Prywatny poród

Witam, wszystkie mamy, które rodziły prywatnie. Obojętnie czy w Swissmedzie, czy Clinica-Medica, czy w jakimkolwiek innym szpitalu. Czy któraś z Was była niezadowolona z takiego porodu? Czy wystąpiły komplikacje? Czy coś poszło nie tak? Wiem, że Swissmed w przyszłym roku wprowadza porody prywatne w Gdańsku i zanim podejmę decyzję gdzie rodzić chciałabym poznać opinię mam, które rodziły prywatnie.
Dziękuję za opinię osób, które nie miały z tym styczności, dziękuję za plotki, dziękuję za hejt, dziękuję za zazdrość. Zależy mi tylko na prawdziwych opiniach, mam które zdecydowały się na taki poród.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4

To wieczna niepewność jest bardzo męcząca. Nie rozumiem dlaczego nie podadzą żadnej oficjalnej informacji. Wiele kobiet czeka zastanawiając się, czy będzie miała szansę tam urodzić i na pewno wolałyby wiedzieć wcześniej, że trzeba szukać innego miejsca niż wciąż się łudzić...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na pewno nie ruszą w marcu, najwcześniej w kwietniu. To jest informacja od osoby, która ma tam pracować.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Prywatny poród

Witam, cos Pani więcej wie odnośnie tego że ruszają w marcu ? To jest pewne ?

Ja rodziłam w 2013 roku w swissmedzie... Z uśmiechem na ustach wspominam wraz z mężem cały proces przez porodem, jak i sam poród i opiekę poporodowa... Przyznam się że po tym jak zamknięto swissmed i clinike medike jakoś nie było mi śpieszno o decyzji dotyczącej drugiego dziecka

Teraz jak wiem że swissmed otwiera się na nowo wiem że drugi poród tylko tam....trzymaj się i daj znać jak poszło :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Super wieści Agata :D
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mój ginekolog twierdzi, że otworzą się w marcu. Położna mówiła, że jej koleżanki mają już kontrakty od marca. Pozostaje czekać i mieć nadzieję...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też czekamy z niecierpliwością na wieści o swissmed, termin mamy na półowę marca, szanse nikłe... A co w Gdańsku wybieracie jako alternatywę??
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

To czekamy na wiadomości na forum
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pani Ewelino pierwsza informacje o tym, że mają się otworzyć dostałam od lekarza w marcu ;) więc trwa to zdecydowanie dłużej niż trzy miesiące. On od razu przewidywał, że otwarcie w marcu 2018 jest bardziej prawdopodobne niż styczeń.
Modlę się żeby do kwietnia zdążyli zwłaszcza, że znajoma ostatnio rodziła w redlowie i nie było wesoło ani co gorsza bezpiecznie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

W czwartek odpisali mi tak: Pani Agato, proszę obserwować nasz profil FB. Tam będą pojawiać aktualne informacje. Na tę chwilę nie jesteśmy w stanie podać konkretnych terminów, ponieważ wiele czynników jest niezależnych od nas.

Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze... Spróbuję coś wyciągnąć od mojego lekarza pod koniec miesiąca...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moim zdaniem nie wystartują wcześniej niż na wakacje. Nie wiem z czego wynika problem, ale chyba mają bardzo duży problem ze skompletowaniem pracowników. Tematem zaczęłam się interesować około 3 miesiące temu i już wtedy widziałam na ich stronie ogłoszenia. Minęło tyle czasu, a oni nadal szukają....Nie wiem czy nikt nie chce pracować u nich, czy może za mało płacą. Troszkę mnie to martwi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy ktoś wie na jakim etapie jest Swissmed z otwarciem oddziału położniczego? Jakieś aktualne terminy? Na ich stronie cisza, na grupie facebookowej żadnych konkretów, jedynie wymijające odpowiedzi admina gdy zada ktoś konkretne pytanie. Nie ukrywam, że ta niepewność doprowadza mnie do szału. Nic nie można sobie zaplanować.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pisałam do nich jakiś miesiąc temu na Facebooku i dostałam odpowiedź, że robią wszystko żeby się udało w pierwszym kwartale tego roku i mają nadzieję na zdążyć do marca. I, że na bieżąco będą informować na profilu fb. Szkoda, że nie ma żadnej oficjalnej informacji ogólnodostępnej.

Swissmed mógłby się określić. W artykule na trojmiasto.pl podano błędny termin rozpoczęcia działaności oddziału położniczego, teraz nie wiadomo czy podpisywać umowę w innym szpitalu czy marzec to realny termin.

Mam termin na połowę kwietnia więc nadzieja gdzieś tam jest, że uda się ze Swissmedem, ale powoli nastawiam się psychicznie jednak na Zaspę. Nie wyobrażam sobie parogodzinnego powrotu z noworodkiem, tym bardziej, że pamiętam jeszcze ten ból po cesarce z pierwszego porodu.

W Warszawie, na Wilanowie

Ja będę brała pod uwagę Szczecin, gdyż tam mam teściów i na spokojnie kilka tygodni wcześniej mogę tam posiedzieć. Tylko powrót z noworodkiem mnie przeraża.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdzie rodziłas?

Kurcze coraz bardziej sie to przesuwa. Termin mam na początek maja, ale dobrze byłoby mieć pewność, że prywatna porodówka jest i nie trzeba się stresować. W połowie marca chyba zacznę się interesować Łodzią jeżeli Swiss nie ruszy, ale logistycznie ciężko mi to sobie wyobrazić.

Dodatkowo dziecko miało możliwość pozostania na oddziale neonatologicznym przez 21 dni w przypadku problemów zdrowotnych ( 2.stopien referencyjnosci). Dla mnie było to szalenie ważne, gdyż moje maleństwo było tzw późnym wczesniakiem.

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (30 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

prezent dla dziecka - który wybrać? (7 odpowiedzi)

Dziewczyny muszę kupić prezent dla dziecka. Wiem już co chcę kupić, ale nie mogę się ostatecznie...