Probiotyk dla kobiet

Witam,
Jestem w trakcie przyjmowania antybiotyku doustnie. Kupiłam probiotyk do łykania oraz dodatkowo probiotyk dla kobiet - dopochwowy.
Na opakowaniu jest napisane żeby stosować po antybioterapi przez tydzień.. Z tym że antyniotyku nie stosuje ma infekcje intymna.
Czy probiotyk dla kobiet faktycznie powinno się stosować po skończeniu antybiotyku a nie w trakcie leczenia?

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Probiotyki powinno się brać w trakcie i po antybiotyku. Negatywne skutki brania antybiotyku mogą się utrzymywać nawet przez kilka miesięcy we florze bakteryjnej jelit. Jak wynika z raportu NIK nawet 90 % sprzedawanych ( w aptekach) probiotyków nie nadaje się do użytku i nie powinno się ich dopuścić do sprzedaży ( znam lepsze z certyfikatami). polecam poczytać na fejsie o florze bakteryjnej u - Oskar Kaczmarek - dentysta mikrobiolog ( prowadzi na terenie całej Polski świetne wykłady na ten temat - warto się wybrać).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Jakie skuteczne środki na erekcję (7 odpowiedzi)

Rzecz jasna nie dla mnie ale dla mojego męża, który od jakiegoś czasu ma niego mniejsza kondycję...

Wrażliwa skóra twarzy (56 odpowiedzi)

Jaki żel do mycia twarzy skóra wrażliwa będzie najlepszy? A może coś innego np.jakieś mleczko?...

Szukam endokrynologa od Hashimoto (16 odpowiedzi)

Witajcie - szukam endokrynologa specjalisty od Hashimoto- zmieniłam już 6 w ciągu 10 lat leczenia...