Problem w 9-tym m-cu ciąży..

Temat dostępny też na forum: Zaspa Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Dziewczyny czesto czytam wasze posty bo sama na poczatku sierpnia bede rodzic.
Od 3 dni mam niemały problem-wyszły mi hemoroidy-strasznie to boli -czy wy też macie taki problem,czy jestem wyjątkiem??-co na tą dolegliwość najlepiejpomaga-mo wyje z bólu!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Problem w 9-tym m-cu ciąży..

Rodziłam 2 lata temu, więc podzielę się Tobą moimi doświadczeniami...
ja nie miałam hemoroidów, tylko żylaki sromu( juz od 5 m-ca ciąży)- też coś okropnego.
Nie mogłam siedzeć z bólu, maście nie pomagały...
Rodziłam naturalnie.
Po porodzie krocze bolało bardziej niż przed porodem.
Poszłam do ginekologa i dostałam maść, i po 3 tygod. od porodu żylaki "rozeszły się".

ja tez mialam zylaki sromu co prawda, ale po porodzie zniknely jak reka odjal, same...
w ciazy strasznie bolaly, nie moglam siedziec, chodzic, stac, ale niczym ich nie smarowalam, przetrzymalam jakos i po porodzi - po problemie :-)

Mnie tez dotknął niestety ten problem jestem na poczatku 8 m-ca i poki co udalo mi sie zwalczyc hemoroidy. Smarowalam sie mascia Rectanal i sie jakos rozeszly, dodatkowo lekarz przepisal mi Posterisan czopki ale nie zdazylam ich wziac.Mam nadzieje, że nie powrócą

posterisan sa b. skuteczne, moja kolezanka brala i jest pozytywny efekt

dziwczyny dzieki za podpowiedz-bo juz ledwo zyje-tak jak piszecie nie moge chodzic, siedzieć, stac ani leżec-oszalec z bólu tylko mozna.Jestem juz tak zdesperowana ze gotowa jestem na ochotnika juz teraz zgłosic sie do szpitala na cesarke-której zawsze byłam przeciwniczką, byle tylko ten ból ustał.Lece do Apteki po posterisan...

Mi lekarz przepisał ten mocniejszy Posterisan H tylko na recepte a tez umierałam z bólu po 2 zopkach ulga nieziemska!!!!!!!

mialam po porodzie i pomoglly czopki plus masc z kasztanowca - masc rewlka bo bardzo bol usmiezała :)

Inne tematy z forum

Olej kokosowy (80 odpowiedzi)

Wczoraj jedna z Forumek zaciekawiła mnie tym produktem :) Zaczęłam szukać informacji, czytać i...

macierzyństwo zamiast "kariery" (61 odpowiedzi)

Tak sie zastanawiam...czy jest tu jakaś mama, która wybrała tą drogę? Bo ja zawsze myślałam,...

dom czy mieszkanie??? (432 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...