Proszę o opinie - Żłobek SAFARI, żłobek LEŚNE WZGÓRZE - Gdynia

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Szukam żłobka. W pobliżu mojego zamieszkania niestety nie ma odpowiedniej placówki, więc szukam dalej! Chciałabym usłyszeć opinie z pierwszej ręki o placówkach:
żłobek SAFARI - Gdynia Chwarzno
żłobek Leśne Wzgórze - Gdynia Centrum
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Proszę o opinie - Żłobek SAFARI, żłobek LEŚNE WZGÓRZE - Gdynia

Ktokolwiek?

Też jestem ciekawa opinii o Safari. Może ktoś się podzieli?

Moje dziecko chodziło do Safari przez rok (mialo 1,5 roczku jak tam poszlo). Ogólnie byłam zadowolona, kolejne dziecko tez pewnie tam posle. Pani Agnieszka, wlascicielka zlobka, bardzo konkretna osoba. Dba o to aby wszystko bylo tak jak powinno. Dziecko zadbane, nakarmione. Bardzo dba, aby dzieci ktore tam chodza przychodzily zdrowe (czasem az do przesady w druga strone). Zlobek duzy, przesztrzenna sala, szczegolnie w porownaniu z innymi prywatnymi placowkami. Jedzenie z cateringu bardzo dobre (przynajmniej zupa - gdy sie odbiera diecko wczesniej, Panie daja zupe, podwieczorek do domu).
Zeby nie bylo tak cukierkowo, jako ze staram sie byc obiektywna, napisze tez o minusach: maly, troche bylejaki plac zabaw, ogrodek; oraz to ze czesto sie zmienialy panie przedszkolanki (one tam chyba sa brane na staze z urzedu miasta czy cos takiego, w efekcie przez ten rok przewinelo sie z 5-6 przedszkolanek, jedyna stala osoba tam jest Pani Agnieszka, ktora jest tam w zasadzie codziennie i ktora dzieci bardzo lubia)

Opiekunki się zmieniają, ale Pani Agnieszka ma a nie oko? Bo słyszałam że w niektórych żłobkach panuje ogólna znieczulica i opiekunki po prostu przyglądają się czy dzieci nie robią sobie krzywdy?

Juhu?

Nie, na pewno nie ma tam znieczulicy. Dzieciaki sa przewiniete, chyba odparzona pupa nawet nam sie nie zdarzyla, dzieci maja rozne zajecia, panie ogladaja z nimi ksiazeczki, czytaja, chyba raz w tygodniu przychodzila jakas pani od rytmiki, rysuja (a raczej bazgrza), ucza nocnikowania, myja zabki itd. Widac po dziecku ze cos z nimi robia, bo np. taki dwulatek wraca do domu i zaczyna tanczyc krakowiaka, albo pokazuje inscenizacje do piosenki o krasnoludkach. Jak napisalam, wlascicielka jest tam prawie codziennie i pilnuje, zeby wszystko bylo tam tak jak powinno.

Tyle dobrze!

Leśne wzgórze ktoś zna?

Ktokolwiek?

Inne tematy z forum

Sprawdzona odżywka do paznokci - jaka? (93 odpowiedzi)

Hej Dziewczyny, może miała któraś problem z bardzo słabymi, miękkimi paznokciami i sobie...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

Jaką nakładkę na WC polecacie? (11 odpowiedzi)

Jestem zielona w temacie, każda pasuje? jaka jest najlepsza, najwygodniejsza? proszę o poradę....