Prosze o opinie o restauracji Złota Jesień w Kartuzach

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń Wesele
Prosze o opinie o restauracji Złota Jesień w Kartuzach na wesele. Jedzenie, obsluga, cena, wlasciciele.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Prosze o opinie o restauracji Złota Jesień w Kartuzach

Cześć:)
My mamy tam wesele w przyszłym roku. Menu ustalasz całkowicie sama.Oczywiście Pani Maria pomoże,wskaże Ci swoje uwagi. Nasza wstępna wycena to ok.180zł za menu z poprawinami(bez ciast i alkoholu). z góry założyliśmy, że ciasta będziemy kupować na własną rękę i w sumie już nie pytaliśmy jakby wyszło cenowo biorąc ich ciasta, ale jeszcze jest trochę czasu na to więc nie ma pośpiechu. Jak podpisujesz umowę to podajesz też wstępnie liczbę gości i mniej więcej menu, które jest podstawą zawartej umowy. Oczywiście to wszystko jest wstępnie, a takie gotowe menu to na krótko przed weselem już ustalacie, ponowna wycena itd.
Umowa jest jasna i czytelna. W razie wątpliwości możesz pytać właścicielkę, a ona Ci na wszytsko odpowie;)
Nie wiem też czy byłaś już na tej sali, ale powiem Ci, że na prawdę robi wrażenie. Jest bardzo przestronna i co dla nas było ważne- nie ma tam żadnych filarów, przez które się potem obijasz podczas tańczenia albo które zasłaniają cały widok.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

A na ile masz osób wesele?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

100-120
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziekuje za odpowiedz ;) My tez sie na te sale zdecydowalismy:) a macie zespol? My nie mamy i nie mozemy sie zdecydowac na zaden. Oj trudny wybor:)

zależy czego szukasz...z kobietą czy bez, bardziej nowowcześnie czy tradycyjnie...w każdym razie my zdecydowaliśmy się na Ragtime z Bolszewa, a foto&video shark foto studio:)

jesli chodzi o rodzaj muzyki to taki mieszny, troche disco polo, troche biesiady, troche nowszych piosenek... a czy z kobieta czy bez- bez roznicy. Znalazlas jakies filimki ragtime? szukam, szukam i nie moge znalezc. Polecasz nam kogos jeszcze?;)

Jeśli chcesz to mogę Ci wysłać ich filmiki, bo mam z zeszłego roku z wesela na którym byłam, ale nie obiecuję że dam radę ze względu na ich wielkość.Kiedyś już próbowałam wysłać znajomej i było cieżko. Podaj maila to spróbuję.
Mają też swoją stronę internetową, ale można zobaczyć tam tylko zdjęcia. Możesz też wejść na wrzuta.pl i tam mają kilka swoich piosenek.
Jeśli chodzi o polecenie to 14 czerwca byłam na weselu gdzie grał zespół Party z Gościcina,ogólne wrażenia bardzo pozytywne, muzyka zróżnicowana.
Kiedy sami szukaliśmy orkiestry to zwracaliśmy uwagę na to jakich sprzętów dany zespół używa i Ragtime np. dużo używa trąbek i saksofonu. Robią też takie przyśpiewki przy stołach co fajnie pobudza ludzi. Jest też taki zespół Mr Grand -to dwaj panowie, ale grający głównie na organach.Fajnie grają, ale jednak taka muzyka na żywo z użyciem trąbki i saksofonu to taka wisienka na torcie:)

A byłaś już w Złotej Jesieni?Macie już jakiś termin ustalony czy cuś?

Bylismy i mamy termin w sierpniu 2014:) zaraz poszukam te piosenki na wrzucie:) i sprawdze Party. Chcielibysmy zeby tez byly trabki wiec Mr Grand odpada. A slyszalas cos moze o zespole Silverton? Sa ze Starogardu.

http://spikeen1.wrzuta.pl/katalog/4xkqPeJEVYy czy to ten zespol?

tak to ten zespół. Widzę, że musieli dodać nowe pliki, ale to oni;)
A o Silverstonie nic nie słyszałam, ale przypomniałam sobie, jest jeszcze Blue Night- 3 panów,trąbki itd. też mają i do tego mili i kontaktowi.

A czy regtime gra disco polo, biesiade i inne nowe kawalki? weselne ale mieszanke biesiady z czyms nowoczesnym?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak,jak najbardziej :) jak chcesz tak Ci zagrają.nam zalezało na tradycyjnym weselu z nutką nowoczesności więc dlatego ich wybraliśmy:)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

Witajcie, czy może ktoś podesłać opinię na temat Złotej Jesieni , bardzo proszę .....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

My mieliśmy tam wesele na 96 osób. Sala duża, przestronna, jedzenie bardzo dobre, wystrój elegancki. Praca kelnerek super!!! i jesteśmy bardzo zadowoleni. Baliśmy się tylko, że sala może byc za duża ale byla bardzo dobrze przygotowoana na taka liczbę osob.

Jeśli już zarezerwowaliście to możecie spać spokojnie;) a jeśli nie to zadzwonie do nich bo ciężko z terminami;)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 11