Problem z ciepłą wodą

Temat dostępny też na forum: Remont - porady
Witam,
może ktoś będzie mógł pomóc.
Odkręcam na maxa gorącą wodę, przez kilka minut leci ukrop, ale później temperatura wody stopniowo spada,a później się waha. Sprawdzaliśmy o różnych porach. Sąsiedzi nie mają takich kłopotów.
Dopiero co kupiliśmy te mieszkanie - nie przyszło nam do głowy stanie nas kranem i sprawdzanie czy temperatura wody jest stała. :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Problem z ciepłą wodą

Które piętro?

Ogólnie to problem z podgrzewaniem wody jest zauważalny od kilku dni ,przynajmniej w rejonie ulicy Częstochowskiej raz leci gorąca jak ukrop a czasami (ostatnio dosyć często) dosłownie letnia c co jest wkur.....ce gdy człowiek po całym dniu pracy chce się odświeżyć .Płaci się za gorącą wodę a nie za ciepłą (temp 30 stopnie bo mierzyłem),nie wiem czy to wina ciepłowni która pompuje wodę czy jakiś inny czynnik wpływa na to bo chyba nie zima która na razie jest łagodna.

Nie rzucaj się tak chłopcze i nie "krzycz" tak na ciepłownię.To nie ich wina to prawdopodobnie wina wymiennika w waszej piwnicy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Boże normalnie nie można o nic zapytać bo jakiś idiota się "pluje" nie rzucam się ale pytanie zadałem a ,ty jak wiedziałeś mogłeś odpowiedzieć krótko i na temat a nie smęty walisz......i nie masz racji to wina ciepłowni.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ty też się nie oburzaj. Brakuje istotnej informacji, które to piętro i czy czasem to mieszkanie nie jest ostatnim mieszkaniem na pietrze. Ja akurat mieszkam na Os. Piastów i u mnie zastosowane są logotermy...jestem na ostatnim piętrze i moje mieszkanie jest ostanie w odległości o węzła ciepłowniczego...jeżeli jest zbyt słabe ciśnienie to taki może być efekt, indywidualny wymiennik ciepła przez moment ogrzewa wodę a następnie w wyniku słabego ciśnienia i nadąża z węzła C.O. napływać ciepła woda do wymiennika i efektem tego jest coraz chłodniejsza woda w kranie. Zakładam, że jest to nowe mieszkanie, więc w logotermie zawory otwierające dojście ciepłej wody do logotermy są jeszcze sprawne, więc wypadałoby zadzwonić do GEPEC (u mnie ta firma dostarcza "ciepło") i powiedzieć jakie są objawy i ze prawdopodobnie powinien ktoś od nich przyjechać i zwiększyć ciśnienie w węźle w Waszym budynku. Jeżeli to jest starszy budynek, to może zawór w logotermie nie działać....można do sprawdzić otwierając swoją skrzynkę z logotermą i zobaczyć czy wysuwa się on do końca jak odkręcimy ciepłą wodę w mieszkaniu...z czasem mogą one zakamienić się i nie otwierać do końca.
No, ale to co napisałem to dotyczy mieszkań z logotermą a nie wiem jak jest to w przypadku autora wątku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Słuchaj chłopcze "kant". Póki co to ja nie obrażam ciebie! Idiota to twój stary że cię zrobił a jak tak lekko obrażasz ludzi to proponuje abyśmy się spotkali i powtórzysz mi to co napisałeś w oczy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Muza musi grać. (2549 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

Olchowa Dolina (19 odpowiedzi)

Olchowa Dolina powstaje w lokalizacji, gdzie rzadko powstają budynki jednorodzinne. Inwestycja...

Osiedle Warszawska (5 odpowiedzi)

Osiedle Warszawska powstaje w doskonale skomunikowanym miejscu, w bardzo popularnej wśród...