Problem mało weselny

Temat dostępny też na forum: Wesele Rodzina i dziecko
Dziewczyny wiem że temat nie związany z weselem wogóle, ale tylko tu w większości jesteście Wy kobiety i może któraś miała podobny problem?

Ostatnią @ miałam w lutym....zaczęliśmy starania o dziecko...od tamtej pory okresu brak. 3 testy negatywne...2 tyg temu zaczęły się dzwine plamienia. Kilka dni temu byłam u ginekologa. USG wykazało pęcherzyk w jajowidzie. Gin była na 90% pewna, że to ciąża pozamaciczna. Koszmar przeżyłam na prawdę do chwili odebrania testu z krwi - na szczęśnie nagatywny. Dostałam luteinę 50 pod język na wywołanie 3 dni po 3 piguły. Mam wrócić po miesiączce, ale nadal mega się denerwuje czym jest ten pęcherzyk, skąd plamienia i brak miesiączki????
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Problem mało weselny

Kamyczek ,może to nerwy ? Zastanów się czy ty chcesz dziecka ,czy tylko pragniesz spełnić pragnienie faceta. Na razie staraj się mniej denerwować?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

O kurde ty masz RAKA! .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 16

Znawco - na prawdę megaaaa smieszne. wszystkiego dobrego życzę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wredot - jasne, że chcę oboje tego pragniemy a nerwy tu masz torchę racji, ale myślę że pęcherzyki z nerwów chyba się nie biorą :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

przestancie sie usilnie starać i po prostu sie wyluzujcie, pojedzcie na weekend za miasto a nie robcie z tego wielkiej nerwówki
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

chcialabym lecz to nie łatwe gdy się tego mega chce :) a teraz martwie się tymi problemami pojęcia nie mam co może to oznaczać a n diagnozę gin jeszcze poczekam sobie...tak to już jest jak ktoś nie chce to wpada ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kamyczku najgorzej wychodzi jak się bardzo chce. O drugie dziecko z Mężem staraliśmy się ponad 8 miesięcy, w końcu poszłam do lekarza, miałam operację i po 3 miesiącach od operacji zaszłam w ciążę. Wszystko długo trwało, ale było warto. Mam nadzieję, że i Wam się uda. Poza tym może warto udać się do innego lekarza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kamyczku idź do innego gina, bo wydaje mi się, że ta ginekolog zbagatelizowała problem.

Pani gin wydaje się profesjonalna. Jako jedna z nielicznych ma same pozytywne opinie w necie więc nie wiem czy znajdę lepszego :/

hmm... mi się wydaje że w takich przypadkach jak coś dają na wywołanie to zawsze lepiej się poradzić innego lekarza. Za dużo się słyszy o przypadkach że lekarz chciał usuwać "martwą" albo "pozamaciczną" ciążę a tak naprawdę wszystko było ok i porodziły się normalne, zdrowe dzieci.
Lekarz może być dobry, ale co dwie głowy to nie jedna. Zawsze lepiej dla spokojności skonsultować się z kimś jeszcze.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

tym bardziej, że ona na 90% była pewna (to w końcu TYLKO 90%)

Tylko ciąża nie jest to na pewno ani normalna ani poza....test na Beta HCG prawie zerowy (0,20).
Bardziej teraz martwie się o ten pęcherzyk w jajowidzie co to może być....ma 7mm no i do tego plamienia, brak okresu coś na pewno się dzieje ale dalsze badania dopiero po @

Moje testy też były negatywne. W macicy nic nie było. Wysłano mnie do szpitala z ciążą pozamaciczną i co....... Pan profesor podczas obchodu mnie badał i stwierdził do cięcia. Natomiast młoda fajna gin stwiwerdzila że coś jej tu nie pasuje. Zrobiła USG i serduszko biło 8 tydz. ciąży. Synuś urodził się cudowny zdrowy jak rybka.

Idź zrobić USG.

Kurcze Joaś miałam właśnie USG w macicy nie ma nic....w jajowodzie pęcherzyk - na jego podstawie stwierdzono pozamaciczną, ale robiłam test Beta HCG z krwi i jest prawie zerowy a na tym etapie powinien wynosić już około 3.000......

możesz wkleić zdjęcia Twojej macicy ? będzie łatwiej wróżyć :) .

p.s. a robiłaś test na inteligencje ? , bo może jak test Beta HCG będzie zerowy ? .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dr. House - dzięki wielkie za Twoją błyskotliwa diagnozę - może sam pomyślisz o teście na inteligencje? no, ale cóż....tak już jest na forum zawsze znajdzie się ktoś "życzliwy"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

No nareszcie dociera to do Ciebie ,
na nurtujące Ciebie pytania o Twój stan zdrowia powinien udzielać Tobie lekarz specjalista , a nie "życzliwi w internecie" .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

w 100% się z Tobą zgadzam i dlatego konsultuje się z lekarzem a to, że w między czasie szukam u innych podobnego przypadku - cóż w tym złego??

Inne tematy z forum

Stres powoli mnie wykańcza... (3 odpowiedzi)

Jak radzicie sobie z codziennym stresem? W pracy/ w domu,nadmiar obowiązków, których nie da rady...

Co ktoś sądzi o produktach CBD? (19 odpowiedzi)

Ostatnio dużo słyszę o oleju cbd ze wszystkich stron. Mówi się, że uspokaja nerwy, poprawia sen,...

Długotrwałe perfumy na co dzień (6 odpowiedzi)

Jakie długotrwałe perfumy polecicie kupić na wyprzedażach? Głównie górna półka.