Przeciwko doktrynerom i macherom

Funkcjonowaniem zarówno jednostki jak i społeczeństwa decydują takie czynniki jak procesy homeostazy o charakterze zarówno biologicznym jak i społecznym, a także mechanizmy związane z ludzką naturą. Są to procesy spontaniczne, autonomiczne i próby sterowania nimi kończą się fatalnie.. Czynniki te są poznane w niewielkim stopniu i cala sfera regulacji oparta jest na danych wziętych z sufitu i na metodzie prób i błędów czy posiadanej sile politycznego przebicia.

Nauka nie ma wystarczającej siły przebicia, bo decydują mechanizmy interesów socio-politycznych za którymi idzie stosowna propaganda realizująca te interesy, tak jak ostatnio ideologia gender, czy LGBT, określane pojęciem neomarksizmu. Realne determinanty ludzkiego losu są skrzętnie usuwane z pola widzenia i zastępowane wizjami technologicznych utopii.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uhm. Wreszcie... be back pokiwać głową. Will do. Pierwsze jest pierwsze. :D

http://www.youtube.com/watch?v=V0d2EY67bH0

No to jeszcze dorzucę i to:

Kino weszło na ściezkę kompletnej fantasy lub manipulacji politpoprawnościowej. Kult gwiazd i gwiazdek ma wzmagać akceptację dla systemu liberalnego. Jedni więc się dobrze bawią, inni wycofują, ignorując w ten sposób narastający problem. Internauci pozamykali się w swoich bańkach, z których nie są w stanie się potem wydstać. A to wszystko z tego prostego powodu, że odrzucono leżącą u podstaw naszej cywilizacji relację prawdy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kawy mi się chce. Kapci nie będę podawała ;)

http://www.youtube.com/watch?v=VT86ME8sX74

Łowco, jak ty mnie zaimponowałeś w tej chwili.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kocham ten jego niepowtarzalny styl publicystyczny, niczym zapach napalmu o poranku. Poszukiwanie czegoś sensownego, co mogło by pozostawić trop, niczym kocie łapki na śniegu, choćby nawet jakieś woni, niczym zapach kwitnącej lipy wabiącej pszczoły - próżny trud.
Czytam raz. Czytam drugi, próbuję przestawiać wyrazy, litery niczym w anagramie. Nic. Nic. NIc fersztejen.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Trochę poprzekładałem z oryginału łowcy i wyszło mi równie mądrze : " Takie procesy, a także mechanizmy związane z ludzką naturą, mechanizmy o charakterze społeczeństwa, decydują jak homeostazy, zarówno czynniki i jednostki , biologicznym funkcjonowaniem społecznym i zarówno ludzką naturą."

I jeszcze jeden przekładaniec ze złotych myśli łowcy :
"Nie ma wystarczającej siły przebicia, bo realne determinanty ludzkiego losu określane pojęciem neomarksizmu są tak jak ostatnio ideologia gender, czy nauka LGBT skrzętnie usuwane z pola widzenia i zastępowane wizjami interesów socio-politycznych technologicznych utopii. Decydują te interesy, za którymi idzie stosowna propaganda realizująca mechanizmy."

Inne tematy z forum

Stop LGBT - wasze opinie na ten temat (3 odpowiedzi)

Cześć wszystkim! Ostatnio podczas spaceru zauważyłam na ulicy bilbordy z hasłem Stop LGBT....

Problem z głośnymi dziećmi sąsiadów (42 odpowiedzi)

Niedawno do mieszkania nade mną wprowadziło sie małżeństwo z dwojgiem bardzo hałaśliwych dzieci....

Legalne graffiti (3 odpowiedzi)

Hej! Czy znacie jakieś miejsce na legalne graffiti w Trójmieście? Mój dzieciak jara się...