Prywatny poród

Witam, wszystkie mamy, które rodziły prywatnie. Obojętnie czy w Swissmedzie, czy Clinica-Medica, czy w jakimkolwiek innym szpitalu. Czy któraś z Was była niezadowolona z takiego porodu? Czy wystąpiły komplikacje? Czy coś poszło nie tak? Wiem, że Swissmed w przyszłym roku wprowadza porody prywatne w Gdańsku i zanim podejmę decyzję gdzie rodzić chciałabym poznać opinię mam, które rodziły prywatnie.
Dziękuję za opinię osób, które nie miały z tym styczności, dziękuję za plotki, dziękuję za hejt, dziękuję za zazdrość. Zależy mi tylko na prawdziwych opiniach, mam które zdecydowały się na taki poród.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4

Poród prestige od 15 tysięcy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Poród z dedykowanym lekarzem wynosi powyżej 10 tysięcy zł.

To zależy. Kiedyś mieli 3 pakiety, poród naturalny z położną za 6 tyś, poród z lekarzem lub cesarka 7 tyś i jeszcze jakiś dużo droższy, ale tam były cuda na kiju...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trójmiasto jest pod wzgledem wyglądu i komfortu i zapachu porodówek zacofane o 30 lat w stosunku do wielu małych i duzych miast w Polsce. Moja siostra rodziła w szpitalu w rzeszowie, za darmo, a sale wygladają jak pokoje hotelowe. Kiedy do mnie przyjechała rodzina w odwiedziny na zaspę 4 lata temu to się mama z siostrą popłakały, że w takich warunkach można trzymać położnice.
Więc jakbym miała te 7 tyś na zbyciu to też wolałabym w komforcie rodzić. Ale ani ja nie mam, ani w sumie nie ma tutaj gdzie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ile ogólnie kosztuje taki poród

Aaa to jesteś na miejscu ;)
U mnie pierwsza ciąza powikłana nadciśnieniem ciążowym i cukrzycą ciążową. Szpital w Gdańsku na Klinicznej specjalizuje się w takich ciążach. Leżałam tam na patologii i chciałam też tam urodzić.
Druga ciąża niepowikłana ale mając dobre wspomnienia z pierwszego porodu chciałam ponownie tam urodzić.
Trzeci poród powikłany nadciśnieniem i szybka cesarka, ale już w Gdyni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Swiss zrezygnował w 2015, od 2018 znowu ruszają w Gdańsku. O porodówce w Sopocie niestety nic nie wiem. Co do porodu to bólu nie obawiam się jakoś mocno, gdyż ze względu na poważne schorzenia kręgosłupa muszę mieć cc.

Z tego, co czytałam, tam nawet nie ma jeszcze pozwolenia na budowę. Inwestorem ma być Invicta, a nie Swissmed, stąd moje zaskoczenie. Na Sopot bym nie liczyła w najbliższych 2-3 latach.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Budują nową porodówkę w Sopocie. Znam 3 babeczki co rodziły w swissie i wszystkie bardzo zadowolone.

Tak z ciekawości... Swissmed znowu będzie zajmował się prywatnymi porodami??? Dopiero co zrezygnowali z tego, akurat wtedy, gdy byłam w ciąży i nie mogłam skorzystać... a teraz znowu w to wchodzą?

Z ciekawości zapytam-dlaczego jechałas z Gdyni do Gdańska?

Mieszkam w Warszawie :) ale akurat mam koleżanki z Trójmiasta, które rodziły tutaj.
I koleżankę, która rodziła w lutym zeszłego roku w prywatnym szpitalu w Gdyni, kiedy jeszcze istniał.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

W. A zamierzasz pod koniec ciąży pojechać do Warszawy, tam pomieszkiwać i czekać ja poród czy na spontanie jechać z Trójmiasta gdy poród się zacznie?
Pytam z ciekawości bo każdy z moich 3 porodów przebiegał tak szybko, że ledwo zdążyłam dojechać z Gdyni do szpitala w Gdańsku :p a co dopiero jechać do Warszawy :)

Ja rodziłam naturalnie i w Swissmedzie jak jeszcze był otwarty i w Wojewódzkim i prawdę mówiąc niestety nie ma znaczenia gdzie się rodzi jeśli chodzi o ból. Wszędzie boli tak samo i od tego się nie ucieknie. Ja mam próg bólu okropnie niski i stąd moje wrażenia, nawet znieczulenie nie pomogło. A jeśli chodzi o warunki dla dzieci to i tu i tu była super opieka lekarzy. Lepsze w prywatnym były warunki-łazienka i pokój i sympatyczniejsze położne-większa opłata tworzy większą empatię niestety... bo większość tych pań pracuje też w państwowych szpitalach.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja przyznam uczciwie że nie zdecydowałabym się na poród prywatny.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Prywatny porób to całkiem dobry pomysł, ale na pewno drogi :P Która z was by się zdecydowała?

To będzie Medicover na Al. Rzeczypospolitej w Warszawie. Termin umówiony na 8 stycznia, ale czuję że może to być wcześniej :)
Bylam już na wizycie przedporodowej, wybrałam lekarza i pakiet porodowy. Obejrzałam sale, pokoje i wyposażenie. Mają oddział neonatologiczny, co było dla mnie bardzo ważne (mam nadzieję, że nie będziemy korzystać). Przy podpisywaniu umowy dostajesz telefon lekarza, u którego chcesz rodzic i możesz do niego dzwonić gdy coś Cię niepokoi. Dedykowany lekarz zobowiązuje się również do przyjazdu, gdy akcja porodowa zacznie się wcześniej. Jeśli z powodów losowych nie może, to przyjmuje Cię inny wybrany. Można też wybrać dedykowana położna. Od 36 tygodnia odbywasz wizyty u anestezjologa, 3 wizyty u położnych. Po porodzie gwarantowana jest konsultacja neonatologiczna, 2 sesje z rehabilitantem i doradca laktacyjnym. Pokoje są jednoosobowe, w nich również są sofy rozkładane dla Meza/osoby towarzyszącej.
Wcześniej rozmawiałam z Kobietami, które tam rodziły no i sama miałam histeroskopie w lutym, z opieki byłam bardzo zadowolona. Tyle, że umowa obowiązuje po 32 tygodniu ciąży.

Wizyta u dedykowanego lekarza jest pomocna, omawia się na niej Twój stan zdrowia, badania i rodzaj porodu.
Jestem teraz w 30.tygodniu ciąży. Chcialabym doczekać przynajmniej do 36.tygodnia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

O fantastycznie, bardzo dziekuję. A mogę wiedzieć w którym szpitalu?

Ja Ci odpowiem za 2 miesiące. Oddział noworodkowy do 21 dni pobytu mam w cenie porodu.

Dzięki za informacje, być może zostałam wprowadzona w błąd. Pytanie czy rodziłaś prywatnie i jesteś w stanie coś podpowiedzieć z własnego doświadczenia?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0