@mieszkanka Banina
Dziękuję za miłe słowo, widzę że w Baninie jednak są normalni ludzie.
Próbuję rozgryźć "fenomen" tego forum. Ludzie czerpią przyjemność z obrzucania się błotemi narzekania na wszystko co nie po ich myśli się dzieje w tej naszej pieknej wsi.
Nie wiem czy to zawiść, czy po prostu niewiedza wzięła tu górę, no bo jak można zaplacic komuś za informację gdzie postawić jakiś mebel? Można a nawet trzeba. Długo szukałem domu w Baninie i okolicach i przejrzałem setki ogłoszeń. Klasyk mawia, że o gustach się nie dyskutuje, ale to co zobaczyłem w niektórych domach to ludzkie pojęcie przychodzi. Wyglądają tak, jakby właściciele z zamkniętymi oczami wchodzili do sklepów z wyposażeniem wnętrz i na oślep wskazywali palcem co chcą, a ktoś to za nich pakaował, wiózł do domu i tym im wykańczał wnętrza. Totalny misz masz. Oczywiście zaraz się jakiś lokalny "mądrala" znajdzie i napisze ze wymyślam i że na pewno sam sobie wszystko dobiorę. Owszem mógłbym sam, zresztą dom w którym obecnie mieszkam urzadzaliśmy sami, ale z perspektywy czasu inaczej byśmy pewne rzeczy zrobili. Projektanci potrafią dobrać wszystko, łącznie z dodatkami, o których istnieniu człowiek może nawet nie widzieć, bo jest zajęty kupowaniem całego wyposażenia i nie ma czasu na szukanie drobiazgów.
Nie oznacza to, że chcę na to przeznaczyć ponad 1,5 meisięczną pensję bo to jakiś absurd.
To tyle w temacie, dziękuję za dobre rady i miłego wieczoru Wam życzę drodzy i życzliwi mieszkańcy Banina.
6
5