Prywatny poród

Witam, wszystkie mamy, które rodziły prywatnie. Obojętnie czy w Swissmedzie, czy Clinica-Medica, czy w jakimkolwiek innym szpitalu. Czy któraś z Was była niezadowolona z takiego porodu? Czy wystąpiły komplikacje? Czy coś poszło nie tak? Wiem, że Swissmed w przyszłym roku wprowadza porody prywatne w Gdańsku i zanim podejmę decyzję gdzie rodzić chciałabym poznać opinię mam, które rodziły prywatnie.
Dziękuję za opinię osób, które nie miały z tym styczności, dziękuję za plotki, dziękuję za hejt, dziękuję za zazdrość. Zależy mi tylko na prawdziwych opiniach, mam które zdecydowały się na taki poród.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4

Lekarza możesz wybrać też swojego, spoza tych pracujących w swissmed, dopłacasz 1500pln.
Ja miałam cc że względów neurologicznych, umówiona byłam na konkretny termin. Przychodzisz, dają kroplowke, rozmawiasz z lekarzem i w sumie u mnie od przyjścia do swissmed do wejścia na salę operacyjną minęła godzina. Lekarze,położne super, dzieciątko możesz przytulić na chwilkę, pocałować, później przesuwają Łóżko,na którym Cię szyją i możesz patrzeć ciśnie dzieje z maluchem. PoNiej zabierają dziecko na ważenie itp. Tata może przy tym być, jak Cię zszyja jedziesz na swoją salę i przywoża dziecko,tata też może być na sali, do godziny 18, chyba że wykupujesz pakiet wyższy to partner/mąż może z Tobą spać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rodzilam w swiss w marcu, ale mysle ze w tej kwestii nic sie nie zmienilo. Lekarza mozesz sobie wybrac z tych u nich pracujacych i kosztuje to dodatkowo 1500 zl- sama z tego korzystalam. Inaczej jestes wpisywana w ksiazke po 39 tygodniu na planowe przyjecie, a jakby sie zaczelo wczesniej to przyjezdzasz. Ja rodzilam w ndz po 17 i o 2 w nocy bylo pierwsze wstawanie tzw pionizacja. Co do kangurowania . Maz czekal pod sala. Ja dostalam syna na sali operacyjnej. Trwalo to ok 10 minut. Wtedy od razu pojechal wozeczkiem do meza i jak wjechalam na sale maz kangurowal i jak juz bylam na sali to dostalam na pierwsze karmienie. Cudowne polozne, gdyby nie one i panie noworodkowe na pewno nie udaloby sie karmic piersia a karmie do tej pory. Warte kazdej wydanej zlotowki

Jestem w połowie 5 miesiąca, więc do porodu zostało mi jeszcze trochę czasu. Jednak zastanawiam się jak to wygląda pod względem organizacyjnym. Najprawdopodobniej będzie u mnie cc, podobno mają kilku lekarzy, ale nie można sobie wybrać tego który ma przyjąć poród, czy to prawda? Chciałabym pójść na kilka wizyt do lekarza, który później będzie na porodówce, czułabym się pewniej.
Rodziłaś naturalnie czy cc? Jeśli cc to mogłabyś troszkę to opisać? Miałaś wyznaczony termin, czy czekaliście na rozpoczęcie akcji porodowej? Co z dzieckiem po urodzeniu, mogłaś je zobaczyć/pocałować? Kiedy tata mógł je zobaczyć? Jak wyglądała pionizacja? Kiedy wstałaś?
Czy w ogóle jesteś zadowolona? Może masz jakieś rady?

Ja urodziłam w sierpniu,na początku. Co chciałabyś wiedzieć?:)

Jakieś nowe informacje lub opinie na temat prywatnego porodu?

W sierpniu

No nic wybiorę się do nich i dowiem, niestety mam wskazania medyczne do cc, więc i tak dostanę skierowanie. Zastanawiałam się tylko czy da się ominąć kolejną, płatną wizytę u neurologa.

A kiedy rodzilas? Ja w marcu i wiem od innych Pan z sal , ze nie ma opcji bez jakiegos papieru ze wskazaniem do cc

Ja nie miałam skierowania. Wg mnie można się dogadać

Oczywiscie, ze trzeba miec skierowanie na cc
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny, a jak to jest ze skierowaniem na CC. Czy w Swissmedzie również trzeba je załatwiać, czy tam można sobie wybrać rodzaj porodu?

Ja dziś byłam na dniu otwartym oddziału - bardzo pozytywnie, same plusy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie w grę wchodził właśnie pakiet premium. Nie widziałam specjalnej różnicy między pakietem standard a zwykłym szpitalem więc nie brałam pod uwagę.

Sprawdzilam na stronie. Pakiet standard cena bez zmian, podrozal tylko premium

Za ktory pakiet ma byc ta nowa cena? Ja doplacalam za wybranego ginekologa wiec wyszlo jeszcze drozej ale uwazam ze warto. Kobiety przyjezdzaja z dalszych odleglosci wiec o klientow nie musza sie martwic

Kwalifikacja trwa ok 1,5-2godzin. Wszystko jest fajnie ustawione, ze nie ma pustego czekania. Zaczyna sie od ktg a konczy wizyta ginekologiczna i jak wszystko jest dobrze to podpisujesz umowe i juz

hej, jak to wygląda z kwalifikacją- przechodzisz wszystkie wizyty, kosztuje to 800 zł, ale czy podpisujesz od razu umowę na poród? czy to dopiero jak już przyjedziesz?

Od kiedy ma być ta nowa cena? :(

Ja miałam rodzic w swissmedzie i w momencie umawiania się na kwalifikację pani stwierdziła "co prawda informacji na stronie jeszcze nie ma ale cena będzie wyższa...". Dla mnie jest to przegięcie - ponad 9000 za dwa dni. Zrezygnowałam i pojadę do UCK. Najwyżej mnie odeślą :)

Rodziłam w Swissmedzie w Gdańsku w styczniu 2009. Poród był dobry - szybki, wszyscy w pogotowiu, choć nawet nie zdążyłam skorzystać ze znieczulenia, to i tak anestezjolog stał i czekał do końca. Opieka poporodowa świetna. Leżałam w sali dwuosobowej z mamą po cc, widziałam, że bardzo jej pomagają w laktacji, w trzymaniu dzidziusia itp. Jedzenie bardzo dobre, częste wizyty personelu. Idealnie. Teraz poród tam kosztuje dwa razy więcej niż wtedy, więc mnie nie stać :-(