Prośba o skan dowodu w e-mailu od potencjalnego pracodawcy?

Spotkał się ktoś może ostatnio z tym, że w odpowiedzi na maila z cv dostaje prośbę o skan dowodu lub jego zdjęcia z dwóch stron w celu dalszej rekrutacji?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Prośba o skan dowodu w e-mailu od potencjalnego pracodawcy?

Tak ................już to kiedyś na tym forum takową sytuację przerabialiśmy.
A kredycik na twój dowód kto będzie płacił?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

zadaj sobie pytanie po co? a potem drugie czy jesteś debilem... wnioski sama wyciągnij
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myślę, że skan dowodu to powinni na trojmiasto.pl przesylać nasi wspaniałomyślni ogłoszeniodawcy :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie powiedziałam, że wysłałam...tylko zastanawiało mnie to skąd pomysł na taką prośbę, bo to od razu wydawało się podejrzane. Ogłoszenie i tak już jest nieaktywne.

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/praca-w-szwajcarii-dekarz-ogl5539199.html

u normalnego pracodawcy to spoko bo potrzebuja na przyklad do rezerwacji biletu lotniczego, hotelu i innych d*pereli.ja wysylam scan paszportu dowodu certyfikatów spawalniczych i jeszcze jakos kredytów nie splacam za kogos.ludzie grafolog stwierdzi czy to wasz podpis a znajomi czy platnosc karta potwierdza ze w tym momencie byliscie w gdansku a nie w warszawie gdzie ktos wział kredyt na was.nie ma co sie bac bo mozna wygrac z nieuczciwymi

Inne tematy z forum

praca w call center (26 odpowiedzi)

Od jakiegoś czasu szukam pracy jednak bez rezultatu, postanowiłam spróbować w call center-...

praca z otto w holandii (48 odpowiedzi)

cześć, mam pytanie, ktos byl zatrudniony przez otto w holandii? jakie warunki mieszkaniowe?...

Firmy z branży stoczniowej które należy unikać..... (49 odpowiedzi)

Witam wpiszcie tu teraz trójmiejskie firmy z branzy stoczniowej które należy unikać i...