Prokuratura zbada, czy pacjentka była odpowiednio pielęgnowana

Opinie do artykułu: Prokuratura zbada, czy pacjentka była odpowiednio pielęgnowana.

- Odwodniono ją i podano leki psychotropowe innego pacjenta - uważa rodzina 87-latki z Gdańska, która była pacjentką Zakładu opiekuńczo-leczniczego przy ul. Smoluchowskiego. Chce skarżyć placówkę o zaniedbania w opiece, które ich zdaniem przyczyniły się do śmierci kobiety. Szpital odpiera te zarzuty.Zakład opiekuńczo-leczniczy przy ul. Smoluchowskiego jest jednym z oddziałów Pomorskiego Centrum Chorób Zakaźnych i Gruźlicy w Gdańsku. Trafiają tu starsi pacjenci wymagający całodobowej opieki, ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

o jakim ty szacunku mówisz człowieku

nie używaj słów których znaczenia nie znasz,twoja wypowiedz jest żenująca
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 25

Z calym szacunkiem, ale ludzie starsi maja prawo do GODNEJ s
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 5

Liczy się tylko kasa....

Znam dwie takie placówki. Jedno mogę stwierdzić. W takiej formie powinny być natychmiast zlikwidowane. Absolutnie nie wywiązują się z nałożonych obowiązków, a jedynie liczą na wpływające 70% emerytury pacjenta i dopłatę z NFZ. Znany jest przypadek działania takiej placówki, w której pacjent leżący to czysta kopalnia pieniędzy. O opiece medycznej proszę zapomnieć. Najchętniej podawano by 1 lek za 1zł na wszystkie dolegliwości. Charakterystyczną cechą tego typu przybytków jest fetor nieprzewijanych na czas pacjentów....Rozmawiałem z pielęgniarkami skarżącymi się na brak kwalifikowanej kadry i cięcia kosztów wszystkiego co się da. Należałoby natychmiast w skali kraju sprawdzić finanse tych placówek i przeanalizować ilość zgonów. Na dzisiaj liczy się tylko ilość leżących, zmieniających się rotacyjnie pacjentów przynoszących wymierne dochody.
popieram tę opinię 97 nie zgadzam się z tą opinią 3

Człowiek człowiekowi wilkiem ...

a zaczyna się niewinnie - od komercjalizacji.
popieram tę opinię 59 nie zgadzam się z tą opinią 3

A ty byś był milusi gdyby ci przyjechało 200 osób z bólem palca, główki, siniaczkiem lub z tym że zasnąć nie może ?? Bo przychodnia nieczynna a na pogotowiu przyjąć muszą !? Tacy są ludzie, więc nie zwalajmy całej winy na służbę zdrowia. Ja trafiłam z silnym bólem przy oddychaniu, przyjęli mnie po ludzku. Byłam mile zaskoczona .
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 23

Z całym szacunkiem .

Ale ta pani miała prawie 90 lat, więc nie jest sprawą bynajmniej dziwną, że zmarła. Gdyby zrobiła to w domu rodzina nie miała by do siebie pretensji. Poza tym ludzie starzy, schorowani, mają czasem lekko mówiąc skłonności do zmyślania.
popieram tę opinię 76 nie zgadzam się z tą opinią 125

Zależy co Ci dolegało. Pacjentów potrzebujących natychmiastowej pomocy lekarze na pogotowiu przyjmuja od razu. Też wiem co mówię .
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 26

Smutna prawda.

Ludzie starzy niedołężni są traktowani jak zło konieczne w każdej placówce leczniczej,a szczególnie w szpitalach lub zakładach zamkniętych.Wiem co piszę bo opiekując się krewną leżącą w takiej placówce,przez kilka miesięcy widziałam znieczulicę wśród personelu,wołanie chorych o pomoc nie robiło na nich reakcji.I te tłumaczenia że jest inaczej są kłamliwe.Czas najwyższy zainteresować się tą patologią udającą przy rodzinie że opiekuje się chorym.
popieram tę opinię 111 nie zgadzam się z tą opinią 16

Dopoki bedzie ZUS i NFZ nie bedzie dobrze w niczym w zakresie sluzby zdrowia !

Problem lezy ogolnie w calym systemie ktory dzis nie ma ładu ani składu oraz brak w tym ekonomii i logiki. Problem nie lezy dzis po stronie lekarzy czy pielegniarek etc. Problem lezy w ogolnym systemie ktory jawi sie jako twor patologi i nieladu bez logiki gdzie kazdy tworzy jakies procedury i bzdury ktore tworza paradoksy i ogolny chaos . Wszystko dzis zalezy od jakichs chorych skladek a jak wiadomo skladki sa plynne bo raz jest wiecej placacych skladki a innego miesiaca bezrobocie rosnie i skladek jest mniej wiec jak cos moze dobrze funkcjonowac jak opiera sie na czyms czego nikt nie moze ani kontrolowac ani obliczyc ? nonsens nonsensow . Nie da sie leczyc ludzi w systemie gdzie raz ma byc na pacjenta np. 10 zl. a jak skladek wplywa mniej bo placacych jest mniej to wtedy system bredzi ze ma byc na leczenie 5 zl. a potem 6 zl a innego miesiaca 3 zl etc etc etc. Ludzie !....Minister wprowadza '' Ustawe o kolejkach '' !!!!!! .. juz sama nazwa jest chora ::: '' Ustawa o kolejkach '' .. czy to jest normalne ?...wiec o czym my rozmawiamy ogolnie !. Zycie nie mozna regulowac przepisami od wszystkiego tylko ogolnie mysleniem ludzkim a dzis umysl zastapiono procedurami wiec czy procedury i przepisy to myslenie czy ludzki mozg ?
popieram tę opinię 76 nie zgadzam się z tą opinią 9

A ja tam leżałem miesiąc i złego słowa nie mogę powiedzieć. Człowiek umarł przykre ale ja bym nie mówił tu o 100% winie placówki i personelu.
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 76

Miałem ostatnio nieprzyjemność korzystania z usług medycznych

7 godzin czekania na pogotowiu (piszę poważnie) na przyjęcie przez lekarza. U samego lekarza podejście aroganckie i butne. Kompletna znieczulica i rutyna wykonywanej pracy.
popieram tę opinię 215 nie zgadzam się z tą opinią 20