usposobieniu (wiek 27 -40 )...

samotna matka szuka znajomych do popisania (45 odpowiedzi)

Jestem kobietą po 40tce, obecnie bardzo doskwiera mi samotność ale nie szukam znajomości w realu...

Wynajmować czy na kredyt brać... Jak żyć? (183 odpowiedzi)

Co lepsze, a może co gorsze..?! Bawić się w wynajem, spłacać czyjś kredyt czy już lepiej zacząć...