Problem z pracodawcą

Polacy gremialnie narzekają na swoich pracodawców, gdy jednak sami staną się pracodawcami sami zachowują się nie lepiej.

Jak poczułbyś się w sytuacji, gdy umówiłeś się na określoną kwotę, a po sumiennym wykonaniu pracy w dniu wypłaty otrzymujesz 26 % ? A pracodawca twierdzi, że tak mu wychodzi z rozrachunku. A 26% to i tak dużo, bo przecież mógł nie dać nic. W sumie dobre panisko, mógł przecież powiedzieć: nie mam pańskiego płaszcza i co mi pan zrobisz ?

Nic dziwnego, że do takiej firmy zgłaszają się cwaniacy i obiboki, które liczą na to, że coś z firmy wyniosą lub podprowadzą innym, a sumienne wykonywanie pracy było im nie w głowie, lecz trochę poniżej. Może też na stanowisku księgowego pracodawca zatrudnił trefnego księgowego, który należne wam procenty wytransferował na własne konto.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zakładajcie firmy i pokazujcie wysokie standardy. Płaćcie pracownikom 200 zł za godzinę.

Zakładanie firm w tym kraju nie jest zabronione. Masz firmę w 1 dzień.

Dlaczego tego nie robicie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

ostatnie wydarzenia pokazały, że można odnieść sukces. Zakładasz firmę w jeden dzień a następnego na koncie pare baniek. To jest właśnie ta umiejętność robienia biznesu i nikt takimi ,,tajemnicami" się nie podzieli
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wysokie standardy zademonstrowali złodzieje i oszuści, szczególnie ci od przekrętów Vatowskich, którzy okradli Polaków na sumę pnad 300 mld. Gdybyśmy dodali inne firmy z innymi przekrętami, to straty przekroczyłyby bilion.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czekaj, czekaj Holmes, to teraz mówimy o pracodawcach czy polityce?
Pisałeś, że tacy źli są ci pracodawcy.
Pytam więc ile firm / działalności gospodarczych w życiu założyłeś, ilu ludzi zatrudniałeś, ile im płaciłeś itd.?

Słucham odpowiedzi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

~ P

Głupiś, człowieku, bardziej głupi niz ustawa przewiduje, więc nie dziwią mnie twoje kłopoty z kojarzeniem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak myślałem.

Trójmiejski plebs jest świetny tylko w jednym - narzekaniu na zły świat.
Nie są w stanie nic zaplanować, zrealizować. Zero inicjatywy, zero perspektyw.

Żal mi ciebie i tobie podobnych starcze z Havla.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie mów za wszystkich, bo też nie znasz wszystkich przypadków i nie wiesz jak jest.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Muza musi grać. (3002 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

Własna firma? (47 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was prowadzi własna firmę i pracuje jako Wirtualna asystentka? Z tego co słyszałam to...

a to na rano ;) (347 odpowiedzi)

tiaaa...a to na rano. jakie szczęście, że nikt wcześniej na to nie wpadł :)...