Prywatny poród

Witam, wszystkie mamy, które rodziły prywatnie. Obojętnie czy w Swissmedzie, czy Clinica-Medica, czy w jakimkolwiek innym szpitalu. Czy któraś z Was była niezadowolona z takiego porodu? Czy wystąpiły komplikacje? Czy coś poszło nie tak? Wiem, że Swissmed w przyszłym roku wprowadza porody prywatne w Gdańsku i zanim podejmę decyzję gdzie rodzić chciałabym poznać opinię mam, które rodziły prywatnie.
Dziękuję za opinię osób, które nie miały z tym styczności, dziękuję za plotki, dziękuję za hejt, dziękuję za zazdrość. Zależy mi tylko na prawdziwych opiniach, mam które zdecydowały się na taki poród.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4

Skonczony 39. Wszystkiego dowiesz sie na kwakifikacji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W którym tygodniu ciąży umawiają na CC?

co człowiek to opinia.
Ja słyszałam bardzo dobra opinie, że opieka była luksusowa

Porod cc
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Czy mogłabym również zapytać jak rodziłaś? Naturalnie czy cc?

Rodzilam w polowie marca. Swiss ma pierwszy stopien referencyjnosci ale zaplecze i lekarze sa przygotowani na wiele. Mowia o tym otwarcie podczas kwalifikacji. Warunki sa bdb, a lekarze i polozne super. Czulismy sie z mezem zaapiekowani i gdybym wiedziala ze naucza nas wszystkiego w temacie pielegnacji to odpuscilabym szkole rodzenia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czy ktoś może podzieli się jakimiś nowymi informacjami o porodówce Swissmed? Czy wiecie jaki ma stopień referencyjności?

Chciałabym rodzić w domu. Czy któraś z Pan może polecić prywatną położną?

Wlasciwie oprocz ubran dla siebie i dziecka, klapek, recznika i swoich kosmetykow nic nie trzeba brac. Byly zapewnione podklady poporodowe, pieluchy, chusteczki nawilzane, kosmetyki dla dziecka (dużo!), koszule jednorazowe do rodzenia, herbatki laktacyjne (jest tam kącik kuchenny z czajnikiem, kawą, herbatą, mikrofala).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jest lista wyprawki do swiss?

Miałam pakiet Premium. Nie dopłacałam do cc. Lekarze chyba głównie z Zaspy i Gdyni.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki za odpowiedz. Czy w tym przypadku dopłacałaś do cc? Ktory pakiet wybrałaś?
Lekarze ktorzy tam obecnie pracuja sa z trojmiasta bo chyba tej starej ekipy co była przed zamknieciem juz nie ma?

Ja rodzilam kolejne dziecko w Swiss, mialam cc ze wzgledu na brak postepu porodu i makrosomię, zadnych zaswiadczeń nie donosiłam:)
Polecam bardzo, czułam się bj jak w sanatorium niż na porodówce, lekarze świetni, położne w większości też, opieka fachowa, jedzenie ok, cisza i spokój, czyściutko.
Szkoda tylko, że nie jest to normą we wszystkich polskich szpitalach :((((
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ktoras z dziewczyn ostatnio rodzila w Swiss? Podzielcie sie prosze swoja opinia

jeśli planujesz cesarkę to musisz mieć/donieść takie zaświadczenie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie potrzebują
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bardzo proszę o wiadomość czy rzeczywiście na konsultacji potrzebują zaświadczenia do cc i co jeśli ktoś takiego zaświadczenia nie posiada.

Cześć wszystkim. Umówiłam się na kwalifikację do porodu w Swiss. Co prawda to dopiero w styczniu, podczas rozmowy telefonicznej, proszono mnie bym zabrała ze sobą wszystkie wyniki badań, kartę ciąży, czy zaświadczenie o skierowaniu na CC. To ostatnie mnie trochę zaniepokoiło, bo nie ukrywam, że wolałabym urodzić właśnie za pomocą CC z powodów które wolałabym zachować dla siebie.
Czy któraś z dziewczyn, która była już na takiej kwalifikacji mogła by powiedzieć czego mogę się spodziewać? Czy lekarze mogą mi odmówić CC? Wolałabym wiedzieć czy mam posiadać zaświadczenie o wskazaniu do CC mieć ze sobą na pierwsze spotkanie ze specjalistami Swissmed.

Z góry wielkie dzięki za pomoc!

No wlasnie- masz racje- to nielogicznie ;) Skoro bylo ok w Wejherowie to po kiego sie tam pchałam... chyba spodziewałam się cudawianków. A tak serio... to naczytalam się za dużo i myślalam ze limit szczęścia wyczerpałam...
Ogólnie w duzej mierze to loteria.
Pisząc o swiadomosci mialam na myśli to ze mogą się zdarzyć różne sytuacje..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

No ja rodziłam w swissmedzie w 2014 i nie dostałam żadnego znieczulenia zewnatrzoponowego mimo że mi zależało, oprócz tego nie dostałam żadnych innych środków łagodzących ból typu gaz. Położna mało empatyczna, nawet czoła mi nie wytarla, moje krzyki jej przeszkadzaly itp. Skonczylo się cc. Po porodzie do drugiej dziewczyny przychodził chłopak i koczowal do 24. To w 2018 wybralam szpital w Tczewie. Mój lekarz prowadzący bez dyskusji zrobił mi cc, 2 doby leżałam sama na dużej sali. Położne niektóre wypalone, inne bardzo pomocne. Różnie bywa i nie zawsze jak się zaplaci, dostanie się wyższy standard. Dodam że sam zabieg był o wiele lepiej wykonany, w Tczewie, pozbierałam się szybko jak po porodzie sn.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4